søndag 2. september 2012

Mitt første halvmaraton!

Jeg kan oppsummere hele turen veldig enkelt; jeg følte nemlig at hele den 21km lange turen gikk utrolig greit! Fin flyt hadde jeg hele tiden, og jeg følte heller aldri at jeg gikk tom for energi på noe som helst tidspunkt av løpet.
Jeg løp ikke på noe spesiell tid iht. pulsklokken. Jeg bare tok det i et tempo som jeg selv følte var naturlig for meg å ligge på, avslappende og "naturlig". Men jeg passet på å ligge på ca. 160 i puls, for det er en puls som jeg personlig vet at jeg klarer å holde over lengre tid.

Mage-regionen var det jeg fryktet mest for, hvordan den skulle oppføre seg "i det lange løp". Heldigvis holdt den seg også relativt rolig (pga. inntak av en imodium før start) nesten hele turen. Det var først etter en halv banan ca. 3km før mål, den begynte å tulle litt med meg. Sikkert fordi det ble for mye for tarmene å holde styr på etter å ha løpt så lenge, på bare vann og sportsdrikke.
Jeg er også veldig glad for at jeg var så lur å løpe med drikkeflasker selv, og ikke satset på å drikke bare ved drikkestasjonene. Delvis fordi der var det alltid så mange folk, så da passet det ikke alltid å stoppe akkurat der. Men også fordi det er mye lettere å få i seg drikken ved å ta små slurker fra "tuten" på flaska. Det er nemlig ikke på langt nær så lett å få i seg det vannet i glassene vi får utdelt, hvor over halvparten skvulper ut av!

Jeg startet i et relativt rolig tempo, og satset på å ligge sånn noenlunde bak "2timers-ballongen". Men skjønte fort at det ble for raskt for meg og mitt tempo. Så jeg lot den ta av gårde uten meg, og tok det mer i mitt tempo. Rolig. Sånn fortsatte jeg i nesten en hel mil (altså en time).
Men da jeg var kommet halveis i løpet, så jeg ballongen igjen! Jeg visste da at jeg var litt over halvveis i løpet, og hadde planlagt at da skulle jeg også prøve å skru opp tempoet noe (som jeg hadde lest om i noen tips for maraton-løp, at det var dét som var trikset).
Så siste halvdelen av turen gikk altså i noe raskere tempo enn første (jeg sprang forbi 2-timers ballongen), og det gikk som sagt veldig fint hele tiden.

Det "merkeligste", eller morsomste(!) må jo være det som skjedde helt på slutten av løpet, etter at bananen hadde kicket inn. Da bare suste jeg forbi mange av løperene. Både på flate veien, men også i den siste oppoverbakken som var. Riktignok var noen av dem, de som hadde løpt hel-maraton, but still!
Det er nok det jeg er mest fornøyd med fra hele turen; det at jeg bare langet ut i steglengden, med god-låter på øret. Der jeg bokstavelig talt bare føyk forbi mengden med slitne løpere! En herlig følelse! Håper det kan gjentas neste gang :)

Jeg løp inn på tida 1.50.50. Og ble tatt godt imot av min mor, mormor og min kjære mann! Med klemmer og ros, og myye god mat (les: hele 4 hveteboller, og to Yt-sjokkomelk)! En veldig fin mottaks komitè med andre ord! :)

Av kvinneklassen i aldersgruppen 20-39 kom jeg på 28.plass, av 110 startende i den klassen. Raskeste kvinnen totalt løp på 01.25.07.
Jeg sier meg meget fornøyd med dèt resultatet, særlig siden dette var mitt første halvmaraton-løp.
Og jeg er allerde klar for å sette meg nye mål til neste år; snakker vi helmaraton da, eller? ;)

 • Distanse- 21km
 • Tid- 1t, 50min, 50sek
 • Gj.puls- 166
 • Gj.hastighet- 5:13 min/km
Fartsballonger


Startskuddet har gått!


Trude som nr. 523

Jeg er litt til venstre, i rosa t-skjorte


Endelig i mål, og får velfortjent medalje!


Tre generasjoner

Jey!!


12 kommentarer:

 1. WOW! Gratulerer!! Dette var moro å lese!! STOR suksess på debuten og jeg kan ikke si annet enn at det inspirerer! Knallbra jobba! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for godordene du gir!
   Ja, jeg var iallfall kjempefornøyd selv med resultatet! :D

   Slett
 2. Veldig bra, gratulerer med et strålende løp. Ingenting er bedre enn å cruise forbi folk på slutten. Det betyr at du har løpt med hodet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :D

   Ja, det med å cruise forbi "folkemengden" var enormt givendes på slutten! Og det du sier om at jeg løp med hodet, har du helt rett i.
   Jeg leste nemlig om noen maraton-tips, hvor det stod at alt for mange startet for fort, og dermed ikke hadde nok energi igjen på siste halvdel av løpet.
   Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve ut den teorien, om å starte rolig i første halvdel for så å øke i den siste, og jammen meg funket det også! :D

   Slett
 3. Wow! Grattis! Hvis du passerte første mila på timen så har du hatt en fantastisk negativ splitt! Når jeg leste så trodde jeg liksom du skulle komme rett under 2 timer, men når du løper på 1:50 så har du hatt en fantastisk utvikling i løpet! Veldig lurt disponert siden dette er ditt første halvmaratonløp! Tror nok at når du blir kjent med distansen og hva du er god for vil du enda ha en del minutter du kan shave bort :)

  Selv løp jeg min første halvmaraton på 2:01, jeg løp dødsbra første timen og siste 10km var helt katastrofe :P Mye lurerer å løpe som deg da gitt!

  Grattis! Hva blir neste nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :D
   Ja, noen dager før løpet leste jeg om hvordan altfor mange folk gjør feil med den negative splitten i løp. Og tenkte derfor at jeg skulle prøve meg på det de sa der, nemlig om å starte rolig, for så å ha nok energi på siste halvdel til å kunne ta igjen mangen av de andre løperne :)
   Satser på å forbedre tiden i neste løp, ja! Og mest sannsynlig så vil jeg nok gå for (eller prøve meg på) et helmaraton til neste år(!).
   Så får jeg se hva tiden bringer etterhvert! ;)

   Slett
 4. STOR GRATTIS med superløp. Morsomt når du har forberedt deg og casher inn i debuten. Gratulerer :-)

  Jan Arild

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det!! :D
   Ja, det var utrolig gøy, og ikke minst motiverende at første halvmaraton gikk så bra som det gikk! :D

   Slett
 5. Knallbra løp, Guro:-) Og så hørte du ikke at jeg heiet en gang...:-) Jeg hadde samme følelse i den motbakke, etter ei banan ved ca 18 km, suste formelig opp, uten tegn til slitne bein. Ubeskrivelig følelse:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt fantastisk god følelse i den bakken! Det var nok den bananen som gjorde det, vettu ;)

   Slett
 6. Knallsterkt!! Gratulerer med godt gjennomført løp, og med en super tid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! :D
   Skulle ikke du også delta på Stavanger Marathon?

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!