tirsdag 1. januar 2013

Det var en gang en julekule...


Som natt til 1.januar datt i gulvet, og gikk i tusen knas...

Dere kan tro jeg bråvåknet halv 5 i dag morges (da ugjerningen skjedde nede i stuen), og funderte svært på hva det nå var som knuste. Så for meg at det kunne være både den ene og den andre dyrebare kulen som hadde gått i gulvet. 
Jaja, da har jeg ihvertfall en god unnskyldning til å få kjøpe meg en ny en! Heldigvis så var det ikke en som var av særlig stor betydning. (Tror jeg. Håper jeg...)

Ellers så har denne første dagen i 2013, og den siste dagen i 2012, bestått av diverse håndarbeid-finisher. Bl.a. denne luen som jeg startet på for sånn ca en eevighet siden

"Utplassering på Gjestal-oppgave"
Så da, når jeg har strikket ferdig en lue til meg selv, så må jeg jo selvfølgelig strikke at par med votter som matcher! Selvfølgelig :)Enda et fremtidig, men allikevel ikke så veldig fjernt "Utplassering på Gjestal-produkt" som snart skal begynne å planlegges mer nøye.
Fikk i oppgave å tenke litt på en genser som jeg ønsket å lage til meg selv, i juleferien (tenkingen altså). For så å skulle lage oppskrift til dette, og så strikke den.
Tenk det! En egen genser-oppskrift, laget av moi! (det var fransk altså)

Prøver så godt jeg kan, å tegne...
Ja, og så har jeg strikket min aller første kjøkkenklut! Kult??Og startet på enda én, i et annet mønster denne gangen


Alle disse tingene er ikke laget på kun 2 dager altså, hehe. Og jeg har gjort (litt) andre ting også de to siste dagene. Som f.eks. løpt Nyttårsløp i Njåskogen i går.
Jeg har ikke noe bilder fra meg denne gangen. Men Trude, som jobber i lokalavisen, var på plass for å dekke begivenheten. Så det er mulighet for de som ønsker å se bilder fra løpet, å gå inn på Jærbladet.no for å se mer der :)
Det var henholdsvis én eller to runder á 4,5km. Altså, vi som løp begge rundene, løp 9km til sammen.
Mye av veien var forsåvidt relativt grei å løpe på, men enkelte partier var såpass glatte eller snødekket, at vi der det var som verst, måtte helt ned i gang-fart for å unngå fall. Og dét ville ihvertfall ikke jeg, for det har ikke jeg "tid" til! :)

Jeg brukte 56min på 9km- den første runden; 30min, den andre runden; 25min (dette pga. at jeg var trolig den siste som løp runde nr.2, og derfor ikke måtte løpe i kø slik jeg måtte den første runden)
Gj.fart; 6:15min/km
Gj.puls; 164, max puls; 184.

Jeg fikk foressten testet mine nye kompresjonssokker i går. De funker de, for å si det sånn.
Jeg plumpet uti både litt sølepytter her, og litt snøfonner der. Pluss litt sørpe også, bare for å toppe det hele og sørge for at "Fru-jeg-liker-ikke-å-bli-så-møkkete-på-beina" skulle få skitne skoene sikkelig til.
Men, Trude mente at 2xu-sokkene virkelig var gode til slike "våte og kalde" begivenheter, og jammen vet den dama hva hun snakker om! Jeg kjente det ikke én plass at jeg var blitt kald -eller våt, på beina.
Så da funker de ihvertfall til dét formålet :)


9 kommentarer:

 1. Er innom og ønsker deg et riktig Godt Nytt År!

  SvarSlett
 2. For en flott kombinasjon dette med håndarbeid og løping. Selv har jeg ikke ro nok i kroppen til håndarbeid. Men synest det er viktig at NOEN tar vare på tradisjonene.

  Er selv stor fan av kompresjonstøy. Spesielt på morgentunge bein som skal på løpetur. Har ikke hatt leggkramper siden jeg startet med strømper i høst heller. Og ja, de varmer bedre enn ullstillongs, synest jeg!

  Et innlegg eller to fra Jordan blir det nok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja egentlig så er det sikkert en litt merkelig kombo óg ;)
   Det er ihvertfall ikke alltid like lett å skulle ha tid til begge deler, siden begge deler tar en hel del av tiden min. Men, så lenge det er noe jeg liker å drive med av begge deler, så går det alltid opp i tidskabalen til slutt :)

   Så du mener altså at kompresjonen i sokkene dine, har tatt vekk leggkrampene rett og slett? Ja, da får jeg nok bare føye meg inn i rekken bak alle andre som sverger til disse "vidunder plaggene"! :)

   Slett
 3. Så frisk lue og påbegynt vott.Herlig!
  Ønsker deg et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Hildegunn! Følte det var lurt å "freshe opp" hverdagen litt ;)

   Slett
 4. Ja, de strømpene kan brukes til så mangt:_-)

  SvarSlett
 5. Veeeeldi fin den genseren i midten. Hjerte- strikk ❤

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Rebecca! Så hyggelig at du likte den :)
   U know: "strikking in my <3" ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!