fredag 10. oktober 2014

Uke.6 på gullsmedskole

Denne uken på Plusskolen har vi drevet med noe som heter "ajoursaging". Dette er en teknikk som blir brukt for å kunne fatte stener i f.eks ringer, og hovudfokuset når vi ajoursager er på baksiden av metallet, altså den siden som vi ikke ser til vanlig, og vi sager på skrå nedenfra og ut/oppover mot der stenen skal sitte.

Hovedgrunnen til at vi ajoursager, er jo for å kunne fatte i stener. Men det er også muligheter for å bruke "baksiden" til å være på fremsiden istedet, som stilig dekor!Jeg rakk en ekstraoppgave denne uken også, og ja, disse tre platene er det eneste jeg har fått gjort på skolen denne uken. Ajoursaging tar tid (og sagblader)!I dag skulle vi levere inn alt som vi har saget i løpet av skoleåret så langt, for vurdering. Så det blir litt spennende å få tilbakemelding på hva jeg faktisk kan, eller evt. ikke kan!

2 kommentarer:

 1. Stilig kunstverk ! Ser kjempevanskelig ut og litt av en tålmodighetsprøve ! I alle fall for alle oss som har litt lite av akkurat det ! (tålmodighet)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, tusen takk! :)
   Jeg kan garantere deg at det var LITT av en tålmodighetsprøve, ja!

   Det var ikke få bunter med sagblader som røk denne uken, skal jeg si deg. Men så kom det seg stadig mer etterhvert som jeg fikk saget firkanter og øvd meg på hvordan det skulle gjøres. Rett og slett få det litt innøvd i fingrer og håndledd.
   Så det var litt av en tålmodighets test for noen og enhver i klasserommet denne uken! ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!