onsdag 26. desember 2012

Trist julefeiring

Er det nå jeg skal komme med det "glade innlegget" om hvor fantastisk julefeiring jeg har hatt?
Jeg kan jo si at jeg har hatt julefeiring, og egentlig så kan det vel ikke karakteriseres som "fælt" heller- det er bare det at når en er gift, så må man av og til forandre litt på tradisjonene som en selv har vokst opp med. Og forsåvidt så er jo det greit, men når man da er nødt til å reise bort til en øy(!) uten veiforbindelser, som igjen fører til at man må overnatte til 1.dag (særlig hvis "denne personen" ikke takler så bra å sove andre steder), så er det ikke så gøy å feire jul. (Mest fordi jeg ikke fikk med meg "alt jeg pleier" på julaften, tror jeg.)
Så da tror jeg ikke at jeg sier mer om dét. "Jul" feiret jeg heller 1.juledag, da vi fikk komme på ribbe hos mor og far.

Ja, og så én ting til som gjør hele julefeiringen litt trist (og vanskelig) for min del; jeg spiser jo ikke kaker og godteri med sukker i, så dét óg gjør det litt vemodig. Å sitte og se på alle de gode kakene og all konfekten som blir servert, hvor enn jeg går og står i disse juletider...

Fikk mye fint da, til tross for heller laber julefeiring. Bl.a. et lenge ønsket syskrin óg et skrin til strikkepinnene mine. Kompresjon-sokker og løpe(/ski)hansker fikk jeg også, så nå kan jeg bare løpe! :)

Men over til noe mer interessant å lese om (?). På selveste juleaften, var jeg ferdig trent før klokken slo 9 på morgenen. Av helt andre grunner enn at jeg skulle være klar til "3 nøtter til Askepott". Neinei, dét skulle jeg ikke få se (eller noe av det andre som gikk på tv den dagen).
Nei, vi skulle sitte på en båt vi, på juleaften. Så da måtte jeg trene så tidlig på morgenen. Det ble overkroppen som fikk kjørt seg da:

-Chins & dips
-Skulderpress m/stang & roing i stativ
-Pushups & rollout m/abwheel
-Sidehev & enarms hantelro

I går, 1.juledag, følte jeg det var (veldig) nødvendig med en ordentlig løpeøkt igjen. Mest for å gjøre plass til litt ribbe da, men også for å forsøke og få bukt med litt av alt det jeg har puttet i munnen de siste dagene! :)
Så da ble det en aldri så liten klatretur opp til Undheim. En tur på 10km, som nesten bare gikk oppover og oppover. For de lokalkjente så kan kart ses her: Treningsresultat 25.12.2012.

8 kommentarer:

 1. -God romjul- Nå kan gavene testes ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh yes, indeed! God romjul tilbake :)

   Slett
 2. Tror nok de fleste av oss har vært gjennom dette. Det er noe med det å klare å gi slipp på egne tradisjoner samtidig som man skal ta inn over seg andres. Tro meg, det første året er "verst". ( Jeg utsatte det i flere år med å jobbe seinvakter, første B-jul hadde jeg når vi hadde fått eldstemann;-)).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, er det sant? Jeg vil påstå at det var et smart "triks" fra din side da. Litt utspekulert, men dog ;)
   Synd jeg ikke kan gjøre det, siden jeg ikke har en sånnen jobb. Men det er kanskje "bedre" å slippe og måtte jobbe i jula, enn å skulle feire det på en helt "fremmed plass".. :)

   Slett
 3. Jeg skjønner veldig godt det du skriver om her. For meg var jula hjemme hos mamma og pappa den eneste jula jeg kunne tenke meg å feire. Helt til jeg fikk barn. Jeg feiret derfor alle juler i barndomshjemmet helt til jeg ble mamma. Jeg feiret faktisk ikke jul sammen med mannen min det første året vi var gift. Jeg ville bare hjem til mamma. Og han ville hjem til sine. Veldig sært, men det var sånn det ble. Etter at ungene kom, har jeg overtatt ansvaret for julefeiringa selv. På den måten har jeg ikke feiret en eneste jul uten mamma og pappa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dét var jo smart da, så kan du heller invitere alle hjem til deg. Evt. veldig stress også :)
   Jeg vet om flere som har gjort det på den måten, ved å feire hver for seg ganske mange år før de endelig feirer den sammen. Men som du sier, så syns jeg det er litt dumt det óg, for jeg har jo veldig lyst å være sammen med mannen min på julaften. Så da er det bare å bite i det sure eplet, og være med ham dit som det står "for tur" det bestemte året. Neste år er det heldigvis hjemme hos mor og far igjen! ;)

   Slett
 4. Du må prøve deg på fotballfruens kakemenn med sukrin - de er fantastisk gode!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mia!
   Ja, jeg vet. Det finnes jo uendelig med alternative kakesorter for oss som ikke spiser sukker. Men, som regel inneholder de fleste "sånne kaker" mye smør også, noe jeg helst ikke vil spise så mye av. (Jeg er nok litt vanskelig nå, I know...).
   Og så var det jo litt det her med knapt med tid nå denne førjulstiden i år. Jeg får heller ta igjen alt det tapte neste år! Men tusen takk for et veldig godt forslag :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!