lørdag 7. september 2013

Medlemskap i Husfliden

Jeg har nå meldt meg inn i Norges Husflidlag. Siden jeg tross alt er veldig glad i det meste av håndverk og tradisjoner, så passer det jo veldig fint for meg å være en del av Husfliden syns jeg! :)

Diverse medlemsblad fra tidligere utgivelser
Brosjyrer og kursinfo fra de ulike "lagene"
Siden det var "Husflid dagen" i dag rundt om i hele vårt landstrakte land, med, markeringer i de ulike lokallagene rundt forbi, så har vi i dag derfor vært innom både på Randaberg sitt "lag", i Stavanger sin Husflid-butikk i byen, kjørte forbi Svithun sitt lokale (utenfor Stavanger, bare for å lokalisere hvor det var hen), og til slutt på Sola en tur.

Randabergs sitt "lag"
Det er helt merkelig egentlig, hvor utrolig glade og imøtekommende alle som driver med håndarbeid, egentlig er! Jeg tror det må være av den enkle grunn at de faktisk får drive med noe de elsker å gjøre, som igjen gjenspeiler en så stor positivitet ut over seg selv og andre. 
Jeg blir ihvertfall like forundret over det gode humøret de alltid klare å spre ut til andre, og da særlig meg selv. Jeg blir rett og slett i godt humør av å være sammen med slike mennesker. Så da gjør det meg bare enda mer sikker på at et medlemskap i "Husfliden" er det helt rette for meg :) 

Utenfor Stavanger Husflid´s butikk
Treskjæringer og pil(?)fletting av kurver
Brikkeveving - en gammel tradisjon fra Vikingtiden
Brikkevevede båndUlike håndarbeidsteknikker som er mulig å lære seg i Husfliden
Vev
Så nå er alt som gjenstår for meg å ta steget med å tørre og gå på disse møtene og kursene. Hihi, dét er lettere sagt (eller skrevet) enn gjort! :)

Ha en fortsatt fin helg dere!

5 kommentarer:

 1. Koselig å være med der ser det ut som. Så masse en kan få lære. Fortsatt god helg til deg.
  Klemz

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper det ihvertfall! Det ser ut til å være en fin "klubb" tror jeg ;)
   Takk, og god helg til deg óg :)

   Slett
 2. Klart du tør! Jeg har stor respekt for de som tar vare på tradisjonene våre. Det være seg innen matlaging, kunst & håndverk. Er ikke så flink med hendene selv.Men er glad i å ordne til fårikål, pinnekjøtt og andre typisk norske matretter.Hvordan er det med deg nå om dagen, er du husmor og mest hjemme? Jeg sliter litt med å komme inn i hverdagstempoet igjen med jobben etter ferien, men det går seg nok til igjen etterhvert....

  SvarSlett
  Svar
  1. De tradisjonelle norske matrettene er jo bare vel så viktig å ta vare på, så dét er bra at du liker. Det blir vel dessverre bare færre og færre som gjør det, virker det som.. Så tommelen opp for deg Line! ;)

   Ja, jeg er nok dessverre fortsatt "bare husmor" (sånn bortsett fra at jeg mangler noen barn å være mor for, så da blir det mer tyngde på den "husdelen", hehe... ;p). Men håper jo at det skal komme en jobb "dalende" i fanget på meg snart :)
   Skjønner godt at du sliter med å komme tilbake til hverdagsrutinene igjen. Det er noe herk :)

   Slett
 3. Jeg er også husmor uten å være mor. Synest det er en fortjent tittel når man har ansvaret for et hus. Vi, husfar og jeg, har jo også bygget huset vårt selv. Klart du og er husmor!

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!