tirsdag 14. august 2012

Bakke-trening i varmen

Neimen ble det ikke nok en langøkt igjen i går, dagen etter en langøkt.
Men gårsdagen "måtte bare bli sånn", for jeg skulle løpe til Bryne igjen, og treffe mannen der. Han skulle treffe broren sin, for de skulle fly sånne små helikopter. Og der de treffes, er et fint "mål-punkt" for meg og løpinga, så da passer det så bra at jeg løper der når de skal fly.


Men denne gangen løp jeg en annen vei, myye (slake) oppoverbakker. Så det kan vel trygt kalles for "bakketrening" det jeg gjorde i går. Og jeg kunne selfølgelig avansert dette, ved å forsøke å finne ut nøyaktig hvor lange disse bakkene var, for å vite hvor langt jeg "trente i bakker". Men det er jeg redd ville psyke meg ned til neste gang jeg skal ta samme veien! :)

Pluss at jeg var veldig påpasselig med farten i går. Jeg bestemte meg for, at farten skulle holdes lav. I går var den litt raskere. Og det klarte jeg fint!
Men i dag kjennes det! To dager med mange kilometer i beina = noe gelè-ish!...

Varmt og sol var det også i går. Herlig! Jeg tror faktisk jeg (dessverre) har fått et aldri så lite t-skjorte-skille fordi jeg har løpt så mye i sola nå (ja, huden min er ikke den som er mest bortskjemt med solstråler på seg..).
Så jeg må kanskje snart vurdere singlett, for å forebygge de "fine" skillene, ehe..
Og så ikke nok med det, men jeg har jo også ipod på den ene armen, og gps på den andre, så da vil jo dèt også vise igjen(!).
Hehe, litt av noen bekymringer en jente kan lage seg, hva?

Anyway, her er gårsdagens Treningsresultat 13.08.2012 
Distanse- 13,36 km
Tid- 1t, 14min
Gj.fart- 5:33 min/km
Gj. puls- 161

Jeg ser at jeg ligger på nokså jevn gj.puls på alle turene. Selv om farten er forskjellig fra gang til gang. Muligens det har noe med dagsformen å gjøre?


"Doningene" er parkert!

Svogeren var litt uheldig med sitt helikopter, med flystyrt...

Og folkens, helt til slutt; husk å drikke nok vann i varmen! Spesielt hvis du skal ut på langturer. 
Så unngår du å bli dehydrert sånn som meg, som våkner på natten med en munn som kjennes ut som en ørken. Fordi du ikke har drukket nok etter at du har svettet så mye tidligere på dagen :)


Bruk gjerne et belte med plass til noen søte små flasker, til å ha med på turen. Dèt er ihvertfall noe jeg snart må begynne med! 
Tror egentlig ting hadde gått mye bedre på langturene mine, og at jeg kunne løpt endel lengre også faktisk, med noe ekstra væske-inntak. Evt. også noe med litt næring...

4 kommentarer:

 1. Puls påvirkes av mange faktorer som feks temperaturen, hvor godt restituert du er fra sist økt, om du løper flatt eller kupert, om kroppen er i væskebalanse eller ikke etc etc. Over tid lærer man kroppen å kjenne bedre og man ser disse små variasjonene i puls og kanskje man kan lettere da føle seg tryggere på hvilke faktorer som forårsaker disse variasjonene. Jeg noterer meg pulsen og følger med på den men jeg er slettes ikke alltid pinlig nøye med å løpe på puls; til det er jeg alt for mye mosjonist ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Takk for mange gode tips om puls-nivået! Tar de med videre "i hodet" :)
   Og jeg er nok også dessverre sånn som deg der, altfor mye mosjonist ;) Det er vel antagelig også derfor jeg alltid ligger på samme puls, for det er på akkurat DEN pulsen jeg er i komfortsonen? Tror det..
   Så da blir det jo automatisk raskere fart de gangene jeg har bedre dagsform, og så omvendt.
   Hehe, burde kanskje ikke være sånn. Men, jeg er nok dssverre for "bedagelig" til å presse meg for mye, iallfall på langturene.
   Men de (få) gangene jeg løper "kort-turer" så merker jeg jo at jeg klare å pushe meg litt mer med pulsen. Og det er sikkert fordi jeg psykisk er mer klar for det da, når jeg vet at jeg ikke skal holde det gående like lenge :)

   Slett
 2. Well done:-) Ser at du er påmeldt Vindpark-løpet, dit skal jeg også på søndag:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk!

   Ja, har meldt meg på nå (endelig). Så får vi bare håpe på godvær (og ikke alt for mye vind, hehe...) :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!