fredag 27. september 2013

Sykling i mørket er ikke noe særlig asså...

I går kveld syklet jeg og Geir tur til Melsvatnet (Kart). En noe lengre tur enn planlagt (egentlig så hadde vi vel ikke planlagt noe særlig, så der har du jo grunnen til dét da..) som gjorde at vi heller ikke hadde "planlagt" å være ute i nattens mulm og mørke. Som igjen førte til at vi syklet de siste kilometerne når det var blitt relativt mørkt ute, og dét var ikke det morsomste jeg har gjort i det siste kan du trygt si.

Det er jo ikke så farlig så lenge en holder seg på sykkelstier, eller på veier med gatelys. Eller på sykkelstier med gatelys.
Men med én gang vi beveger oss ut på "ukjent sti" aka. avsidesliggende veier uten lys, så er det ikke noe særlig synes jeg..

Vi hadde jo gule jakker på oss, og de røde baklyktene med blinking fastmontert på syklene (de sitter på hele året). Men jeg merket at jeg (veldig) gjerne kunne tenkt meg og hatt på frontlykten i tillegg, i går.

Så, før jeg setter meg på sykkelen flere ganger på kveldstid i høst, så skal frontlykten monteres på styret!
Og gjerne en refleks eller to ekstra på meg selv også! :)

(Gammelt bilde)
Jeg har nå mer eller mindre ubevisst (?) begynt å kle meg mer på turene jeg har. Både på mine gåturer (gikk første gang med pannebånd her tidligere i uken. Da er det høst!...), men også på sykkelturene mine har jeg i det siste "oppgradert" hanskene jeg har brukt i hele sommer, til noen som er "heldekkende".

Sommersykkelhansker = letthøstgåturhansker

"Høsthansker" til sykling
 Men, så kom jeg på noe litt morsomt en dag jeg sto i gangen og skulle kle på meg. Jeg har jo faktisk ganske mange hansker å velge imellom i "hanskesortimentet" mitt, som ligger i hattehylla mi;

Treningshansker til enhver anledning!
Jeg har jo, i tillegg til de "litt lett kalde" treningsdagenene, også noen som kan brukes i regn og når det er (litt mer) vind ute;


Og så har jeg jo disse, som jeg fikk i fjor til jul. Som sikkert er beregnet til langrenn (og litt mindre vind, som er typisk passende østlands-klima);

Men de er ihvertfall gode og varme, så lenge det ikke blåser...
Og så har jeg disse da, som er "det siste nye" i min hylle.
Hehe, de ble kjøpt etter den kalde sykkelturen jeg hadde i vinter. Den første og siste som ble syklet utendørs, før det ble varmere i luften... Så disse har jeg ikke fått prøvd ut i "ordentlig vær" enda. Men jeg tipper at de funker, for å si det sånn... :)
Vinter-votter!5 kommentarer:

 1. Brrrrr! ja, nå blir det å kle på seg under treningsturer ute!:)) Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo bedre å kle seg litt enn å fryse. Selv om dét igjen også kan bli et problem av og til, at man kler seg FOR mye :p

   Tusen takk, i like måte Janne! :)

   Slett
 2. Flink du er til å komme deg ut på treningsøkter!
  Skulle ønske jeg hadde litt motivasjon til det samme,menmen;)
  Ha en finfin helg!
  Klem Caroline

  SvarSlett
 3. Jeg er IKKE glad i å sykle nærme biler i dagslys engang! Bor i et område som er mye frekventert av landeveissyklister som er ute i grupper og gjerne sykler flere i bredden. Noe som fører til at syklister er uglesett i området her. Å sykle i mørket hadde jeg ikke turt!

  SvarSlett
 4. Nei, det var litt skummelt... Og jeg skjønner veldig godt hva du mener, det er IKKE gøy å sykle på tett trafikkerte bilveier, særlig ikke de med høy fartsgrense!... Vi har noen småhissige bilister her på kanten av landet og, som ikke er såå glad i oss syklister som er på veiene. Så jeg gjør mitt beste for å prøve og unngå å hisse dem opp altfor mye.. ;)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!