mandag 7. januar 2013

Trening uke.1 - 2013

Så var uke.1 i 2013 historie, og jeg kan nå oppsumere og skrive treningslogg for årets første uke. Den første uken har utartet seg bra for min del. Med mye trening og (faktisk) et aldri så pitelite vekttap på slutten der. Pjuh! 


 • Mandag: Nyttårsløp & kveldstur blant fyrverkeriene
 • Tirsdag: Morgentur & styrketrening
 • Onsdag: Formiddagstur & "terskeltrening" på mølla (10,6km?)
 • Torsdag: Styrketrening
 • Fredag: (Langtrukken og seig) løpetur m/Geir! (8,8km)
 • Lørdag: Morgentur & en saftig styrkeøkt
 • Søndag: Nyttårsmarsj (10km) & løpetur (10,2km)

I går hadde jeg ukens siste løpetur på kvelden. En sånn en som hodet virkelig har vanskelig for å gjennomføre. Ikke fordi det var tungt å løpe i går, for beina var faktisk (overraskende!) lette å flytte fremover. Men mer sånn i forkant av turen, for daa var jeg rett og slett i sterk tvil om jeg i det hele tatt ville klare å flytte det ene benet forran det andre! Jeg hadde rett og slett null tro på at jeg ville komme meg ut døra i går. Derfor syns jeg det var overraskende lett å løpe når jeg bare først kom meg ut.
Det er jo sant som de sier; hodet må være på plass for å klare det. Og dét gjelder hvertfall i løping!Faktisk så er det dét jeg sliter mest med for tiden, å få hodet mitt "med" på treningen. Det er ikke noe problem å "gjennomføre", men det blir straks litt verre når jeg virkelig må gå all in for det, eller "gjennomføre med glans".
Antagelig (tror jeg) er det fordi jeg nå har måttet jobbe med å motivere meg selv, alene, i snart ett års tid til å løpe. Jeg trenger noen å løpe med, og jeg trenger det snart! Ihvertfall hvis jeg skal fortsette med løpingen. Jeg har simpelten ikke mer igjen av "stemmen i hodet" som driver meg fremover. Jeg trenger noen som kan distrahere meg i løpingen. (Eller er det bare å innse fakta, at jeg ikke er "skapt for å løpe" ? Jeg har jo tross alt aldri likt det noe særlig i mine tidligere år. Jeg er egentlig litt veldig lat...)

Nei, det får være nok klaging for denne gang. For de av dere som fortsatt henger med i svingene, så kan jeg jo friste med litt løpe-informasjon fra turen i går:


 • Distanse: 10,21km
 • Varighet: 56min
 • Gj.fart: 5:30min/km
 • Maks fart: 4:22min/km
 • Gj.puls: 159
 • Maks puls: 182
 • Kart fra turen

Jeg løp (nesten) to hele runder rundt Ringveien i går (har funnet ut at det er en grei runde å ta, når humøret og/eller motivasjonen er sånn nesten helt på bunn). Først den ene veien, og så snudde jeg da jeg var nesten helt rundt, og løp motsatt vei "tilbake" igjen :)

4 kommentarer:

 1. Det kan kanskje hjelpe å legge inn alternativ utholdenhetstrening f.eks en gang i uken. Jeg vet ikke om du har prøvd det. Alt fra ellipse til spinning inne til gåintervaller i bratte bakker/trapper ute og landeveisykkel eller langintervaller/sykkel i bakke. Men nå regner jeg med at det er rimelig flatt hvor du bor. Det er nok lettere hvor jeg bor. Alternativ trening, ja styrke og for den del, hver uke, holder løpemotivasjonen min oppe. Kjører du intervaller innimellom? Synest selv det er mest motiverende med langintervaller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du? Her på Jæren er det så langt i fra flatt som det er mulig å få til! Mye bakker, og ikke minst; mye vind(!). Så det står ikke i mangel på bakketrening kan du si ;)
   Men tusen takk for veldig mange gode tips fra deg, disse skal jeg definitivt legge bak i hodet mitt og bruke neste gang jeg har det så tungt som på søndag. Eller, forsåvidt enda :p
   Men jeg har innlagt noen spinningtimer da, så jeg har fått NOE alternativt i vinter. Og gått turer. Men det der med trappe-intervall var jo et genialt tips, tnx! Må testes snart (tror jeg). Høres veeldig hardt ut da!...
   Ja, og så har jeg begynt med litt langintervaller nå også(som du foreslo for en liten stund siden). Bare for å variere den gode, gamle 4x4-intervallen.

   Slett
 2. Hei! Jeg kjenner meg godt igjen i disse tankene her. Jeg trener også alltid alene og det er xxxkjedelig i lengden. Det jeg gjør for å motivere meg er å melde meg på løp. Så nå er to påmeldinger gjort for sommeren 2013... Og ett av løpene er en triathlon! For første gang...jeg gjør også ting jeg ikke kan...så nå må jeg lære meg å crawle også:) Har du noen konkurranseplaner til sommeren?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj! Jøss, triathlon og greier! Dét er ikke småtteri :)
   Ja, det er vel igrunnen dét som er tanken bak mine løpetreninger også da, å delta i løp. Det er mange løp her i nærområdet som skal gå av stabelen i løpet av 2013, men jeg har bare ikke somlet meg til å melde meg på noen enda. Kanskje fordi jeg da har noe helt bestemt, konkret mål å jobbe mot, og at det gjør det hele mer bestemt ?(eller skummelt?)
   Såklart så er det jo dét som er hele poenget óg da, but still... I really don´t know why, I just haven´t yet... :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!