søndag 19. mai 2013

Overgang fra sykling til løping

En og annen kort løpetur innimellom litt flere sykkelturer, er ikke lett å tilpasse beina mine. Jeg tror det var mye av grunnen i går til at det var såpass tungt å løpe, i tillegg til at det var 25grader ute. Det kan jo faktisk være litt dét óg...
Løp litt over 6,2km med en gj.puls på 167. Såå eh... Jeg skylder det på varmen jeg. Ikke at jeg er ute av (løpe)form eller noe altså! Kanskje litt... Det var ihvertfall tungt å løpe i går, uansett hva grunnen var.

Kart som viser at jeg løp fra Sandtangen, Bryne til Klepp st. 36min, og gj.fart på 5:46min/km. Jeg har løpt raskere før, ja. Men jeg velger å se på det på den måten, at jeg sikker har løpt tregere også.
Jeg skjønner nå godt hvorfor de som driver med triathlon, må øve på overgangen/bytting mellom sykkel og løping. For det er ikke så lett å ha bein som er mest vant med sykling, når en plutselig skal bruke dem til løping! :)

Klar for løpetur!

Oh yeah! :)Etter løpeturen, ikke såå full av liv!...

Dette var i går, lørdag. På selveste nasjonaldagen, fredag 17.mai, syklet jeg (og Geir) en "oppdagelsestur", som jeg velger å kalle det; 19,65km på 1t 7min.

Gj.fart 17,6km/t, altså et veldig behagelig tempo og gj.puls på 123. Også en veldig behagelig puls :)
Vi syklet litt rundt i nærområde, langsmed -og innover noen gjorder(beite) og inni skoger osv. Rett og slett bare en kosetur. 
Jeg må si det, at jeg tror jeg har begynt å bli litt mer "tøff" når det kommer til syklingen. Før turte jeg nesten ikke å sykle noen steder utenom de vanlige asfaltveiene -og på grus som bare gikk flatt bortover. Men i det siste så har jeg turt mye mer å "slippe meg løs" langs andre, litt mer alfarvei-veier! *klapp på skulderen til meg*

Se; i kne-kort sykkelbukse denne gang!


8 kommentarer:

 1. Er så enig! Overgangsøkter er slitsomt! men det må øves på. Beina er jo helt "shake" de 2 første km..men SÅ løper de seg liksom til. Nervetrådene i beina får seg vel et lite sjokk..he he! Du er fresh i rosa altså!

  SvarSlett
 2. Hihi, takk! Rosa er yndlingsfargen (hehe, what a surprise?...) min, så det var bra ;D

  Ja, overgangsøkter VIL JEG TRO er slitsomt! Bare det å "skifte" fra én dag til den andre (altså ikke samme dagen engang!) er vanskelig nok for meg og mine bein. Men, det er vel også sånn som du sier, det er noe som må øves på/trenes opp til å bli bedre på.

  Ha en fortsatt fin pinse, Janne :)

  SvarSlett
 3. Hadde en utrolig artig økt ikveld, først løp, deretter sykkel. Sender stafettpinnen videre til deg om du ikke har kjørt noen duathlonøkter før. Prøv-prøv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ajajaj, du måå jo ikke utfordre meg på den måten, Line... Da er jeg jo nødt til å ta imot den utfordringen! ;)
   Jeg har aldri prøvd det, så ja jeg skal ta den stafettpinnen (jeg må bare finne passende tid og sted først!) :)

   Slett
 4. Er imponert over at du greier å løpe så langt jeg:) Trening gjør vel mester har jeg hørt, så kanskje jeg en dag greier det jeg også:) Sykling går helt greit, men man blir jo så sliten av å løpe.
  Fortsatt fin pinse til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du må bare begynne i det små, og så gradvis legge til litt på lengden du løper. Prøv gjerne den standard "løpe fra lyktestolpe til lyktestolpe", den syns jeg er effektiv å bruke! :)
   Og ja, jeg syns også det er bedre/mer behagelig å sykle, for da kan jeg jo tross alt "hvile" litt innimellom, når dét trengs! Hihi... ;)

   Slett
 5. Det var definitivt tungt å løpe i varmen i går! Og du har jo i tillegg sykkelbein. Inspirerende, jeg tør liksom aldri kaste meg helt ut i syklingen... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Puh! Det var bra at det ikke bare var meg som syntes det var slitsomt... Men du ha jo rett i det, jeg har kanskje litt mer "sykkelbein" enn "løpebein" for tiden, så det er klart at ikke akkurat hjelper på noe særlig. Jeg må nok bare bli flinkere til å komme meg litt oftere ut i joggeskoene! ;)

   Men du, det er da ikke noe å være redd for ang. sykling? Det er bare å ta seg en liten trilletur (husk hjelm!). Det behøver jo ikke være noe ava-greier, bare sett deg oppå og trø rundt! :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!