tirsdag 30. oktober 2012

Kvalitetstid med mor

I går hadde jeg med meg selskap på treningen. Min kjære mor har (vel, mer eller mindre indirekte) bedt meg om å sparke henne i baken, og få henne igang igjen med treningen. Det er ihvertfall slik jeg ser det (hehe..)
Vel, dét skulle vel ikke by på så altfor mange problem fra min side. Siden jeg allerede er såpass flink til å "følge opp" meg selv, så kan jeg jo likesågreit bare dra henne med, i samme slengen!

Uansett, hun ble med i går da. For å teste ut mitt treningssenter, og se om hun kunne trives der. Så gjenstår det å se, om jeg har fått meg en ny treningspartner i moren min :)
Det kunne jo passet fint, så får vi treffe hverandre (og prate litt i samme slengen) litt oftere enn hva vi gjør til dags dato! Litt "mor og datter"-kvalitetstid.

Gårsdagens egentrenings-økt kan sees i nærmere detaljer her, og de svarte strekene på puls-bølgen (kan jeg si bølge?) er liksom det som skiller treningsbulkene (2stk), oppvarming, -pause -og nedtråkket.
Hele "turen" varte i 47min, og snittpulsen lå på 151, maks puls ble 180 :

 • Oppvarming: 5min
 • Puls-klatring I: 20,44min
 • Pause: 2min
 • Puls-klatring II: 17,12min
 • Nedtråkk: 2min
Jeg har ikke noen spesielle sanger bestemt på forhånd. Jeg bare setter på "Treningsliste" på Spotify, og så sykler jeg litt på "måfå". Altså, dvs. jeg tar det litt på sparket (haha...). Som regel så blir det sånn sitte og stå, på vers og refreng. Av og til blir det bare sitting (hvis det er en sang hvor slagene/takten går sent), da blir det styrketråkk.

Nå er jeg glad for at jeg har gått såpass mye på spinningtimer m/instruktør tidligere. For da er det så mye lettere å overføre "gammel lærdom", til når jeg selv skal trene på egenhånd! :)

Burde vel strengt tatt tatt et bilde av meg selv, når jeg er ferdig syklet. Så dere kunne sett hvor svett jeg faktisk blir av slik trening. Tror faktisk jeg svetter mer når jeg sykler, enn når jeg løper (?)

Helt til slutt i dag, forrige ukes trening endte med disse resultatene:

 • Mandag: 6,8km - intervaller i Sandtangen(egentrening)
 • Tirsdag: Styrke
 • Onsdag: Fri/gå tur (restitusjon, fortsatt litt syk)
 • Torsdag: Styrke
 • Fredag: 10,7km (tredemølle)
 • Lørdag: Morgentur + (heftig ben)styrketrening
 • Søndag: Sykling (innendørs)

4 kommentarer:

 1. Så bra og variert du trenar!
  Så kjekt at du inspirerar mora di til trening, det blir jo virkeleg kvalitetstid da saman?

  Kva slags styrke er det du trenar?
  Kva slags øvingar, eller følger du eit spesielt opplegg?
  Eg skal fokusere litt på styrketrening denne hausten/vinteren, og synst det er spennande å høyre korleis andre legg opp styrketreninga si, spesielt i kombinasjon med løping.
  Me har så godt av styrketrening, men det blir ofte nedprioritert, og eg lurar på kva grunnen er.
  Ja huff, ein svetter så vanvittig mykje på spinning, heilt vilt, det.
  Gjeld også innesykling på rulle.
  Eg har ei god vifte som eg set på når eg syklar på rulle, det hjelpar.
  Men men, det skadar jo ikkje å svette litt.. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, ikke sant? Vi må passe på "de gamle" ;)

   Hva jeg trener når jeg trener styrke? Jeg følger ikke et spesielt opplegg, særlig ikke mtp. hva jeg burde trent for å bli en sterkere løper. Eller, dvs. jeg trener jo disse "store" styrkeøvelsene, de som går på flere muskelgrupper samtidig. F.eks så går det mye i markløft (standard), skulderpress, ofte pushups osv. Har også nå de siste gangene brukt den derre "ab-wheel"en. Nedtrekk, roing, sidehev (skuldre) og omvendt pec (bakside skuldre). Blir egentlig veldig lite bentrening, siden jeg da blir såpass "sliten" og stiv i de musklene, som igjen fører til dårligere løping (for min del). Men hvis jeg skal trene bein, så blir det knebøy, (bulgarsk) utfall, og strake markløft.
   Men nå er det jo blitt en del (mye) mindre løping, siden jeg ikke (gidder å) løpe(r) så veldig lenge på tredemølla. Så nå har jeg liksom begynt å trene litt bein igjen da. Forsiktig, med lette vekter.

   Men som sagt, så følger ikke jeg noe "løpe-styrke-program". Mest fordi jeg er litt usikker på hvordan jeg burde gå frem, så jeg bruker liksom det jeg har lært/gjort tidligere, da jeg drev med fitness-trening.
   Mulig at jeg trener noe mer målrettet(i feil retning,) styrke enn hva de "proffe" med milevis med løping hver uke, gjør. Siden jeg har drevet mye med styrke før jeg begynte å løpe.
   Strengt tatt så burde jeg nok fått noen "eksperter" til å hjelpe meg med å sette opp et program, så jeg visste helt sikkert at jeg faktisk fikk noe ut av dét.

   Ble visst mye svada her nå, men håper du skjønte det. Det er ihvertfall slik JEG trener styrke :)

   Slett
  2. Det høyrest ganske likt ut det eg trenar av styrke: øvingar med mange store muskelgrupper er jo effektive, og eg fokuserar gjerne meir på overkropp enn beina.
   Beina får jo sitt på løpinga.
   Målet mitt er å "få plass" til styrketrening i triatlontreninga mi, og då blir jo utfordringa å ikkje overbelaste beina.
   Så det blir spennande.
   Det virkar på meg som du kan ganske mykje om styrketrening, kjekt det!
   Viss du har drive med fitnesstrening før, har du sikkert eit godt styrkegrunnlag og meir balansert muskulatur enn mange "proffe" løparar. Synst det er bra, eg!

   Godt med litt musklar i overkroppen etter mi meining, finare også enn dei maratonløparane som blir så spinkle.
   Spennande å følge med på treninga di! :)

   Slett
  3. Takk, det samme du! :)

   Ja, litt peiling har jeg jo, hvertfall i forhold til "løpsproffene" tror jeg (mtp. styrketrening). Men det er som du sier, det med "å få plass" til det innimellom (løpinga, for min del).
   Foreløpig går det greit for meg, siden jeg ikke løper hver dag liksom. Er ikke helt "der" enda, hvor jeg kan/tørr/vil utsette beina mine for så mye løping. Så derfor går det greit med noen styrkeøkter i uka. Fin avveksling også forsåvidt.

   Og så må jeg jo si meg enig i det du sier, om at det er vesentlig "penere" med en sterk og flott overkropp, enn å skulle se ut som en tannpirker (uten at jeg disser ned noen, for dét gjør jeg ikke altså). Det er vel kanskje litt derfor óg at jeg fortsetter med litt "fitness-trening" i tillegg til løpingen. Jeg klarer liksom ikke helt å "gi slipp" på den delen ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!