onsdag 16. januar 2013

Hoftevondter, i en (litt for) tidlig alder

Mandag 14.januar
I et særs (!) overbefolket treningslokalet mandag kveld, gjorde jeg et iherdig forsøk på en effektiv styrketreningstime.
Jeg skriver "iherdig forsøk", for det var sånn ca fullt opp til randen av hva det treningslokalet kan romme av mennesker denne mandagen i januar. Så det var liksom bare hva jeg kunne få tak i av utstyr blant alle de andre menneskene som var der, og så prøve og gjøre det beste ut av situasjonen(...)


 • Chins
 • Skulderpress m/hantler
 • Triceps pushdown
 • Roing i stativ
 • Supersett: sidehev & omvendt pec (bakside skulder)
 • Enarms hantelroing
 • Supersett: pushups & bodysaw (begge i slynge)Jeg snakket med bestyreren i går, og han sa at det hadde vært rekord på hvor mange som hadde vært og trent den dagen.
Så jeg håper at antall treningsentusiaster, etterhvert som januar glir over til februar måned, vil falle litt bort og gi opp.. Eller, okey da. Kanskje mer... roer seg litt på treningsmengden. Så de ikke fyller opp hele lokalet liksom!
Eller så får jeg bare begynne å ha den treningsfrie ukedagen på mandagen i stedet, for da skal tydeligvis alle trene!

Tirsdag 15.januar


Jeg har kjent litt vondter langs utsiden av venstre hofte i det siste når jeg har overdrevet bentreningen. Les: for mye løping og gåing. Så da fant jeg ut at det var best å ta en tur på sykkelen i stedet for løping i går, og så la hoftene hvile (sa noen gammel dame??).
Særlig siden jeg har tenkt å løpe 2mil på førstkommende lørdag (Spirit Halvmaraton), så er det nok det lureste... :)

Onsdag 16.januar
Restitusjonsdag (= gå tur)

7 kommentarer:

 1. Januar og mandag er en dårlig kombinasjon på treningssenter som regel, går fort over for de fleste. Et lite tips til din stive hofte er, tren og tøy leggene...eksentrisk tåhev, å bla,bla..bla ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er det jeg óg tenker (og håper)! Jeg gir de ut januar ;)

   Takk for tipset! Skal prøve å trene litt legger fremover, og se om det funker! :)

   Slett
 2. Har hatt vond hofte i 5 uker nå, så vondt at jeg har ikke løpt på 2-3 uker:(...så viss du finn noen gode råd, så skrik ut..:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du
   Jeg er jo ikke noe ekspert på dette akkurat da, men jeg tenker kanskje feil type sko? F.eks at du over -eller underpronerer, og så løper du med sko som ikke passer riktig til foten din?

   Slett
  2. Ja kanskje det,ikke så dumt forslag, har vurdert nye sko..men hvordan finner jeg ut om jeg over eller underpronerer?

   Slett
  3. Det kan de teste i (de fleste) sportsbutikkene rundt forbi. Litt usikker på hvordan de forskjellige kjedene utfører testen, tror kanskje Intersport har en slags "plate" du står på, og så ser de hvordan fotbladet former seg etter denne formbare platen.
   Men jeg testet min pronering (jeg overpronere, og bruker derfor sko deretter) hos Løplabbet i Stavanger. Der var de veldig flinke på dette, og kan virkelig anbefales. De har en mølle som du løper litt på, samtidig som de filmer løpstegene dine.
   De tar 200kr (tror jeg, eller 250,-), men hvis du kjøper sko der (enten samme dag, eller tar vare på kvitteringen og kjøper sko senere), så får du testen "med på kjøpet" dvs. gratis test ved kjøp av sko :)

   Slett
 3. Thanks for sharing such a nice thinking, article is good, thats why
  i have read it fully
  http://goo.gl/iEf6m youtube views

  Look into my web page; buy youtube likes
  My web site - buy youtube comments

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!