fredag 3. oktober 2014

Armbånd med rosa swarowski-krystaller

Jeg har pleid å skrive litt på fredagene her inne, etter at jeg begynte på Gullsmedskolen. Da passer det å "fortelle hjem" hva jeg har gjort den uken på skolen, og samtidig passe på å vise litt skrytebilder av det jeg har laget på Plusskolen den uken. 
Men siden jeg har hatt høstferie denne uken, og dermed ikke gått på skolen, så har jeg jo heller ikke noe skole-arbeid å vise frem. Men, jeg har da tatt med noe sølvarbeid hjem til ho mor, så jeg ikke skal rekke å kjede meg under oppholdet. 
Så da har jeg fått laget både det ene og det andre mens jeg har vært her på ferie!

Her er et armbånd som jeg har laget i sølv og rosa swarowski-krystaller. 

Og siden Imke lurte litt på hva som hva så spesielt med disse steinene, eller forskjellen på disse og perler, så har jeg forøkt å finne det ut. Men egentlig bare kommet frem til at swarowski er et navn på et firma som lager swarowski-stener (krystaller), og de glassperlene som jeg har brukt tidligere antagelig er laget av mennesker de også (såklart), men ikke av det firmaet som heter Swarowski. 

Og så er perler noe som blir laget "av seg selv", i vann. Enten i ferskvann "produsert av" mennesker, eller de som er naturlig(fritt) laget ute i sjøen - inne i musling-skjellene sine. 

Grovt forklart.

6 kommentarer:

 1. Hei! Jeg er tilbake etter lang tid i hi fra bloggverdenen, hoho. Har trålet meg gjennom sølv-taggen din og så utrolig mye fint du lager! Smykkelaging er gøy, jeg driver jo ikke med det på så avansert nivå som du gjør da, men uansett er det jo kjempegøy med hjemmelagde blings :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å ha deg tilbake, Mia! :)
   Og tusen takk for det, så snilt sagt av deg! Så moro at du også driver med sånt "bak teppe". Kan du ikke vvise frem noen da, så vi får se hva du lager??? :)
   (Og ja, alt som er hjemmelaget blir som regel satt pris på av mottakeren)

   Slett
  2. Ja, kanskje jeg skal gjøre det? Det ligger i Bergen da, har ikke med meg noe til Trondheim. Prøver å gjøre mest mulig leksearbeid her så jeg kan kose meg med kreative ting når jeg er hjemme :)

   Slett
  3. Sikkert lurt, ja! :)
   Men hadde jo vært morsomt å få se det du lager en gang da. Kanskje vi får se noe når du kommer hjem til jul, hvis du skal det? :)

   Slett
 2. Aaaah jaha nemleg ;)
  Takk for svar, Guro ;)

  Da er Swarowski eit slags kvalitetsstempel da.
  Slik som - ehem - Hadeland glass eller noko.

  Blå Swix - alle veit jo kva det er liksom.

  Ja det har slått meg at perler er perler på norsk, mens dei skil mellom "beads" (perler på ei snor) og "perls" (altså perlen som blir til i musling).

  Og swarowskiperler er av krystall, det er jo også spesielt.
  Forresten synst eg at armbandet var veldig fint.
  Den svake rosafargen på perlene er kjempefin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Imke! :)
   Ja, beklager litt seint svar altså. Men det var ikke så veldig lett å finne noe godt svar på det, eller skjønne hva som var forskjellen... ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!