mandag 19. mai 2014

Uke.20

Håper alle har hatt en fin helg med 17.mai-feiring!
Nå er det ny uke, og nye muligheter for meg og mitt liv fremover. Men først en liten oppdatering på forrige ukes treningstimer

Uke.20
Mandag: sykkeltur m/Geir (Hå Gml, Høyland, Rimestad) 19,8km
Tirsdag: styrketrening m/mor
Onsdag: tur (Obrestad-Grødaland-Obrestad) 2timer + ”Onsdagstempo” (Sandtangen) 5km
Torsdag: sykkeltur m/Geir (Bryne) 24km
Fredag: rulleskitur (riksveien) 7,93km
Lørdag (17.mai): sykkeltur (Nærbø-Vigrestad-Nærbø) 26,29km

Søndag: løpetur (rikseveien, omvendt vei) 8km

Startet uken med en sykkeltur til Hå Gml, rundt Høyland og Rimestad (Pizzabakeriet). Uventet mye vind den kvelden, ifølge megselv, som førte til at jeg fikk "hold" i siden/magen min dagen etter (eller, egentlig da jeg måtte opp for å tisse på natten), uvisst av hvilken grunn. Som heller ikke ga seg før torsdagen(!)... Jeg mener, hallo hvem er det som får hold/sting midt på natten og som varer i opptil flere dager etterpå?? 

Det ble derfor en litt rolig og forsiktig styrkeøkt på tirsdagen med mor. Før det igjen var klart for en "Onsdagstempo"-økt på onsdagen. Tror jeg løp litt senere denne gangen, men med vind og sting i siden (tok det med ro, tror jeg) så er ikke det så rart.
Ja foressten, vi gikk visst en tur (i vind!) langs med sjøen på onsdags formiddag og. Startet på Obrestad Fyr og så gikk vi til Grødaland (Grødeland?) langs sjøen og tilbake igjen langs riksveien (på asfalten).
Avsluttet turen med medbrakt niste på Obrestad før vi reiste hjem igjen. Rapport kommer.


På torsdagen syklet jeg og Geir tur til Bryne. Litt mindre vind denne turen, men fortsatt litt susing mellom ørene. Hadde kledd meg litt for mye (Hva, er det mulig? Var det virkelig for varmt??) Så jeg var god og svett da vi trillet inn i gårsrommet vårt hjemme...

På fredagen fikk jeg det for meg at jeg skulle lufte rulleskiene mine. Enda litt mindre vind denne dagen, staket jeg meg i vei ut/ned mot riksveien. Tror jeg har funnet meg en akkurat liten og perfekt runde som jeg kan rulle på. Kun én bakke som er for bratt på runden til at jeg tørr å rulle/bremse selv, som jeg bare går ned i grøfta, hehe...
Jeg syns faktisk jeg har blitt litt bedre og flinkere på rulleski nå, jeg tørr til og med å utfordre meg selv litt i bakkene! :)

Lørdag var det 17.mai, men det stoppet ikke oss meg i å trene denne dagen fordet! I kvellingen syklet vi tur i motvind til Vigrestad, og samme veien hjem igjen. Vi passet på å sykle første strekket på denne turen nettopp sørover, for å få medvind på hjemveien. Dét var nok det smarteste valget vi kunne tatt denne dagen, for her snakker vi ordentlig motvind altså!...

Varm og sliten...
På søndagen, i går, tok jeg meg en joggetur på egenhånd. Litt ubestemmelig (som alltid) på hvor jeg skulle ta veien fatt, ble det til slutt "omvendt vei" av det jeg vanligvis pleier å rulle/løpe når jeg tar ned til riksveien. Av den enkle grunn at jeg da ville få mest nedoverbakker (og håpet samtidig at jeg ville få medvind mesteparten av tiden.

Heldigvis så gikk det fint hele turen. Jeg er så glad for at jeg klarte å løpe jogge hele de 8km! Har funnet ut at det egengtlig bare blir tyngre å komme igang igjen hvis jeg begynner å gå- da er det heller bedre at jeg løper sakte en stund, for å hvile meg litt. Det funker faktisk fint! :)


Kan som vanlig ikke si noe mer konkret om denne ukens planer for treningen min. Jeg tar det som regel litt sånn dag for dag, jeg. Kanskje litt dumt og ikke ha noe spesifikk plan, men foreløpig funker det fint.
Eller, nei vent. Jeg legger planer, men det er mer utifra hvordan vær og vind er her (bokstavelig talt!). Hvis det er for mye vind, så gidder jeg ikke å sykle. Er det for mye regn, gidde jeg ikke å løpe. Er jeg veldig sliten en dag, eller det både er mye vind og regn, så trener jeg inne! *tommel opp*

Så sånn trener jeg! Og sånn blir også resultatene deretter! :)

Jeg skal visst foressten på motivasjonsforedrag i morgen, med Dag Otto Lauritzen! Og dét gleder jeg meg veldig til!

4 kommentarer:

 1. Så kult at du skal høre på Dag otto ;-) Det må jo bli en motivasjonsboost uten like!!!

  Og sånne løse treningsplaner kan fungere vel så bra som fastspikra planer - jeg tar det også fra dag til dag, uke til uke. Ingen uker er like. Jeg har jo tanker om hva jeg vil få til av trening gjennom uka men hvilken dag det blir vet jeg aldri..... Jeg har feks ingen planer for denne uka - eneste jeg planla var at jeg skulle ha hviledag i dag ;-) Så får resten bli som det blir! God treningsuke til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jaaaa, jeg gleder meg! Det blir nok både morsomt og inspirerende å høre på den karen ;D

   Uplanlagte uker som egentlig er litt planlagte (...?) er de beste. Så har man muligheten til å omrokkere litt underveis også, hvis det skulle vise seg å være nødvendig. Ikke låse seg fast i noe spesielt treningsmønster, for da blir det plutselig så vanskelig å gjøre noe annet, bare fordi man hadde PLANLAGT noe annet ;)

   Slett
 2. Så flink og sprek! Tommelopp!

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!