torsdag 15. november 2012

Tenkeboksen...

Så ble det nok en hjemmesnekra spinningtime, i går. To pulskurver på 18 og 22min hver, samt oppvarming og pause innimellom. Makspulsen kom ikke lenger opp enn såvidt 174 i slutten, meen man kan jo ikke alltid komme over 180? Så jeg sier meg fornøyd, jeg.

Jeg tror at jeg har begynt å like syklingen litt nå (innendørs vel og merke). Kanskje det er fordi jeg står i faresonen for å nærme meg "smellen", og at det da bare føles helt greit å droppe noen løpetimer til fordel for andre typer kondisjonstrening. Eller så synes jeg kanskje bare at det er helt greit fordi jeg simpelten nyter å kunne trene alternativt (aka. "offseason"?).
Ikke vet jeg. En ting er ihvertfall sikkert, og det er det at foten min har godt av så lite løping (på mølle) som mulig. Jeg vil jo helst unngå å få noen kroniske skader i ankelen, særlig i såå ung alder liksom... Så da ble det altså sykling i går. På totalt 50min.

Jeg kjenner jeg har begynt å krype inni tenke/gruble boksen disse siste ukene, om mitt ståsted til all løpingen. Har jeg begynt å bli lei? Er det bare fordi det er vinter og mølla tar all gnisten fra meg? Blir det bedre med varmere temperatur og vår i luften? Er alt jeg behøver bare noen mennesker å løpe sammen med? Er det egentlig vits i å blogge, er det i det hele tatt interessant å lese hva jeg tyter om i øst og vest? Hvis jeg slutter å blogge, vil jeg da synes det er "vits" i å fortsette med løpingen når jeg ikke lenger har noen å fortelle det til, og skryte til? Løper jeg fordi jeg føler jeg må ha noe å blogge om? Løper jeg egentlig nå for tiden, eller er det mer sånn som "løping"?

Jeg føler jeg er litt sånn... tom for tiden.. Og dét igjen har faktisk fått meg til å gjøre drastiske ting! Som f.eks. at jeg har slettet hele to av de bloggene jeg nå har fulgt hver eneste dag i flere år (Kristine Weber og Fotballfrue). Jaja, jeg vet. Det er sikkert ikke så mange av dere løpere som vet hvem de er (?), men jeg føler det sier litt om hvordan jeg har det for tiden. Eller tenker. Eller, kanskje mer ikke tenker. Jeg føler uansett ikke at det er noe vits i å lese de bloggene lenger. De "gir meg" ikke noe mer liksom, annet enn reklamering for ting og det samme gamle oppskriftene...

Jeg kjenner det skal bli godt å høre på Trude i kveld. Hun skal holde et foredrag(?) på "den lokale G-Sport`en" i kveld, som skal handle om løping og hvor hun henter tid og inspirasjon fra. Med andre ord, dette kom på helt passelig tidspunkt for min del! Håper hun kan gi meg gnisten tilbake :)

14 kommentarer:

 1. Ang. løpinga di: gi det itt tid frøken.... gi det litt tid ;-) Det ordner seg; det er helt normalt å være litt "lei"/inspirasjonsdød i perioder. Jeg er også lei for øyeblikket og sitter i sofaen for andre dag på rad og spiser potetgull ;-) Snart må jeg legge meg om jeg ikke skal gå løs på sjokoladen også!! Nei, ta livet med ro og tren som du gidder! No stress, dette ordner seg!

  Tror vel alle vet hvem disse to bloggerene er, jeg vet i alle fall hvem de er, selv om jeg ikke har fulgt deres blogger. Men hvis de ikke gir deg inspirasjon så er ditt valg om å slette dem helt riktig. Jeg leser ikke blogger som ikke gir meg noe og i og med at jeg leser din så betyr det at du tilfører meg noe; det er bra! Så fra mitt ståsted så sier jeg derfor: fortsett å blogg hvis du liker å blogge!! Jeg liker å lese om hva du gjør både treningsmessig og på skolen! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skulle det liksom hjelpe meg i den positive retningen når du sitter der og sier at du propper i deg med potetgull (uten at du legger på deg noe særlig av det)? Neida, men jeg skjønner hva du vil frem til... Det er bare det at JEG stresse med slike ting, så jeg prøver å bli bedre til ikke å tenke så mye hele tiden, og reflektere så mye.
   Jeg liker jo å blogge egentlig. Jeg var bare litt usikker på om de(dere) som leser her, bare "tilfeldigvis" havnet innpå de gangene de er innom runners.no, og ikke fordi de faktisk klikker seg innpå av seg selv. Men da tror jeg at jeg bare fortsetter litt i samme "duren" som jeg har gjort til nå. Så får jeg bare håpe at dere ikke går lei av alt det tullet jeg skriver (da må dere i så fal si ifra!!) :)

   Slett
  2. Nå er det vel strengt tatt jeg som vet OM og evt. hvor mye jeg evt. legger på meg av det potetgullet da..... forskjellen ligger vel i at jeg ikke stresser om vekta viser +220g eller +2220g; jeg trives med den jeg er uavhengig av hva vekta viser og uavhengig av hva andre måtte mene om vekten min....

   Slett
  3. Jeg beklager hvis du tok deg nært av det jeg sa om at du "proppet i deg potetgull og ikke la på deg". Det var altså ikke ment i negativ retning. Mer sånn at jeg misunner deg det at du faktisk kan gjøre slike ting, helt uten å stresse deg selv opp av at du gjør sånne småting som det... Igjen, det var ikke ment som kritisering av deg :)

   Slett
  4. Jeg tok meg ikke nær av det men poengterte bare at det faktum at jeg spiser potetgull ikke er ensbetydende med at jeg ikke legger på meg; som det kunne virke som at du (og mange andre!) mente/trodde. Mange tror liksom at jeg kan tillate meg det fordi jeg ikke legger på meg; det er feil! Jeg tillater meg det fordi jeg ikke ser noen grunn til ikke å gjøre det! Big difference ;-) MEN jeg forstår at slettes ikke alle er i den samme situasjonen som meg hvor de klarer å tillate seg feks å spise potetgull.... og det respekterer jeg!

   Slett
  5. Så bra, da forstår vi HVERANDRE ;)

   Slett
 2. Hei!Liker også bloggen din, synes den er veldig ærleg og jordnær, det liker jeg. Anbefaler deg løping ute så lenge det er muligt, løper ute 2 ganger i uka og bor også på Nærbø. Men jeg sjekker alltid yr i begynnelsen av uka og planlegger ut fra veret, løper ikke når det er vind (meir en 5 km/t) eller for mye nedbør, litt går fint.Når det er mørkt løper jeg der det er gatelys, men prøver å løpe før det blir mørkt. Mye å ta hensyn til, men det er gjennomførbart selv med 3 barn. Men så er jeg innstillt på at jeg skal løpe 2 ganger i uka uansett om jeg har lysst el ikke...sitter alltid igjen med en god følelese etterpå og ikke minst masse energi. Men det er min oppskrift som funker for meg, ikke sikker det er det rette for deg.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du! Så hyggelig å høre at du også liker å lese bloggen min :) Det er jo aldri godt å vite hva de som leser her, tenker og faktisk syns om det de leser. Særlig siden de ikke sier noe om det. Så det var fint å få tilbakemelding av deg på dette. Òg få høre hvordan du legger opp treningen din. Tror nok min løping også kommer seg litt etterhvert, kanskje jeg bare har gjort litt for mye for fort :)

   Slett
 3. Følger meg inn i rekken som liker å lese bloggen din! Så med andre ord, du kan godt fortsette med det:-) når det gjelder løping, er det nok sant at de fleste av oss noen ganger er litt down. Det som virker for meg er å finnene løpeplasser, ny musikk og gjerne litt nytt utstyr( noen ganger er et nytt merke sokker ofte nok) Fordelen/ulempen med vestlandsværet er at dersom man bestemmer seg for å løpe selv om det regner og blåser åpner det ennå et hav av små dipeduttutstyr:-)

  Det med å alltid løpe alene har jeg også tenkt litt på. Lurer på å melde meg inn i GTI. De har fellestrening tirsdager og torsdager.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktiskt også tenkt litt på GTI, eller en annen klubb som er litt nærmere så jeg ikke behøver å reise helt til Stavanger for å løpe med dem. Men helt klart, en løpeklubb tror jeg at jeg hadde hatt veldig godt av å være med i. Tror de kan hjelpe meg med å få farten litt opp også ;)

   Det er jo "nok av plasser" å løpe på, men problemet mitt er vel mer det at jeg er litt blind på hvor jeg skal løpe hen. Jeg kommer ikke på nye steder liksom... :)

   Slett
  2. Neste gang du mangler en sti å løpe på så ta turen til Sandnes eller Stavanger. Mye kjekke vann å løpe rundt av ymse kilometer.

   Slett
 4. Føyer meg inn i det gode selskapet som leser bloggen din :) Det er viktig å variere treningen, gjøre det en har lyst til. Er sykkel kjekkere enn joggesko 3 av 4 dager, så får du sykle 3 av 4 dager!

  Jeg har litt dårlig samvittighet for at vi ikke har sprunget sammen enda, for det har jeg veldig lyst til. Akkurat nå er jeg litt groggy, så det kan ikke bli denne helga heller - men før snøen kommer må vi ha fått til en runde? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Pål! :D
   Så gøy å få vite at du leser bloggen min :) Da er det ihvertfall 4 som leser den "fast", og dét er jo en start ;)

   Du behøver ikke ha dårlig samvittighet for at vi fremdeles ikke har løpt sammen, jeg er nok like mye skyld i det jeg. Men helt klart, jeg gleder meg veldig til den dagen kommer, hvor vi finnert tid til det :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!