onsdag 21. mai 2014

Tur langs Kongeveien

Av og til kan det være greit å gå tur litt mer i nærheten av der vi bor, enn det Stavanger-turene våre er. Hvis vi f.eks ikke gidder å ta oss tid til å kjøre en time hver vei for å gå tur når det er fint vær ute. Eller hvis vi er litt usikre på om været faktisk er fint resten av dagen. Eller hvis vi har lyst til å gå tur, selv om været ikke er fint den dagen. Så kan vi gå litt kortere turer, ikke langt fra hjemme.
Det gjorde vi en dag i forrige uke. Da gikk vi langs Kongeveien, fra Obrestad Havn til Grødaland (Grødeland?) og så tilbake igjen "ikke-langs-sjøen" (riksveien).


Parkerte bilen på Obrestadog så gikk vi hele veien, eller stien, langs med sjøen


til vi kom til Grødelandstunet, og så kom solen!Og så gikk vi tilbake til Obrestad Havn langs den litt mer trafikkerte veienFortsatt med solen på himmelen

Og spiste maten vi hadde med i sekken der, før vi reiste hjem igjen


Helt passelig fin tur å gå (2timer), når en ikke har "hele dagen på seg" :)

5 kommentarer:

 1. Akk ja, det var nokre deileg bilder sånn på ein fredagsmorgon, det var herleg.
  Det ser jo deileg ut å kunne tusle langs kysten, slike turar har eg hatt mange av i oppveksten, og det savnar eg her nå! Fjellet er fint også, men stort sett bratt ;)

  Og eg synst at bildene der det var overskya var fine dei. Klart det er nydeleg å gå i sol, og himmelen var jo berre knallblå altså, men det er noko med stemninga på våren og hausten langs kysten, eller på ein gråvêrsdag om sommaren som eg likar.

  Og dei fine båtane! *sukk* eg har jo hatt ein ganske maritim oppvekst, og savnar båt også.

  Takk for bildeturen! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, du! Jeg syns det er så gøy å vite at du liker bildene mine :)

   Ja, vi er inne i en fin periode nå. Både bildemessig óg værmessig. Og det er klart, det er vel kanskje egentlig litt bedre å gå turer i litt mer overskyet vær (syns jeg), selv om det er veldig deilig når sola først skiner opp! :)

   Ha en fin helg videre! :)

   Slett
  2. Takk i lige måde! :)

   Slett
 2. Den "når en ikke er siker på om vært er fint"-varianten virker kjent også her i traktene nå om dagen. Spesielt på kveldstid er det lurest å holde seg nærme heimen, f.eks sykle rundt og rundt i området nærme huset, aldri godt å vite når himmelen åpner sine sluser :) Men du og du så velsigna vi er med herlige ute-temparaturer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, temperaturen er det ingen ting å si på nå om dagen. Den er deilig! :)
   Men skjønner hva du mener, her er det ikke heller så lett å si om det kommer regn eller ikke. De skyene som ofte er her på himmelen; kommer det til å begynne å regne, eller er vi sikret opphold til turen er ferdig...? ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!