søndag 26. mai 2013

Rulleskøyter, eller rollerblades?

Har jeg en blogg som jeg bruker til å skryte av nesten alle treningsturene -eller øktene mine, ja da jeg jo nesten også dokumentere dem så godt det lar seg gjøre også!

Det er litt lettere å bli tatt bilde av de gangene jeg har vært ute på tur på treningsøktene mine. Det er liksom ikke fullt så gøy å stå og "pose" på treningssenteret, blant vektene og alle mannfolka som trener der... 
Veel er jeg nok blitt litt "bloggete" av meg med tiden, men jeg har enda ikke komt helt der enda, hvor jeg står og løfter vekter mens andre tar bilder av meg! Hehe...

Så til dét skjer (?), så får jeg heller nøye meg med de andre øktene å vise dere. Som f.eks da jeg gikk på rulleskøyter, eller rollerblades som andre kanskje sier (jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva jeg skal kalle det for). 
Jeg gikk (eller rant / rullet?) en tur både på fredag og lørdag, til samme sluttsted som var Kviamarka (det nye industriområdet på Jæren) der Geir ventet på meg.

På fredag gikk jeg 10,14 km på 46min. Gj.puls 133, max 155.

Ehh, hallo, Guro??
Hm? Ja?

"pose"...

tihi...
På lørdag gikk jeg samme runden, men med en liten ekstra "sløyfe". 10,9km på 53min. Gj.puls 133, max 155 også den dagen. 


Med andre ord, så er rulleskøyter en finfin treningsmåte å trene rolig trening på. 

8 kommentarer:

 1. Ja både rulleskøyter og rulleski virker som superbra trening! Må bare spørre; er det vanskelig å bremse?? tenker dersom du kommer i full fart og MÅ bremse brått?
  Fint med alternative treningsvarianter altså! Herlig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, så om det ikke er "effektivt" i den forstand at du får så veldig høy puls (men ski derimot, der er det sikkert annerledes), så er det iallefall en kjempefin måte å trene variert på!
   Pluss at det i tillegg jo er greit å kunne trene rolig, med lav puls, uten å måtte "anstrenge" seg så veldig får å klare og holde pulsen så lav, uten å tenke så mye på dét (som jeg får problemer med hvis jeg løper f.eks)

   Ang. bremsing, så nei. Det er ikke så vanskelig å bremse med dem. Men kanskje ikke såå lett hvis du ruller veldig fort da (jeg har faktisk hatt noen nesten-uhell når jeg har komt helt overraskende på diverse "sand/grus/grave-partier" på veiene..!), så akkurat der er det jo ikke såå lett å bremse, som f.eks hvis du sykler.
   Men så tenker jeg, at dét er det vel ikke så lett å få til med vanlige ski heller? Eller er det det kanskje? Jeg har ikke så god peiling på ski, jeg... ;)

   Slett
 2. Ja rulleskøyter er kjempebra trening!
  Sidan eg ikkje har rulleskøyter så investerte eg i rulleski i 2007, men DER kan ein i alle fall ikkje bremse!!
  Kan ikkje skjønne grunnen til at dei ikkje lagar rulleski med bremsar altså, det er ikkje såå morsamt å trille ned bakkar utan å kunne bremse (spes.når ein kan kome til å møte trafikk - eller lemmen - småstein - kongler - osv).

  Nå fekk eg sjølvsagt også lyst til å rulle ein tur, men stavane mine er ikkje klare, og med treningsplanen min er det ikkje plass, så det får bli etter Haugesund.

  Rulleskøyter og ski er så bra trening, godt som restitusjon, men også for kondisen, ein brukar heile kroppen...

  Flink du er som brukar så godt synleg jakke (eg har ei slik neongul til sykling), det er viktig å bli sett, spesielt når ein går på rulleskøyter, då er ein jo virkeleg "mjuk" traffikant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, dét er nok grunnen, ene og alene, til at jeg fortsatt ikke har kjøpt meg rulleSKI. For jeg har jo null peiling på hvordan jeg skulle klart å bremse med dem på. Da er det mye bedre med rulleskøyter, for de er det ihvertfall bremse på! :)
   Jeg mener, det er jo tross alt en hel del bakker her på Jæren, såå...

   Ja, det er klart må man være godt synlig i trafikken. Faktisk, så hater jeg å gå/rulle/løpe/sykle på de mer trafikkerte veiene (unngår dem så godt det lar seg gjøre) her omkring. Jeg trives ikke noe særlig da, nei.
   Får sånn "jeg er litt redd"-følelse, og skyndter meg alt jeg klarer hvis jeg må innom slike veier av og til (når de ikke er til å unngå). Og da passer jeg også alltid på å være godt synlig i gul jakke e.l...

   Slett
 3. Beundrer deg som kan dette. Det er ikke det at jeg ikke kan, har bare ikke prøvd ordentlig. Samboeren er skitrener, og da skal jeg iallefall ikke gjøre som han sier og gjør! Og så er han jo så flink til dette og. Og det er sikkert du og.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, det er da ikke så veldig vanskelig Line. Du burde prøve det en gang, selv om du absolutt skal motsi(gjøre) hva samboeren din sier ;p
   Du kan si at du ble inspirert av meg, eller noen andre. Og at det overhode ikke var hans idé ;)

   Slett
 4. Knallbra ;-) Og veldig fint bilde av deg i Swix og hjelm!! Sprekt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :D
   Swix er et veldig bra merke, så jeg er ikke flau av å vise at jeg trener i dét! ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!