onsdag 22. mai 2013

På vei mot en ny (sommer)form


Jeg har startet så smått på denne såkalte sommerformen (som jeg egentlig aldri har hatt...), og da blir det jo fort litt mindre kalorier inn i kroppen i forhold til hva som faktisk kan tas ut på trening, som da også vil si litt mindre energi å bruke på treningen. Derfor også mindre energi på kondisjonsdelen. 

Jeg har derfor valgt å gå for litt mer høyreps-treninger på styrkeøktene mine i det siste. For å kunne kjøre på med mer repetisjoner og heller gå litt ned på kilo på vektene. 
Noen sier dét er det optimale, andre sier motsatt. Vel, jeg kjører mitt eget løp og tester ut litt etterhvert som ukene går,  jeg. Så får vi se hva som funker for meg og min kropp.

Gårsdagens styrkeøkt ble seende slik ut på slutten;


-Knebøy + skulderpress (12rep x3 på begge)
-Utfall + sidehev (12rep x3 på begge)
-Strake markløft + bakside skulder i kabel (8rep x3 + 10rep x3)
-Kick-back i kabel (!...) + skulderpress (12rep x3 på begge)
-Max knebøy i 1 min x 3 (for å få opp pulsen)
-Kettlebell-sving 12rep x 3 (her aner jeg ikke hva jeg trener, men jeg trener det fordet..!)

Fremover så kommer jeg til å tipse dere om, og skrive litt fra Treningsforum sine artikler. Jeg har inngått ett slags "samarbeid" med dem om å skrive litt om dem, mot at jeg får bladet deres i posten, som takk (altså ingenting økonomisk). Jeg har aldri gjort noe slikt før, så jeg håper jeg kan få til dette på en måte som ikke føles feil, hverken for meg eller for dere som leser bloggen min. Så dere må gjerne komme med tilbakemeldinger om hva dere syns :)

Jeg har faktisk allerde nå noe jeg vil tipse dere om, og det er 9 enkle grunner til hvorfor vi bør drikke vann. 

Et tips, som jeg er ganske sikker på at vi aldri burde glemme egentlig. Men spesielt nå, når vi går mot varmere tider (eh??), og vi som trener får et større behov for å få i oss nok vann, syns jeg dette er verdt å ta opp litt sånn i ny og ne. 
For hvis vi skal drive med fysisk aktivitet over lengre tid, og for å unngå dehydrering og å klare og opprettholde et visst energinivå gjennom hele økten, er vann helt essensielt for oss treningsglade.

 "Guro, trenger du litt vann kanskje?"

Det er også bra for kroppens "indre og ytre", for vann renser kroppen både innvendig og utvendig. 
I tillegg til at det hjelper til med å stabilisere syrebalansen i kroppen (who knew?). 

Men la oss for all del ikke å glemme det som sikkert er den "beste" grunnen til å drikke vann; for de som ønsker å ta av noen kilo, eller hvis de bare ønsker å bli litt "sunnere" i hverdagen; kutt ut brus og andre søt/sukker holdige drikker, drikk heller vann. Ofte er det ikke mer enn det som skal til for mange, enn å bytte over til vannvogna i hverdagen (det finnes såklart spesielle tilfeller hvor dette ikke funker, som meg f.eks...)

Hvordan er det med dere, får dere i dere nok vann hver dag? Eller går det mer i brus kanskje? 
Jeg har blitt veldig glad i saft for tiden (uten sukker selvfølgelig), så jeg er rimelig sikker på at jeg får i meg nok væske hver dag. Men så klart, jeg sier jo aldri nei takk til noen desiliter med PesiMax heller, hvis noen spør. Hehe.. :)

Hvis dere ønsker å lese mer om kosthold, så kan dere jo stikke innom Treningsforum sine sider på nett. De har faktisk ganske mye interessant de skriver om, både trening óg kosthold. Vel verdt å ta en kikk. Eller så dere kan jo "like" fb-siden deres, så får dere hele tiden opp det nyeste innlegget de legger ut.


8 kommentarer:

 1. Så flink du er til å trene styrke! Jeg blir svimmel bare av å lese om øvelsene dine ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, takk! Dét tar jeg som et kompliment! ;D

   Slett
 2. Jeg glemte å ta med drikkevann på svømmetreninga i dag, og det merka jeg faktisk at jeg savnet da økta var ferdig. Selv om jeg var omgitt av vann hele økta. Viktig å drikke ja. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heh, ja det er liksom noe du lett kan glemme når du skal ut og svømme. For da har du jo vann rundt deg på alle kanter, og du svetter jo ikke heller. Så dét kan jeg godt skjønne at du glemte å ta med! ;)

   Slett
 3. Hehe ja då spratt eg opp midt under lesinga av innlegget mitt og henta meg litt vatn - har jo berre drukke te og cola (om enn sukkerfri) i dag.
  Eg har dagar der eg er kjempeflink til å drikke vatn, men dei siste dagane har det gått mykje i cola og brus. Sukkerfri alt saman, men det er jo ikkje spesielt sunt det.
  Men det er jo ikkje dei store mengdene, og eg er litt cola-junkie :/

  På trening så prøver eg å ha med både vatn og sportsdrikke, av og til er vatn berre best.
  Og om morgonen er eg alltid veldig tørst, og har pleidd å drikke 2-3dl eplejuice (pluss vatn), men det er jo like mykje sukker og kaloriar i eplejuice som i vanleg brus,
  så nå har eg gått over til saft (sånn sukkerredusert) og då sparar eg meg mykje sukker og tomme kalorier.
  Eplesaft er jo ikkje såå supersunt, viss ein ikkje velger den allerbeste da.

  Her i Seljord smakar vatnet heldigvis kjempegodt, og når det kjem iskaldt direkte frå krana, då er det eigentleg veldig godt.

  Hmmm der motiverte du meg i alle fall til å passe bedre på at eg får i meg nok vatn :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Da har jeg oppnådd målet mitt, hvis jeg klarte å inspirere deg til (å tenke litt mer over) å drikke mer vann :D

   Hmm, ja du har kanskje rett i det, at eplejuice ikke er såå sunt. Men JEG tenker som så, at det er helt sikkert mye bedre å drikke ett glass eple -eller appelsinjuice til frokosten, enn tilsvarende mengde med brus (?). Da får du ihvertfall i deg noe mer heldige næringsstoffer, som ikke finnes i brus. Pluss at det er vel strengt tatt ikke "hvitt" sukker i eplejuicen?

   Jeg pleier også å drikke mye vann, også på trening. Men hvis jeg skal holde på med en aktivitet i flere timer, så pleier jeg å ha litt (sukkerredusert) saft i flaska, i stedet for bare rent vann. Det er liksom litt "morsommere" å drikke noe med smak på, og da glir det nesten ned litt lettere óg syns jeg! ;)

   Slett
 4. Flott med tips fra Treningsforum, synest forresten at du gjorde en bra deal med å få bladet i posten. Regelen min er 1,5 liter vann per 0,5 liter pepsi max/dag. Drikker tre 0,5 litere pepsi max per dag, med andre ord: for mye brus, men også en helsikes mye vann!MÅ ha begge deler for å holde energinivået oppe....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Line. Så fint at du syns det (både med tips og den dealen med bladet). Jeg håper ikke at dette vil "ødelegge" for hvordan dere som leser bloggen min til nå, oppfatter det. At det blir litt "feil" liksom, i forhold til hvordan jeg har lagt løpet opp, frem til nå. Ikke at jeg helt vet det selv hvordan -eller hva slags blogg, jeg egentlig har heller ;p

   Hihi, jeg er også veldig glad i PepsiMax. Kanskje litt for glad i det. Men, jeg har IKKE tenkt å kutte det ut, til dét er den altfor god! Jeg bryr meg ikke noe om de som hardnakket mener at aspartam er uheldig for oss! ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!