mandag 16. september 2013

Jeg - en sølvsmed?

Så var det på´an igjen med en ny uke. Men først, forrige ukes trening;

Uke.37
Mandag: morgentur + styrke på bein og skuldre
Tirsdag: morgentur + joggetur m/Geir i Haugstadskogen(Vigrestad)– 4,08km
Onsdag: morgentur + styrketrening på overkropp
Torsdag: morgentur + joggetur m/Geir – 5,26km
Fredag: sykkeltur – 25,29km + kveldstur m/Geir
Lørdag: morgentur + løpetur m/Geir på sykkel – 5,84km

Søndag: formiddagstur + styrke på bein og skuldre

Jeg kjenner det på luften nå, at det er høst ute. Lufta er liksom så kald nå, og jeg må nok snart ty til litt mer klær når jeg skal ferdes utendørs på mine turer fremover. 
Æsj... Jeg kan fortsatt huske en sykkeltur vi hadde i vinter, jeg tror det var den første på nyåret og jeg og Geir hadde funnet frem syklene. Heh! Du kan trygt si at de ble godt plassert lengst inn i sykkelboden i flere måneder etter den turen, og kom ikke frem igjen før jeg kunne sykle med (en hel del) mindre klær (og ja, det er kjøpt inn polvotter til en eventuell neste gang det skal sykles ute i lignende temperaturer...)
Huff, det er litt dumt at det skal bli så kaldt liksom... Jeg mener, ja jeg kan jo bare kle på meg og gå ut for å trene. Men jeg er blitt så frysen det siste året, og jeg merker det med én gang når jeg blir sånn kald, at jeg ikke "har lyst"! Jeg har ikke lyst til å trene ute, og jeg blir ... lei meg tror jeg (?) Det er litt vanskelig å forklare det, men jeg liker det ikke i det hele tatt! Og alt jeg har lyst til, er å flytte til varmere strøk. Eller til østlandet, for der virker det ihvertfall som det er "vær"; altså som i ordentlig vinter, og ordentlig høst. Ikke sånn "høst-året-rundt", som vi har her i Rogaland.

Nei, nå får det være nok syting på været for en stund. Over til noe mer morsomt, nemlig trening og hobby!
I dag har jeg fått gått -óg syklet tur, allerede før klokken slo ett på dagen. 

Men i dag var det nesten bare slitsomt å sykle, så jeg valgte å høre på "de kloke og erfarne" som sier at jeg skal høre etter på kroppen min, og tok det derfor relativt (veldig) rolig. Iallefall den første halvdelen av turen. Så var det plutselig som om noe "løsnet", og jeg klarte å jobbe mer med beina på hjemveien. Heldigvis... :) Treningsresultat 16.09.2013

Grunnen til at jeg er ferdigtrent så "tidlig" på dagen, er fordi jeg skal på sølvsmedkurs i kveld som jeg har meldt meg på i Husfliden! :D

8 kommentarer:

 1. Skjønner godt at du ikke vil trene ute når det er kaldt. Ja, du får flytte hit til Østlandet. Det er ganske fint her :)
  Sølvsmedkrus..... Så spennende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk veldig lyst til å flytte østover, så du skal aldri si aldri. Plutselig så har jeg pakket kofferten og flyttet ;)

   Jaa, det var kjempegøy på kurs i går! Tenkte å vise ett par bilder litt senere her på bloggen :)

   Slett
 2. Eg kjenner meg igjen i dette med å bli "lei seg" når ein frys på sykkeltur.
  Det er merkeleg, eg trur nesten at eg da kanskje innerst inne ikkje hadde lyst til å sykle, og derfor berre kledde meg halvhjarta, og dermed for lite, og kroppen er trøtt og lagar mindre varme...
  Men nå med denne haustlufta er det ikkje lett å kle seg riktig, lufta er så rå, samtidig som ein blir varm frå innsida...
  Var på ein regnful løpetur ein av dagene, og det var faktisk lettare.
  Men på sykkel?
  Men SÅ BRA at beina plutseleg vakna til livet og turen blei bra likevel :)

  Eg skal til denne vinteren faktisk LIKE snø og vinter og kulde og prøve å KOSE meg med det. Og ja, her er det lettare, med tørr kald luft og masse snø på vinteren og masse fjell... (eg har vakse opp langs ein regnfull kyst med mange fuktige vintre, eg veit kva forskjellen er).

  Såå spennande med sølvsmedkurs!
  Eg gleder meg til å lese om det altså.
  Trur det kan vera noko for deg, du er jo flink med hendene, og tenk så mykje fint du kan lage da....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var bare såå gøy altså! Virkelig noe jeg fikk sansen for å drive videre med (ehh, må bare få meg en litt større inntekt først, siden sølv tross alt er et dyrt materiale å hobbe med, og å ha som hobby ;p)

   Ja, jeg tenker også det, at det er nok (tror jeg) bedre å trene på østlandet. Men det er vel som du sier, at det kanskje er det indre i meg som egentlig ikke har så lyst til å trene, når det føles slik. Eller, egentlig så har hele meg, ikke så lyst til å trene ute i sånt ett vær. Både fysisk og psykisk :)
   Nei, nå er det bare én ting som gjelder, eller to; ullundertøy og/eller regntøy/vindtett! ;)

   Slett
  2. Det blir spennande å sjå kva du kjem til å lage ut av sølvsmedferdighetane dine - du kan jo begynne i det små :)

   Ja ull er tingen.
   Eg har nå gått over til ull.
   Og fleire lag.
   Mange lag.
   Lag på lag.
   Eg håpar at du nå får like fint vêr som me har fått her.Sol og klar luft, fortsatt kaldt om morgonen, men flotte fargar.

   Så får ein heller kle seg i fint ulltøy og vindtett :P

   Slett
  3. Ja, ull er best ingen protest! Hehe... Men så er det et annet problem som kan oppstå da, og det er hvis jeg allerede nå starter med "for mye påkledning", så er jeg litt redd for at det kanskje kan bli "for mye på et for tidlig stadie" av vinteren, hvis du skjønner? Liksom, hvis jeg bruker opp alt av tilgjengelige metoder for mer varme nå, hvordan skal jeg da klare å "toppe" det når det blir enda kaldere? ;p

   Slett
 3. Her er det en som er akkurat like sensitiv på været og frysepinne som deg. Løpte med hansker i åtte varmegrader igår kveld. Og har på varmeovn hjemme på kveldstid, i et nytt hus! Ved er på plass og det skal fyres SNART! Nei, det er ikke LETT å komme seg ut når shortsen må pakkes ned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet du, jeg vruderte faktisk det samme her om dagen... I tillegg til pannebånd ;)
   Men så er det som jeg skrev over her til Imke, jeg vil liksom utsette "påkledningen" lengst mulig, sånn at jeg skal ha noe å gå på etterhvert som kulden blir verre.. ;p

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!