søndag 26. mai 2013

I form til sommeren?

Hva er vel en bedre start på uken, som starter i morgen, enn en fresh start?
Nå begynner det kanskje å bli litt veel seint å starte på den etterlengtede sommerformen. For de som enda ikke har begynt mener jeg. For min del, så har jeg startet, og holdt på, en god stund allerede. Så forhåpentligvis så er jeg klar til sydenturen vår, i midten av juli (Mallorca, wohoo!)

Jeg syns at vi heller burde tenke litt annerledes, enn bare å skulle trene kjempehardt og spise kjempelite (?...) kun de få månedene rett før sommeren. Og heller velge den litt smartere måten å leve på.
Hvorfor ikke heller trene regelmessig, i stedet for de populære skippertakene to-tre måneder fra febrar/mars -og frem til sommeren starte (for så å daffe hele sommeren på stranden med pilsen i hånda)? Hvorfor ikke endre litt på hele kostholdsbiten, litt etter litt. For så å beholde disse gode matvanene? Hele året?
Så kan en heller velge å skeie ut litt sånn i dann og vann? Eller i helgene? Kan vi ikke prøve å leve litt sunnere i ukedagene, og heller unne oss litt "snacks" i helgene? Trene 3-4 ganger i løpet av uken kanskje? Eller ett par dager i uken, hvis dét er det som passer inn i ditt liv?
Er det ikke bedre å gjøre litt hele tiden, i stedet for mye i løpet av kort tid?

Det er ihvertfall det jeg tenker må være det beste utgangspunktet for folk flest. For da får vi det jo mye bedre med oss selv, sånn hele tiden. Med å være i bevegelse mener jeg. Pluss at vi da slipper å "pine" oss gjennom de få månedene nå før sommeren.
Jeg har tro på dét. At slanking er tull. Og at vi heller burde innføre det som heter livsstilsendring.
Ja, jeg vet det. Jeg holder jo på med det selv akkurat nå, så egentlig så motsier jeg jo meg selv litt her. Men det er av andre grunner, og ikke fordi jeg "plutselig har lagt på meg". Jeg er bare ikke noe fornøyd med min egen kropp, og har derfor valgt å gjøre/prøver å gjøre, endringer med dét. Til forhåpentligvis det bedre...

Men tilbake til det jeg egentlig hadde planer for med dette innlegget; nemlig å gi dere noen tips til hvordan Treningsforum mener dere kan komme i litt bedre form til sommeren (ikke glem det jeg sa om livsstilsendring da...).
Nå er vel ikke disse rådene kanskje så bombesikre på å gi deg vaskebrett til sommeren allerede. Til dét så kreves det nok litt mer innsats, tidligere på året. Men som sagt, hvis du fortsetter med disse rådene utover året, så kanskje :)

1. Reduser kaloriinntaket. Enkelt, spis mindre enn du forbrenner. Sier seg jo selv, da mister du fett på kroppen (med mindre du har en sånn kropp som min, som ikke vil "høre på det øret").
Men så må vi da nødvendigvis gå videre til punkt.2, som sier:
2. Spis mer protein. Fordi du vil jo ikke miste muskelmasse selv om du skal gå ned noen gram i fettprosent. Derfor er det viktig med mer proteiner (proteinrik mat).
3. Øk fiberinntaket. Lett; jo mindre du spiser, jo mer sulten vil du etterhvert bli. Så da er jo dét greit, for fiberrik mat vil gi tarmene dine mer å jobbe med, og du holder deg mett lenger (enn f.eks brus o.l.)
4. Tren intervaller. Mange mener at det er intervaller som er beste sort, hvis du ønsker å få opp forbrenningen. Som igjen vil si; mer fett vil forsvinne fra kroppen din (så kan en jo alltids få flere meninger om akkurat dét stemmer eller ei..).
5. Drikk kaffe. Igjen; de ("ekspertene") mener at koffein har en god effekt på forbrenningen i kroppen, som igjen vil si at (de påstår at) skal ha gode effekter når det gjelder slanking. I tillegg til at koffein jo gir energi, som forsåvidt er noe vi får mangel av når vi spiser mindre enn vi har behov for (mindre mat=mindre energi). Og dét kan jeg være enig i!

Jeg skriver at "de mener" ting og tang, eller at de "påstår" enkelte ting. Dette skriver jeg fordi jeg syns det er viktig å poengtere for dere, at det ikke er jeg som har funnet ut noen av disse tingene over her. Og det er jo ikke sikkert at disse tingene alltid stemmer for alle (eller for noen).
Jeg vet ikke om alle disse tingene funker på meg heller, faktisk så syns jeg ikke at f.eks det med å redusere kaloriinntaket har så god effekt på meg og min kropp. Men igjen, dette gjelder jo for meg og min kropp. Kanskje disse rådene er helt topp for deg og din kropp, men vær så snill og ta det for det der er verdt, nemlig råd.

Nyt livet litt, du har bare ett...
Dere kan lese mer om treningstips på Treningsforum sine sider.


5 kommentarer:

 1. Jeg var inne på Treningsforum for første gang idag, tilogmed på eget initiativ....og leste akkurat dette. Kommer aldri til å skjønne meg på alt dette maset om bikiniform. Hvor mange timer er det vel at en viser seg i bikini i året? Er det virkelig verdt det å skulle lide/sulte for disse få timene for å "imponere andre"?

  Nå får jo jeg gjerne testa bikinien etpar dager i måneden året rundt pga all reisevirksomheten. Men det ikke derfor jeg trener året rundt. Trening handler om så mye mere enn de resultatene som er synlige for andre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke så opptatt av bikinisesongen men mer opptatt av å øke prestasjonen. For å øke prestasjonen må jeg trene mer og da må jeg også spise mer. Spis mindre - tren mer funker derfor ikke for meg! Økt treningsmengde er ikke kompatibelt med mindre matinntak; jeg spiser dobbelt så mye om jeg trener dobbelt så mye... så jeg føler at jeg sitter i klisteret der ;-) Nå er jeg ikke på slankekur men jeg bare tenker høyt: hvordan greier folk som ikke er spesielt overvektige å spise mindre og samtidig trene mer? er de konstant sultne da eller?? Og orker de å yte på trening? jeg forstår det liksom bare ikke helt.... men fint innlegg Guro ;-)

   Slett
 2. Takk for fine kommentarer fra dere begge to. Alltid like snusfornuftig, og har selvfølgelig veldig gode poeng, begge to. As always.
  Så egentlig var vel disse tipsene ment litt mer til de som faktisk ikke har den kunnskapen som dere sitte inne med. Som noen enkle tips til hvordan de kan (kanskje) lettere skifte litt (livs)stil :)

  Line; du har et godt poeng der. Det er kanskje ikke (for mange) verdt alle de timene med lidelse for å skulle vise seg bare ett par dager i bikinien sin på stranden.
  Men igjen, så kan det kanskje være helt andre ting enn akkurat selve strandturen som ligger bak. Kanskje de føler (eller tror de vil føle) seg bedre med seg selv, hvis de får kroppen til å se sånn og sånn ut? At de vil få et litt bedre selvbilde?
  Det er tross alt ikke alle av oss (ikke ment som kritikk) som er som deg, og flere med deg, som klarer å la være og bry seg om hva andre mener om sin kropp.
  (Men jeg skjønner veldig godt hva du mente med det du skrev) :)

  Silja; hadde bare alle tenkt som deg, så hadde det vel strengt tatt ikke vært så veldig behov for noen "å tenke på"/bekymre seg sånn, for sommerkroppen. Jeg har ihvertfall stor tro på det du driver med, og at så lenge en ikke tenker for mye på akkurat den slankebiten, men heller tenker på presteringen, så vil den kroppen automatisk komme etter...

  Nå skal jeg være ærlig med dere, og si at jeg for tiden går på underskudd av energi-inntak, og dét merkes også på prestasjonene mine. Antageligvis så er det også derfor jeg ikke løper mye heller akkurat nå, siden dét krever litt mer av meg enn f.eks sette seg på sykkelen i medvind, eller rulle en tur på skøytene mine.
  Men så er det vel det da, av samme grunn som jeg skrev til Line over her, at jeg tror at jeg kan "se bedre ut". Nei, feil. Jeg mente at jeg VIL se bedre ut (spesielt beina), og når jeg først har bestemt meg for noe, ja da skal jeg neimen ikke gi opp med det første!...
  (Men som sagt, det er slitsomt. Og jeg har ikke mye ekstra til overs i hverdagen. Faktisk så begynner det å tære ganske kraftig nå på alle aspekter i livet, så jeg kommer nok ikke til å gå så mye lenger på denne måten)

  SvarSlett
 3. Jeg synest du er fin som du er. Eksperimenterte med det samme som deg som yngre. Kanskje er det greit å gå på en smell og få en lærepenge? Gikk tom ned fra fjellet Skåla en gang, mutters alene. Aldri mere gå tom, er du ikke redd for det, og har du opplevd det?

  På crossfitøktene er det alfa og omega med nok mat i magen, har alltid med ekstra påfyll i sekken dit, hvor vi jobber hardt over kort tid. Og si meg, blir du ikke i dårlig humør av å ha for lite overskudd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Line. Jeg tror det er flere som er enige med deg i min familie også (faktisk de fleste tror jeg), men så er det jo sånn vet du, at vi ser det ikke alltid så godt selv. Eller, jeg føler vel mer at det er den andre veien da, at DE ikke ser det som JEG ser... Og mest sannsynlig så vil nok jeg óg, som mange andre, se tilbake på bilder av meg selv når jeg er eldre, og tenke "fytti så fin jeg var den gang! At jeg ikke så dét da..."
   Men, jeg skal nå ihvertfall gi det et forsøk på å bli "sånn som jeg vil bli" (det har antageligvis også mye å gjøre med alle de "tynne motebloggerene" jeg leser om konstant, som jeg ubevisst (bevisst?) lar meg påvirke av. Jeg tror jeg kommer til å få et så mye bedre liv, hvis jeg bare ser sånn og sånn ut. Selv om jeg i bunn og grunn vét at det ikke er dét som skal til for å få det bedre meg meg selv, jeg vet vel det. Jeg bare tror at det blir bedre da.
   Jeg merker jeg er i en sånn "tenke-fase" nå for tiden, og forhåpentligvis så kommer jeg ut igjen i den rette verden, med rett hode (og tankegang) når jeg bare får hodet opp av sanden og funnet ut hva som EGENTLIG er meningen med livet (som familie og venner)...

   Oy, dette ble igjen et langt svar. Så jeg får svare litt kort på resten;
   Ja, er sliten for tiden, og ja jeg har nok mest sannsynlig allerede godt på den "smellen". Jeg er bare så flink (?) til å fortsette i samme duren, selv om jeg egentlig burde ha stoppet for lenge siden (derfor håper jeg at jeg snart slutter å tro -og tenke så mye..). Og det med dårlig humør.. Veel, kanskje ikke akkurat dét (tror jeg). Mer sånn null energi til overs til andre ting i hverdagen, i tillegg til at jeg merker jeg stresser mye fortere med ting som jeg ikke får til. Eller, mer jeg bruker mye lenger tid på å ta inn over meg, de nye tingene. Så jeg må nok snart slutte med dette tullet. Ihvertfall hvis jeg skal fortsette å "fungere" i skole og hverdagen ellers ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!