søndag 27. oktober 2013

Treningskontakt :)

Denne helgen har jeg brukt tiden min på et treningskontakt-kurs! For jeg har tenkt å bli en treningskontakt for noen som trenger å komme seg litt ut blant folk og komme igang med fysisk aktivitet. 
Foreløpig så gjelder dette tilbudet (som kommunen tilbyr) de som sliter med psykiske lidelser og rusmiddelproblem, og det er disse som kan søke om, og forhåpentligvis få seg, en treningskontakt. 

Jeg tenkte liksom hvorfor ikke? Når jeg allikevel har tenkt meg ut på trening, så kan jeg jo like gjerne ta med meg en annen person som også trenger å komme seg ut! :)

Så i løpet av helgen har jeg vært både svært stille-sittende i perioder, mens jeg har lært om fysisk aktivitet og rus. Men jeg har også fått testet ut ulike treningsformer i praksis. 
Blant annet så tok vi en UKK-test på lørdagen (rask gange i 2km), og så trente vi stabilitet og balanse samme dagen. 
I dag har vi vært enda mer fysisk aktive, og trent både lavintensitets utholdenhet og intervalløping i Sandtangen. Før vi avsluttet helgen med styrketrening på Elixia. 

Så da har jeg altså fått trent både det ene og det andre denne uken, som dere ser på treningsloggen for uke 43. I tillegg til "tømmerjobbing" på dagene, har jeg altså hatt en relativt (!) hard, fysisk uke;

Mandag: fri
Tirsdag: spinning-30min + løping på mølla-10min m/mor (Sport4You)
Onsdag: styrketrening m/mor (Sport4You)
Torsdag: kveldstur m/Geir rundt "Ringveien" 
Fredag: tur m/mor "rundt Lode"
Lørdag: UKK-test (2km), trening av stabilitet og balanse, joggetur m/Geir på kvelden (4,48km)

Søndag: lavintensitet –og intervallløping i Santangen (6,02km) + styrketrening på Elixia

Det ble ikke tid til noe "Hverdagstur" denne uken, men det er ikke alltid vi kan få tid til alt vi har lyst til å gjøre i løpet av én uke. Av og til må man velge bort noe, og prioritere noe annet. Jeg er uansett veldig fornøyd med denne uken. 

Hva med dere andre? Har dere fått gjort det dere hadde tenkt i løpet av uken? 

10 kommentarer:

 1. Kjempeflott tiltak,det er jenta si det som vil gi av seg selv til andre. Håper å kunne drive med noe lignenede selv med tid og stunder. Kanskje drive litt trim for eldre når jeg blir bittelitt eldre selv.

  Ånei, her går ingenting etter planene om dagen.Men det er overhodet ikke farlig, har forhåpentligvis noen år å ta det igjen på :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, forhåpentligvis så vil jeg også finne litt mer "mening" med dette. Kanskje jeg finner ut at dette er noe jeg kan jobbe med "når jeg blir stor" :)

   Hihi, uff da. Håper ting snart går mer etter planen for deg da (regner med det kanskje er de derre "medisinene" som du går på for tiden, som er årsaken?)

   Slett
 2. Det er så kult det du gjør der! Treningskontakt! tommelen opp! har tenkt det samme. kontakte frivillighetssentralen i kommunen og foreslå en løpegruppe/gågruppe for de som ønsker det. Fokus; få folk ut i bevegelse. Bra medisin! Knallbra Guro! dette blir spennende å høre om fremover.

  SvarSlett
 3. Å så bra at du er blitt treningskontakt! Ei venninne av meg var det også (i Bergen).
  For eit par år sida prøva eg å få til kurs her i Seljord også, men så kunne eg ikkje jobbe med det sidan NAV ikkje hadde pengar til prosjektet osv osv osv... :/

  Synst opplegget rundt treningskontakt er heilt genialt. Det er så mange som sit inne og ikkje tør å koma seg ut aleine og då er det jo glimrande å ha treningskontakt. Dessutan er det fint navn på ein organisert treningskompis, sånn samanlikna med "støttekontakt" som jo ber meir preg av at brukaren ikkje fungerar så godt.

  Men treningskontakt høyrest jo mykje bedre ut.
  Her i kommunen er dei ikkje spesielt oppdaterte på dette. Då eg antyda at det kunne vore eit fint prosjekt å tilby kurs i å vera treningskontakt, så fekk eg som svar at det går under same ordning som vanleg støttekontakt (og ja, sånn administrativt gjer det jo det), så det var ikkje behov for at nokon skulle gå kurs for å bli treningskontakt.
  *sukk* - det var kjedeleg - og litt misforstått, trur eg.

  Men men - få folk i bevegelse, eg er einig med Janne!
  Og det finst mange måtar å gjera det på.

  Flink du er som var med på det!


  SvarSlett
 4. Tusen takk for så positive tilbakemeldinger fra dere begge to, Janne og Imke!
  Nå gjenstår det bare å fullføre siste del av kurset og så forhåpentligvis så kan de finne en som "marcher" sammen med meg. Forhåpentligvis så kan jeg være til god hjelp for noen andre enn bare meg selv :)

  SvarSlett
 5. KNALLBRA!!! Dette er noe jeg kunne tenke meg å bidra med også - treningskontakter trengs nemlig! Jeg har dog tenkt at jeg skal vente til lillgutt er blitt litt større først for nå skjer det så mye på alle fronter og jeg vil ikke gå inn i noe med mindre jeg kan gå in i det 110% liksom. Tommel opp for god treningsuke og for at du har tatt en supert valg Guro!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silja! Så fint at jeg får slike tilbakemeldinger om mine planer fra dere "erfarne".
   Dette viser bare at jeg ikke trenger å ha noe "bekymringer" for om det jeg nå har startet med, er det rette eller ikke. Det virker ihvertfall som at dette er noe som det er behov for rundt i landet :)

   Slett
 6. Så flott tiltak, og flott at du melder deg til det! Dette trengs:)

  SvarSlett
 7. Så flott tiltak, og flott at du melder deg til det! Dette trengs:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er fint å høre, Cecilie :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!