torsdag 11. juli 2013

#20 Forusstrandaturen

For en liten uke siden, nærmere bestemt på fredag i sist uke, gikk jeg og mor vår andre tur av totalt 52 turer som Stavanger Turistforening har laget stier til, i Stavanger Kommune. 
Dette var tur nr. 20 "Forusstrandaturen", og gikk da altså som navnet tilsier, ved Forus og langs stranden på Gausel. Kart kan ses viss du trykker her.  Som vanlig (eh, kan kanskje ikke si "som vanlig" når vi bare har gått to turer så langt, men...) startet vi turen motsatt av det som stod beskrevet i kartbeskrivelsene. Så det var ikke bare bare å gå hele turen uten feilmarginer (les: vi gikk ganske feil hele to ganger), som resulterte i en noe lenger tur en planlagt..
Jaja, det er ikke såå lett å få øye på disse røde T´ene bestandig. Ihvertfall ikke når de ikke står så tett oppi hverandre som jeg syns de burde stå!


Vi parkerte bilen på Gausel tog-st. og gikk ut ifra der med godt mot! Innimellom stier, busker og kratt gikk vi nedover mot sjøen og stranden.


Vi gikk også forbi Mathuset Holmens (som jo er "bekjente" av en gammel pølsemaker), og dét måtte jo selvfølgelig dokumenteres med et bilde!


Blomsterbilder er vel jeg og mor ikke akkurat heller ukjente med å ta noen av mens vi går..


Nede langs stranden


Her var det veldig idyllisk (og nesten litt sånn "sommerslig"!)

Med tusenvis av skjell i sanden og langs sjøkanten

Gjett én gang, hvem som klarte å plumpse uti med den ene skoen sin da??

Det var ikke meg.. Hihi :)


Gammel, nedlagt kornmølle/siloer (tror jeg?)

Eller kanskje det var en fabrikk?Omtrent her (på bildet under) traff vi de to yngste brødrene Ingebritsen. You know, de som springer så fort, som er fra Sandnes (Lura) ? ...
Det ble nesten litt sånn fjortiss-tendenser da jeg så dem. Litt sånn; iiih, kjendissser! Hihi :)

Langs jernbanen mot Sandnes


Mer blomster å ta bilde av :)


Her ser dere Sandnes langt der fremme

På vei hjemover mot GauselSant?? Det er jo ikke akkurat såå lett å se de "røde" T´ene ?? Tror noen må ta seg en aldri så liten oppdaterings-runde her for å sjekke opp i disse merkene

Et berg;


Skeidar (møbelsenteret) på Forus


Bildene sier vel sitt?


Lunsj-tider :)

Tror dét må være det gøyeste med disse turene; når vi stopper for å spise! Hehe :)

Gandsfjorden langt der nede

Gausel (barne?)skole


Sjasmin-blomster-busk


Vakre peoner i hagene rundtomforbi i hagene på Gauzellll... (Gausel er liksom et litt penere strøk da vettø.. )


Mer sjasminerTilbake til utgangspunktet; Gausel togstasjon.

Så, da var altså tur nr.2 i boks. Lurer på hvor neste tur blir ? :)

8 kommentarer:

 1. Wow, så flotte omgivelser - masse flotte bilder!
  Ser fram til bildereportasje fra de neste 50 turene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Dét gleder jeg meg til, jeg óg! :)

   Slett
 2. Du er jo en levende GUIDE!Flotte bilder som alltid. Jeg er litt flau....så snart jeg har mulighet til ferie, drar jeg familien ut av landet. Men egentlig burde man jo oppleve mer av sitt eget land. SÅ mange flotte steder! Det viser du i din blogg! Kjempekoselig å lese dette blogginnlegget!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med en så positiv tilbakemelding fra deg Janne! Og så bra at du likte det. Da er det jo bare for meg å fortsette med disse "guidene" fremover, etterhvert som flere turer gåes :)

   Og bare så dét, jeg tror ikke du er den eneste som drar ut av landet så snart du får ferie. Vi er nok flere i samme båten der ja. Reiser selv til Mallorca om en uke tid, så du skal ikke føle deg flau over det. Det er jo bare sånn Norge "er" = kaldt og vått. Så da er det ofte bedre å feriere i andre varmere land ;)

   Slett
 3. Å det såg ut som ein herleg tur!
  Og nydelege bilder, skikkeleg herleg sommarstemning du fanga inn der!

  Ja på den vesle stranda hadde eg nok kunne gått i timesvis med bøyd hodet og gravd i sanda og plukka lommene stappfull av skjell og stein :D

  Fin turreportasje! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, ja vi ble også værende der en god stund kan du si. Det bli sånn; "Åh, der var det et fint skjell! Ja, og så der óg! Og der!" Fanget i skjellet´s verden liksom ;p

   Takk! :)

   Slett
 4. Nydelig sandstrand dere har tilgang på der. Brødrene Ingebrtisen....da hadde nok jeg og blitt tenåring igjen. Sa du noe til de?

  SvarSlett
  Svar
  1. HIhi, nei de løp så fort forbi! Og så ble det mer sånn "se mor, ser du hvem dét er eller??? Ææææh!..." ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!