søndag 30. desember 2012

Helt ned i kjelleren

I går bestemte jeg meg for å løpe 1mil på mølla, så fikk det bare ta den tiden det ville. Ikke at jeg hadde trodd at det skulle bli såå tungt å løpe "bare" en mil, siden jeg tross alt har gjort det en del ganger før. Eller så er det bare det at jeg faktisk er i dårligere form enn jeg trodde. 

Det at jeg valgte å løpe akkurat denne distansen, er fordi jeg har begynt å tenke litt fremover nå, på løpene som "venter meg" neste år. Og da må jo målet mitt være å forbedre de tidene jeg hadde i fjor, ikke sant? Men sånn som det ser ut akkurat nå, så er jeg ihvertfall ikke blitt raskere! ... 

Jeg hadde tenkt å løpe på kanskje.. 12km/t eller noe i den duren, men etter 5km, så måtte jeg faktisk justere ned (!) farten, til sånn 11ish. Jaja, jeg får vel bare jobbe videre med det som for meg er høy fart (12/13km/t), og trene på å kunne løpe med denne farten, over lengre tid. Er det ikke noe sånt som kalles for terskel-trening, sånn med høy puls over et lengre tidsrom? Pulsen lå jo på rundt 170+ under store deler av økten i går, så det er jo kanskje ikke så rart at jeg ikke klarte å holde ut med samme farten heller. Med andre ord, jeg er litt ute av form.

Jaja, bare jeg finner tilbake til løpe-gleden snart (noe jeg tror jeg snart gjør), så er det jo mye til hjelp bare dét :)

For de som ønsker, kan pulsen ses her: Treningsresultat 29.12.2012. Jeg har delt opp de 10kilometerne i to deler, og jeg ser jo at jeg har løpt 1minutt senere på de siste 5 - mao. ikke en "negativ splitt".

Jeg måtte jobbe iherdig med meg selv i går. Faktisk så tror jeg at jeg var langt nede i kjelleren for å finne styrke til å fullføre, og var helt ferdig da jeg gikk av mølla etterpå. Så den lasagnen vi hadde til kveldsmat, smakte helt fortreffelig. Virkelig!

I dag startet vi dagen med en 5,8km lang gåtur. Jeg og Geir´en min :)

Ja, og så må jeg jo vise dere julegavene fra meg i år. Eller, noen av dem
Hjemmelagede sokker!

4 kommentarer:

 1. Veldig fine sokker!! Jeg digga de spraglete helt til høyre i bildet; de var virkelig fine! Du er virkelig flink altså ;-) Jeg blir litt inspirert her jeg sitter.... må kanskje vurdere å finne frem strikketøy etterhvert jeg også!!?

  Om løpsformen ikke er på topp akkurat nå så gjør ikke det noe; det ville vært ille om du var i toppform NÅ, midt på vinteren, lenge før sesongstart! Så i et slikt perspektiv så synes jeg ikke du skal fortvile over at det ikke gikk så fort som du hadde tenkt før start. Dagsform har også veldig mye å si for hvordan man opplever en økt. Jeg løp feks. en helt identisk økt med 7dg mellom hvorav den første økta føltes LETT mens økt nummer to opplevdes stikk motsatt: blytungt! Så ikke fortvil, det kan være en kombinasjon av litt dårlig dagsform og at du bare trenger noen økter for å venne kroppen litt til å holde denne farten. Jeg synes forøvrig ikke at du løp dårlig; bare så det er sagt! Jeg synes dette var veldig bra jeg!

  På trening løper jeg med vesentlig laverer fart og puls enn i konkurranse. Og poenget i denne perioden her nå er ikke å føle seg helt kjørt etter en trening men snarere komfortabelt sliten! Hva med å bruke erfaringen fra denne økta til å bygge videre på? Kanskje starte litt saktere neste gang og øke suksesivt utover i økta? Da løper du totalt sett med lavere puls og mindre syre gjennom økta. Slitasjen blir mindre og du trenger mindre restitusjon etterpå. Og du avslutter med en høyere fart som gir en god følelse etterpå og følelse av kontroll. Dette var bare tanker jeg fikk da jeg leste innlegget ditt.... ikke ment som kritikk altså; jeg bare lufter noen tanker og forslag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bare å finne strikkepinnene! :)

   Du har selvfølgelig helt rett i alt du sier her, Silja. Både det at det ikke burde være på vinterstid man er i toppform, og det at jeg skulle heller ha startet litt roligere enn jeg gjorde. Som regel pleier jeg å ha det omvendt. Kanskje det bare var jeg skom SKULLE ØNSKE at jeg var i bedre form, eller iallfall INNBILTE meg det ;)
   Og så får jeg bare bruke dette som en slags "motivajon" til treningen fremover, og tenke på den måten at nå har jeg ihvertfall noe å trene etter. Et mål med treningen min :)

   Takk for gode innspill, SIlja. Jeg tar det aldeles ikke som kritikk, jeg er veldig takknemlig for at du deler dine forslag til meg!

   Slett
  2. Et sted må man jo begynne og man velger jo en startfart basert på det man tror man skal klare.... jeg gjør i alle fall det. Jeg vet heller ikke alltid hva som er rett fart og noen ganger går det derfor litt galt ;-) Jeg tenker derfor at om jeg starter for fort så får jeg enten bare slakke av på farten (slik som du valgte å gjøre midtveis i denne økta) eller så må jeg bare holde farten til jeg ikke orker mer og avslutte tidligere enn planlagt.... nei, det er slettes ikke så lett å treffe rett alltid, det er nå min erfaring.

   Slett
 2. Om det kan være en trøst er stort sett alle mine økter slik ut (sone messing)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!