lørdag 5. januar 2013

Alt ordner seg til slutt

I dag har jeg sørget for påfyll i garnboksen min. Jeg kan jo ikke risikere at det skulle bli tomt oppi der, eller hva??

"Søstrene Grene - garn"

Det er en ting jeg føler at jeg er nødt til å ta opp med dere, sånn seriøst:
Hva er det med at absolutt alle skal ha karbonade-deig i dag da? Vi har vært i sikkert 10 butikker i dag minst, og ikke én eneste hadde karbonade-deig liggende i disken sin!
Fant heldigvis på den lokale Mega´en tilslutt da, sånn ... 5 på 8ish (som i kveld altså). Dét kaller jeg flaks! But still... Hvorfor kan ikke dere som "har startet et nytt og bedre liv" heller spise kylling? Nei vent, ikke kylling. Kanskje bare litt salat heller?
Så kan jeg få karbonade-deigen min, og kyllingen min, og Cottage Cheesen min, og Skyr´ en min, i fred? Ja, da sier vi det. Ikke spis opp all maten min, er dere snille :)

Så er vi kommet frem til dagens høydepunkt, nemlig treningen for i dag:
 • Knebøy & skulderpress m/stang
 • Bulgarsk utfall & sidehev
 • Ett bens strake markløft(!...)
 • Pushups  manualer & latsroing
 • Beinpress i maskin
Måtte jo bare sørge for å  bryte ned og ødelegge hver eneste lille muskelfiber jeg har i de stakkars, slitne beina mine i dag. Bare sånn for sikkerhets skyld lissom. Siden jeg har tenkt meg på en liten langtur i morgen. Dét er smart det. Eeller, ikke.
Pytt sann, det får vi ta i morgen. For alt jeg vet, så er det mye mulig at gangsperren ikke tar meg igjen før (tidligst) mandag. Og da er det jo ikke noe problem!

Men da kan jeg ihvertfall spise lasagnen i kveld med god samvittighet. Og sjokoladen (som btw ordnet seg. Jeg måtte bare ty til "det norske" alternative denne gangen, nemlig å gå og kjøpe det på helsekosten heller


Så da blir det sjokkis på meg i kveld allikevel! :D

Smeltet kakaosmør/fett og kokos"smør"


6 kommentarer:

 1. Så fint garn, moro med noko nytt.
  Ps: Eg har ikkje kjøpt karbonadedeig
  i år. :)

  Mvh Ingrid // vaniljehjarte.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant? Det er ALLTID gøy med ny-innkjøpt garn! :)

   Slett
 2. Nei altså ein må ALDRI gå tomt for garn.
  (Og etter at eg rydda i mine garnesker, -boksar, -posar osv, så er det ingen fare her i huset :D)

  --> hm kva var poenget med karbonadedeig igjen?
  Det hugsar eg aldri... eg kjøper vanleg kjøttdeig eg da, men så snur eg kvar krone, og vanleg kjøttdeig er billegare ;)

  Korleis smakte det med smelta kakaosmør i desserten?
  Visste du at kakaosmør er fantastisk bra som hudpleie, det er nemleg derifrå eg kjenner til kakaosmør, i min alternativ ungdom laga eg meg hudpleieprodukt sjølv, basert på kakaosmør, sheasmør og litt olje - det luktar godt og i nødtilfelle så gjekk det jo an å ete også ;)

  Hugsar at kakaosmør luktar veldig godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Imke
   Altså, forskjellen mellom karb.deig og "vanlig" kjøttdeig, er fettprosenten. Kjøttdeigen inneholder 14%fett, mens karb.deigen kun inneholder 5%. Det er foressten kommet en "ny type" med 10% også nå.
   Så "poenget" er vel forsåvidt bare det at JEG foretrekker den med 5%, fordi jeg liksom "slanker" meg. Eller, kanskje mer "er redd for" den med mer fett i seg. Så kan en jo selv velge fritt fram hva en syns er best :)

   Jeg visste ikke at kakaosmør(fett) var bra for huden nei. Men jeg var klar over at kokosfett er bra for huden. Den består jo faktisk av såkalte mellomlange fettsyrer, som også skal være gunstig for kroppen. I stedet for metta fett.
   Men det var ikke i en "dessert" jeg skulle spise det kakaofettet, for jeg skulle jo lage sjokolade :D

   Slett
  2. Jeg lever midt i kjøttdeig alderen( rettere sagt mine barn er i den alderen). Selv foretrekker jeg karbonadegeig på grunn av smaken, om man ser på det litt mer ernæringsmessig har jeg fått tips om å lete etter de alternativene uten tilsatt sakt og vann. Det er nok det sunneste alternativet, om man ikke skal frem med kjøttkvernen selv ( og da blir det nok også dyrt)

   Slett
 3. Ja det ersjølvsagt pga fettprosenten og at det er nyttår at det blir utsolgt for karbonadedeig... alle dei som nyttårsforsett skal jo ha den ;)

  --> Ja når eg tenker meg om så kjøper eg heller ikkje heilt vanleg kjøttdeig, men gjerne den som er fettredusert - tenker jo at metta fett treng me ikkje så mykje av, det er liksom nyttelaust fett samanlikna med sunn olje.

  I fettredusert kjøttdeig går det jo også an å tilsette olje, krydder osv så då er ein ikkje så avhengig av fettet som skal framheve smaken (eller kva nå poenget me fett kjøtt er, har aldri vore så glad i det).

  Ups ja, du skal lage SJOKOLADE.
  Så tøft! Det har eg aldri prøvd.
  Så spennande!
  Håpar det smakte :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!