lørdag 20. juli 2013

#3 Storhaugturen

På fredag var vi klar for nok en hverdagstur. Tur nummer 4, i rekken av totalt 52; Storhaugturen

Som vanlig så har jeg en drøss med bilder å vise dere. Jeg synes det er så vanskelig å velge ut kun noen få bilder, av alle vi tar, fordi vi tar så mange langs hele turene! Så jeg får bare beklage hvis noen av dere syns det blir "for mye", men det får bare gå, hihi... Kan jo ikke "bare velge bort noen", som fortjener å bli vist heller! :)
Og så håper jeg selvfølgelig at det er moro for dere som leser, å se alle bildene og lese det jeg skriver. For jeg syns iallefall at det er gøy å dele disse turene med dere! :)

Startpunktet denne gangen var ved Godalen vgs, min "gamle" skole fra i fjor.

Kartet må vi ha med, sånn seriøst; det må VI ha med!
Vi gikk ett par hundre meter langs den "vanlige" veien, før vi jobbet oss oppover mot en Varde
(hvor vi faktisk holdt på å dø, fordi det gikk en løs hund på stien!...)

Utsikt mot Lervig


Vel nede i "sivilisasjonen" igjen, fortsatt vi langs flere gater med kjempefine, noen gamle og noen nyere, huser.
Hvor det var bygget i flere ulike stilarter, alt ettersom hvilken tid de var bygget på, og hvem det var som hadde bygget dem (direktører, bedriftseiere og andre høyt respekterte og velstående mennesker, eller de som var mer i arbeiderklassen og hadde litt mindre penger).
Disse blomstene luktet veldig godt!Det var også en tid (1904) da de som bygget, ble pålagt å bygge i mur, pga. alle bybrannene som herjet i byenVi kom etterhvert til St. Johanneskirken (1909)

Kunst?

Bybrua over til Hundvåg


Derfra gikk vi over en bro, og kom over til det som tidligere var et stort hermetikk -og industriområdet i Stavanger. 20-30 hermetikkfabrikker lå her i dette området, og fra dét kom de opp med navnet "Varmen" (pga. all røyken som kom fra alle fabrikkpipene).
Ostehuset, ett av dem


En tidligere direktør-bolig?

Gikk så gjennom -og forbi Breivig. Som tidligere var et yndet badested med sandbunn, visstnok. Så lite til dét på denne turen kan du si...

Tror muligens dette har vært et dyrekrematorie før (?)

Etter at vi hadde passert Breivig, og Lervig, og alle de (tusen!) nye leilighetene som blir bygget der nå, kom vi til Østkanten Motorbåtforening óg Seilbåtforeningen (mange båt-foreninger i Stavanger...!)

Før vi tok fat på turens siste etappe; en 2,8km lang tursti til Hillevågsvatnet og Paradis. Også kalt "Verdens fineste tursti"...
Her var det mange fine steder man kunne bade på

F.eks her, som vi satte oss ned for å spise lunsjen vår;


Endelig måtte bukse nr.2 av!...

Enda en båtforening?

Fra gammelt av, var dette et landsted for de velstående borgerne i byen. Det hvite huset var tuberkulosehjem fra 1916 til 1945. Nå er det omsorgsboliger for eldre.


Vakkert...


Eføy på treet


Tilbake til utgangspunktet
Denne turen brukte vi utrolig nok, hele 3timer og 20minutter på, fordelt på 5,7km! Men innkludert en lang matpause og mange fotostopp, som begge er obligatoriske på disse turene våre, så er det jo ikke så rart at vi behøver så lang tid på å gå dem... Det er jo tross alt koseturer vi snakker om her! :)


4 kommentarer:

 1. Fine bilder og fin tur. Også var det gøy med litt fakta info innimellom om bildene :)
  God tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du likte innlegget, både bildene og infoen. Jeg syns ihvertfall at det var litt gøy (kanskje mest for min egen del) å vite litt om hvor vi gikk og hva som faktisk er historien bak mye der :)

   Slett
 2. Bildene lyger nok, for meg ser det ut til at dere har godt og varmt sommervær. Da lever vi nok i samme tempo om dagen. Selv i London, hvor jeg er nå, finnes det tid for å ta livet med ro. Fortsatt god helg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, i begynnelsen så var det faktisk nokså kaldt (syns jeg da.. Mor gikk jo i kortebukse hun, så..) Men etterhvert så kom sola, og vinden stilnet. Og da ble det herlig, nesten som sommer (hehe...)!

   God nye uke får jeg vel si nå da, siden det er mandag. Og kos deg masse videre i ferien, enten du er i London fortsatt, eller har beveget deg videre i verden! :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!