onsdag 3. juli 2013

Trening i ferien?

Ferie betyr for meg, lange dager med frihet til å gjøre akkurat hva jeg vil. Hele dagen, også trening. Som i går, da syklet jeg likesågreit bare turen bort til Sola, og "hentet" Geir på jobben (satt på med ham hjem, så sånt sett var det vel mer han som plukket opp meg da).
Kartet viser at det er 31,65km å sykle én vei, så det var helt passe distanse for meg i går. Og som vanlig, så styrer været hvor og når jeg sykler (dvs. lite vind/medvind i går).


Mandag trente jeg styrke;

-Frontbøy m/hantel forran på brystet + skulderpress
-Fortsatte med frontbøy + bryst i kabel
-Nedtrekk + benkpress
-Utfall m/stang + bakside skulder i kabel
-Sittende roing + triceps i kabel
-Sideplanke
-Planken

Dét gjorde jeg også i dag;
-Markløft + benkpress m/manualer
-Utfall m/"beinløft" + skulderpress
-Nedtrekk + bryst i kabel
-Ettbeins knebøy + bakside skulder
-Roing + latsroing

-Facepulls + triceps i kabel

Alle disse tre dagene så langt denne uken har jeg faktisk trent på formiddagen. Som egentlig er helt perfekt, for da kan jeg gjøre hva jeg vil på kvelden!

Jeg syns det er helt okey å ha ferie her hjemme, sånn treningsmessig. Men når jeg snart skal pakke kofferten og dra bort på ferie, da blir det fort litt mer komplisert, for meg ihvertfall. Jeg vet ikke hvordan det er med dere andre? Tar dere det bare helt med ro i ferien, og kobler helt (eller nesten helt) ut? Eller trener dere regelsmessig?

Jeg mener, noen sier jo at det ikke er noe problem å få til en treningsøkt "hvor som helt" liksom! (...) Mens andre igjen mener at når det er ferie, da har man "lov" til å ha ordentlig ferie, uten og måtte stresse med all denne treningen. For det er jo liksom dét mange har trent til, den etterlengtede "ferie/sommer-kroppen". Så hvorfor ikke nyte den ett knappe par uker, uten å måtte stresse seg til en treningstime hver bidige dag, også i ferien?
Kanskje disse ukene kan være bra for kroppen (min) til å restituere seg ordentlig, og bli klar for "hardkjøret" igjen til høsten?

Nei, huff... Dette er neimen ikke lett. Og det blir jo ikke akkurat noe enklere heller, om vi drar på ferie i år eller på fremtidige ferier.
Men jeg fant en artikkel i Treningsforum sitt arkiv, om hva vi kan gjøre når vi er på ferie og "trenger" å trene litt. Faktisk så tror jeg at til og med jeg skal klare å få inn noen av disse punktene i ferien min! (Likte best nr.10 da..)

I tillegg, så har vi jo snakket om å leie sykler i Mallorca (racer!!) Kanskje, eller mest sannsynlig, så har de nok ett par treningsstudioer óg i syden-landet, så jeg får trent litt styrke før all den gode maten skal inntas på kvelden, og morgenen, og midt på dagen... (hihi!)
Og så tenker jeg at vi nok også henger mb-syklene våres bakpå bilen, når vi skal til Sverige. Så får man bare håpe på at finværet også blir med på turen! :)


2 kommentarer:

 1. Her må jeg rope "ja" til trening på reiser! Til å forsere stigninger på sykkel eller i joggesko. Puste og pese opp bratte fjellstier. Utforske havner og parker, løpende, før byen våkner. Trene med lokale på treningssenteret. Igjen: trening har gitt meg så uendelig mange flotte opplevelser verden rundt. Husker spesielt da jeg "dultet" borti en gjeng maraton-gutter ute på langøkt en søndag morgen, på New Zealand. Jeg hang med et lite stykke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jaja du forsøkte ihvertfall å holde følge. Dét er det nok ikke så mange andre av oss nordmenn som hadde gjort ;)

   Jeg vil tro du får oppleve mye forskjellig, og helt nye ting, når du trener på den måten som du gjør i feriene dine, Line. Tipper det blir en helt annen opplevelse, av hele ferien òg det landet du befinner deg i akkurat da, ved å gjøre det på "den måten".
   Så jeg må nok bare prøve meg på litt "nye" opplevelser og treningsmetoder når jeg skal på ferie i år. Det er jo litt lurt også da, å gjøre andre ting enn det enn pleier her hjemme dag ut og dag inn... For da får du jo litt nye "innputt" også, og ikke bare den samme gamle treningsrutinen liksom..

   Ha en fortsatt fin ferie, Line! Og tren masse og variert (noe jeg ikke tviler et sekund på! )

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!