søndag 14. september 2014

Matstreif i Oslo

Det er litt rart (men veldig gøy) at jeg kan si at "jeg bare tar meg en tur til Oslo", fra her hvor jeg bor nå. Jeg må ofte klype meg selv i armen når jeg tenker over at jeg faktisk bor her, i Fredrikstad. En times kjøretur fra hovedstaden liksom... Tenk det! Det er så gøy, og samtidig helt ufattelig... :)

Men i går var vi altså en tur innom Oslo. Det var noe som het "Matstreif" som skulle holdes ved Rådhusplassen (og Tjuvholmen og AkerBrygge), som jeg ble anbefalt av Line å ta meg en tur på. Jeg trodde at det var bare det som heter "Bondens Marked" som skulle være der, men kanskje med litt mer matboder og produsenter som skulle stå enn vanligvis på de lørdagene som "Bondens Marked" holdes. Jeg tenkte at det kom til å være litt mer enn hva Jæren har å by på av Bondens Marked hjemme, men du verden der tok jeg feil gitt!
Det var altså bare såå mye folk -og boder på Rådhusplassen i går. Jeg har aldri opplevd så mye mennesker på ett sted! Det var tjåka fult, og jeg er nokså sikker på at det (kanskje) var et større mat-arrangement enn hva Glamaten er, i Stavanger. Ihvertfall ikke langt i fra...

Vi gikk først en runde på Rådhusplassen og kikket i teltene som sto der. Tjuvholmen og AkerBrygge for jeg nok ta fatt på neste gang, for vi rakk rett og slett ikke over alt!
Etter hvert møtte vi også min lillesøster Mina og hennes nye venn, for vi hadde avtalt å treffe dem der. Hun hadde fødselsdag i går, så det var egentlig mest derfor vi kom til Oslo, for å treffe henne og feire dagen sammen med dem. Så da gikk vi og spiste på Fridays, der maten som alltid er upåklagelig (men dog litt kald og litt lang ventetid, akkurat i går). Selv om vi vel strengt tatt burde spist noe på Matstreif´en i går da...

Vi avsluttet Oslo-turen vår med en tur innom Hasla-butikken som ligger på Grünerløkka. De hadde lansering av deres nye kolleksjon med smykker i går, og siden jeg er litt sånn "smykke-gal" så måtte jeg nesten få dét med meg når jeg likevel var i nærheten :)


Smaksprøve-teltet

Stilige farger på gulrøttene!

Rot-suppe

Kylling

Spekepølse

Julepølse! :)

Rømmegrøt

Stange-kylling

Salma-prøver


Syltetøy og eplemost fra Askim

Mini-hjorteburger

Yoghurt til frokost?

Grønnsaker fra Toten

Sveler fra Åmli

Julekaker

Iiis!

Bakst
Tørkede blomster til "mat-pynt"

Gjengen

På "Fridays"Utenfor Hasla

2 kommentarer:

 1. Kan tenke meg det var crazy tilstander her på lørdagen, ja! Stakk jo innom etter jobb, rundt klokka fem på fredagen, og rakk 15 minutter før jeg måtte dra til flyplassen/Rygge for Mallorca. Det ble 15 driftige minutter, tok med en pose mat derfra TIL Spania! Kunne ikke la være, denne matfestivalen er helt rå. Det virker som om du har funnet deg til rette i Fredrikstad og at du har nok å henge fingrene i. Og SÅ mye fint du lager, du er nok en veldig kreativ sjel på de fleste områder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Line! Så hyggelig å høre at du liker det jeg lager :)
   Ja, jeg stortrives her i Fredrikstad, og kan med hånden på hjertet si at jeg ikke har angret et eneste sekund på at jeg tok den avgjørelsen heller. Og dét må jo være et godt tegn ;)

   Huff, ja det var jammen tjåka fullt i Oslo! Det var nesten så jeg fikk litt panikk en stund, med alle menneskene rundt meg, som oppførte seg som gale da det var så mye gratis smaksprøver over alt!(...)
   Men ja, jeg skjønner godt at du kjøpte med deg noe derifra. Det stod ihvertfall ikke på utvalget, for å si det sånn! :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!