mandag 31. desember 2012

Det året jeg utrettet noe

Så var året 2012 snart historie. Et nytt år står for tur, og mange skriver ned nyttårsforsetter de har tenkt å  følge i året som kommer. De flestes forsetter inneholder nok i mer eller mindre grad ihvertfall noe som inneholder ordet "vektnedgang/slanking".

Jeg har ikke tenkt å lage nyttårsforsetter. Faktisk så kan jeg ikke huske sist jeg gjorde det. Ikke fordi jeg er redd for å faile, men fordi at jeg syns det er så tåpelig å måtte "lage seg mål" for å klare og fullføre noe en ønsker å få gjort.

Kanskje det heller er mer i retning noen mål for det kommende året. Men det var igrunnen ikke dét jeg skulle snakke om i dette innlegget.
Jeg skulle fortelle om hvordan mitt 2012 har utartet seg, sånn i light-versjonen.

Jeg hadde ikke satt meg noen direkte mål for i år. Utenom kanskje det at jeg skulle fortsette med slankingen, uten noe som helst bestemt mål om hvor langt ned i vekt jeg faktisk skulle. Når alt kommer til stykke, så er jeg vel forsåvidt ikke helt ferdig med dette enda.
Ingen mål nei. Men, jeg hadde bestemt meg for at 2012 skulle bli et år hvor jeg virkelig fikk til noe. Utrettet noe. Ble noen.

Jeg har kanskje ikke akkurat blitt noen, i den forstand jeg hadde planlagt (eller ser for meg). Men jeg har startet på noe som kan bli til noe. Jeg har jo begynt å blogge f.eks. Kanskje vil denne bloggen føre meg til noe spennendes i fremtiden? Den har jo tross alt gitt meg mange nye løpevenner (selv om de fleste ikke er her fysisk). Jeg bl.a. fått løpe tur med Vibeke


Og så har jeg jo det som denne bloggen representerer en stor del av, nemlig løpingen. Dét var noe jeg i starten av 2012 aldri i livet hadde sett for meg skulle ta så av som det har gjort. Jeg mener, jeg har aldri i livet noen sinne (!) følt meg særlig sportslig eller idrettslig av meg. Så bare det at jeg har startet med løping, og ikke minst vært med i hele tre halvmaraton-løp i år, i tillegg til mange småløp... Jeg blir helt stum her jeg sitter nå og tenker over det jeg har utført i år.
Tenke seg til, late Guro som alltid var den de valgte sist i ballspill på barneskolen. Har løpt 3x21km(!). Jeg må si jeg er overrasket over meg selv. Tror dette må være det største som har hendt meg i år..Så da må kanskje ett av målene for neste år være å satse på et hélmaraton-løp? Vi får se. Jeg vil iallefall forsøke å bedre tidene mine noe fra i år.

Jeg har sakte men sikkert jobbet meg ut av noe som har påvirket en stor del av mitt liv de siste årene, psykisk. Det er ikke mangen rundt meg som vet hva som har plaget meg disse siste årene, annet enn at de antagelig har sett på meg at alt ikke har vært helt bra.
Så dét er jeg også utrolig glad for at det nå endelig ser ut til å ha sluppet taket i meg. Jeg kan endelig begynne å leve (tilnærmet) normalt igjen. Og jeg kan få være den Guro´en jeg var før. En mer glad Guro.

Jeg har funnet tilbake til hobbyen min, som innebærer alt av håndarbeid og "laging av ting". Som igjen har ført til at jeg tok et veldig stort steg ut av familiebedriften jeg jobbet i (som jeg fremdeles sliter litt med skyldfølelsen for), og begynt på skole! Dét hadde jeg aldri trodd i starten på 2012.Så jeg har altså da gått ned 10kg siden jeg startet med "fitness-trening" i 2011(?) og avsluttet det i 2012.
Jeg har begynt å løpe, og blir stadig overrasket over det faktum at det faktisk er jeg som løper! Jeg er blitt sprek mao! Hehe...
Jeg har fått det bedre på innsiden. Jeg er blitt en gladere person, og har det veldig fint om dagen.
Jeg har begynt å strikke, og hekle. Dét er en stor bragd for meg, det at jeg endelig har lært med hvordan man hekler!
Jeg har sluttet å jobbe (for øyeblikket), og startet på skole; Design og Tekstil (hjelpes!)

Nå når jeg ser tilbake på året som har gått, og reflekterer over alt det jeg faktisk har fått utrettet, så vil jeg våge å påstå at jeg har gjort det som jeg hadde bestemt meg for i begynnelsen av året; jeg har fått til noe, og blitt noen!
Så da kan bare 2013 komme. Jeg er klar for nye utfordringer! Jeg vet bare ikke helt hva disse utfordringene skal være enda.

Med det avslutter jeg denne "årskavalkaden"(?) og vil ønske dere alle et riktig så godt nytt år, og så håper jeg vi "treffes igjen" neste år!
Feir årets siste kveld med måte, enten det er med eller uten alkoholholdige drikker i glassene! :)

8 kommentarer:

 1. Åååå for eit nydeleg innlegg, Guro!
  Jammen har du utretta noko i år.

  Eg ante ikkje at du berre hadde starta med løpinga i 2012, du ser så sprek og rask ut, og så har du løpt heile tre halvmaraton + fleire korte løp.
  Veldig bra!

  Er imponerte over vektnedgangen din, 10kg på eit år er jo mykje, det gjer noko med kroppen også, og sidan du trena mykje styrke, har du virkeleg blitt sterk, vil eg tru!?

  Eg må sei at eg kosar meg med å lese bloggen din, det er jo ikkje så mange som både synst det er morsamt og løpe OG drive med strikking/hekling - slik som eg gjer ;)
  Eg synst det er ein glimrande kombinasjon.

  Ha eit riktig godt nytt år, ynskjer deg alt godt i 2013!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åå, du kommer meg så mye godord du Imke. Tusen takk for det, det gleder mitt lille hjerte. Og tusen takk for alt skrytet du farer med. Jeg er nødt til å passe meg nå, så jeg ikke flyr for langt opp i skyene ;)

   Det kan bli litt hektisk i perioder siden jeg både strikker óg løper. Siden begge deler tar opp stor tid mener jeg. Men, vi få som kombinerer disse "aktivitetene" må stå sammen, så skal det nok bli en rå med dét :)

   Riktig godt nyttår tilbake til deg!
   (Og jeg leser bloggen din også altså, selv om jeg beklageligvis ikke er såå flink på å kommentere den...)

   Slett
 2. Hei Guro,
  Jeg har lest bloggen noen måneder, men aldri før kommentert.

  Jeg var ikke klar over at du startet med løping og trening generelt såpass nylig, for meg virker du så trent og rutinert i alt du gjør. Du har virkelig all grunn til å være fornøyd med deg selv.

  Selv har jeg drevet med "lapskaus" løping i mange år, men er nå i ferd med å få mer struktur på treningen min. Jeg løp Oslo halvmaraton for 1. gang i sept, raskere enn jeg hadde drømt om, og det inspirerte meg veldig til å fortsette mer planmessig.

  Jeg jobber innen IT, men er, som deg, glad i å strikke! Blir litt i rykk og napp - jeg har to små gutter som krever sitt.

  Ønsker deg alt godt for 2013 - jeg kommer til å fortsette å følge bloggen din:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne!
   Så hyggelig at du legger igjen en liten hilsen. Det var koselig. Alltid gøy når noen "nye" lesere legger igjen spor etter seg! :)

   Joda, det er nok sånn det ligger an. Løping var noe jeg begynte med først på vårparten i år, men det var mest mtp. å bruke den såkalte forbrenningsdelen til ekstra vektnedgang (og at jeg skulle kunne spise mer ;p ).
   Men så har det liksom bare ballet på seg etter hvert, og nå (tror jeg/innbiller jeg meg) at jeg liker å løpe! ;)

   Så gøy (virkelig!) å få høre at du vil følge med videre her, neste år! Jeg skal gjøre mitt aller beste på å gjøre den interessant og lesbar for dere lesere i 2013 :D

   Riktig godt nytt år, Marianne. Så håper jeg du vil finne inspirasjon både her og andre steder, til å fortsette med løpingen (eller annen type trening for den saks skyld).

   Slett
 3. Jeg er sååååå enig med deg: du har virkelig jobbet for noe og du har virkelig oppnådd noe; og det skal du være knallfornøyd med! Ingen skal trenge å bevise noe for verken seg selv eller andre, men det er nå en gang slik at når vi får til noe så gjør det at vi vokser litt og vi får det litt bedre med oss selv.... og det er bra! Kjempefint innlegg Guro! Ønsker deg et godt nytt år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for godordene du legger igjen her på bloggen min Silja, både i dag og ellers, og et riktig godt nyttår ønskes tilbake til deg og din familie!
   (Bare så du vet det, så er du en av de som inspirerer meg til å fortsette i samme spor som det jeg til nå har gjort. Så tusen takk for at du deler dine opplevelser, og treningsopp -og nedturer! )

   Slett
 4. Du er jammen meg flink:)
  Godt nytt år :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!