torsdag 8. november 2012

Prioriteringer


Prioriteringer, det er valg vi alle må ta i løpet av hverdagen. Jeg må også ta mine valg. Jeg vil først starte med å si, at dette er altså ikke enda et ”svar” på hva alle de andre bloggerne i det siste har skrevet om; hvordan prioritere i hverdagen for å ”finne tid” til treningen de gjør. Eller er det det, et svar? Jeg tror ikke det. Det var i hvert fall ikke tenkt og påstartet som det i utgangspunktet, da jeg i tankene mine begynte å planlegge hva jeg skulle skrive.

Uansett; prioriteringer. Det er det jeg har drevet med disse siste dagene. Jeg har måttet velge de tingene som jeg har ansett som mest ”viktige” å få unnagjort i første rekkefølge før alt annet. Som for eksempel skolearbeid…

Selvfølgelig er det alltid skolearbeid (hvis du går på skole) som er viktigst. Det må alltid stå i første rekke av de tingene vi må prioritere å få gjort i løpet hverdagen, utenom de livsviktige tingene da selvfølgelig, som å spise og sove. Eller, i noen tilfeller anser visst enkelte å nedprioritere søvnen foran andre ting. Men jeg anser søvn som livsviktig da.

Men tilbake til skolen. Jeg er plaget med det faktum at jeg begynner å stresse av selv den minste lille ting som jeg vet må gjøres, i dette tilfellet på skolen. Og disse siste dagene har vært preget av en del stress, fordi vi har hatt en deadline på en oppgave som skulle sys ferdig denne uken. Og jeg som stresser fort, har vært veldig bekymret for om jeg skulle rekke det. Både fordi sånne ting du alltid går ut i fra er den letteste sak i verden, ofte viser seg å ta myye lengre tid enn du hadde trodd. Men også fordi vi denne gangen har jobbet i grupper, og dét stresser meg litt for da vet jeg aldri hvordan den andre part ligger an i forhold til hva de skal gjøre, og så må jeg liksom stole på dem da…
Vi er fremdels ikke helt ferdige med syinga, men jeg anser meg som ferdig med det jeg skal sy, så nå må jeg konsentrere meg om dokumenteringen av oppgaven. Dét er ganske mye arbeid skal jeg si dere, og da har jeg de siste dagene defor måttet prioritere å skrive skoleting. Som igjen har ført til nedprioriteringer  av de tingene som ikke burde være så viktige å få med seg (men som jeg selv anser som viktige), som for eksempel å lese blogger, og strikke. Hehe, livets kvaler…

Jeg har selvfølgelig ikke nedprioritert trening, siden trening er det som står meg nærmest av hva jeg vil kalle livskvalitet. (Men jeg har prioritert å løpe ute i finværet, i stedet for den planlagte gymtimen innedørs på mandagen. Og jeg har prioritert helsen min, ved å ta en fridag i går fra treningen.)

Noen (eller kanskje de fleste) synes dette blir feil å prioritere slik, siden trening faktisk ikke er ”alt” i denne verden. Men for meg, er det dét. I hvert fall i dette stadiet i livet mitt, hvor jeg befinner meg akkurat nå.
Dette hadde nok vært annerledes hvis jeg hadde hatt familie og barn som måtte prioriteres, men det har jeg altså ikke. Så derfor kan jeg prioritere trening før alt annet nå. Jeg anser meg som heldig pga. at jeg kan tenke slik (noen mener sikkert det er en egoistisk tanke).
Selv om jeg også godt kunne tenke meg å få smått av og til, så er jeg for tiden lykkelig slik situasjonen er.

Jeg går jo på skole, så derfor passer det heller ikke å stifte familie akkurat nå. Mén, selv om jeg ikke har familie, så må jeg av og til da priritere enkelte ting før andre ting, som skole. De som har familie, er vel som regel (ofte iallfall) ikke skoleelever, så da går det kanskje ut på samme prinsipp? Skole eller barn, en av delen på prioriteres liksom.

Så har du jo de som føler de ikke har tid til å trene, og da sier jeg som de andre som allerede har uttalt seg om den saken; det handler om hva du vil ha tid til. Ja, jeg vet at jeg ikke har peiling på hvordan det oppleves å ha barn, men jeg tror at hvis du virkelig ønsker (å løpe for eksempel), så lager du tid til det.
Jeg mener, i løpet av døgnets 24 timer, så klarer du vel å finne tid til én time for deg selv? Eller så finnes det jo mange senter som tilbyr barnepass.

Nei, nå tror jeg at jeg avslutter dette temaet. Ville egentlig bare fortelle dere om hvor flink jeg syns jeg har vært, og prioritert de tingene som har vært viktigst de siste dagene (eller, viktig for samfunnet mer, ikke akkurat det som oppleves som viktigste for meg. For det viktigste for meg, er å blogge, lese blogger, trene, strikke, og spise god mat ;)

Hehe, er jeg overfladisk, eller er jeg overfladisk? Muligens litt, men det er sånn jeg er laget. Jeg er en egoist, som tenker mest på meg selv og mine behov. Så får heller de rundt meg ta meg for den jeg er, og velge selv om de vil godta det eller ei J

2 kommentarer:

 1. Lurt å prioritere skole og søvn;-) Her i huset er vi heldige å ha tre aktive barn, en aktiv far og ei aktiv mor. Alle fem har vi hobbyer som krever mye tid. Som om ikke det var nok går faktisk mor også på skolen. Vi er nok ikke noe ultralyd familie, vi er en familie med mange jern i ilden som har definert hva som gir oss mest tilfredshet( les nytte ref: forelesning i prosjektledelse). Familiens motto er HER ER RENT NOK TIL Å BEHOLDE HELSEN, OG ROT NOK TIL Å BEHOLDE LYKKEN.
  Lykke til med syprosjektet. Er imponert av at noen fremdeles velger slike fagrettninger :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du, og tusen takk for det :) Ja, det er få som tar utdanningen i den retningen jeg nå har valgt å begi meg ut på. Noe usikker på om det er et smart sjakktriks eller ei... Men, drømmen har alltid vært å kunne jobbe med det jeg elsker å drive med(hobby). Og siden jeg ikke har funnet noe som kan være en jobb innen løpe/trene-sporten, så får jeg ta det store spranget ut i den "skumle verden" av håndarbeid-utdannelser og prøve å finne den rette veien for meg å gå der ;)

   Jammen er det imponerende med alt dere rekker over i hverdagen da! Høres ut som det kan være hektisk til tider hos deg. Så all ære til deg, og alle andre, som klarer å få med seg så mye. Dét er jeg temmelig sikker på at jeg selv ikke hadde taklet så bra ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!