mandag 24. mars 2014

Uken som startet hos kiropraktoren

Ååå, dere? Har dere fått like fint vår-vær som vi har, eller??? Her er himmelen (nesten) helt blå, lite vind og sola skinner! Jeg kjenner at jeg blir så glad innvendig av sånt ett vær :)


Denne uken startet jeg med et besøk hos kiropraktor. Ja, jeg dessverre måtte innse fakta og krype til korset - før jeg var nødt for bokstavelig talt å gjøre det (krype altså).
Jeg er litt sta skjønner dere, så jeg skal liksom ikke gå til leger, kiropraktor, fysio, "psykio" osv. Jeg tror liksom alltid at jeg kan "fiksen ting selv", eller "det går nok over etterhvert, av seg selv". Men, ikke denne gang. Jeg tapte over foten, og måtte dessverre innse nederlaget, dette vil ikke gå over av seg selv. Det gjelder visst flere ting...

For nå er jeg så lei av å ha vondt i ankelen min, i tillegg til at jeg har fått en skulder som har begynt å krangle litt med meg hver eneste gang jeg trener styrke på treningssenteret, at jeg var nødt for å gjøre noe.
Så da var det bare å bestille time hos kiropraktoren som Geir anbefalte. Okey da, det var Geir som måtte bestille timen. Ellers er jeg redd for at den timen aldri hadde blitt bestilt, hehe...


Uke.12
Mandag: formiddagstur + sykkeltur m/Geir (nærbø-HåGml) 16,5km
Tirsdag: (jsi) styrketrening m/mor
Onsdag: formiddagstur + bakkeintervall i Sandtangen 5,56km
Torsdag: morgentur + liten kveldstur (treningsfri)
Fredag: (jsi) styrketrening m/mor
Lørdag: morgentur + løpetur i Sandtangen (m/mor & Geir)

Søndag: formiddagstur m/mor + slyngetrening

Dårlig med lys på lørdagskvelden...
Som dere ser ovenfor, så har det blitt både sykkeltur og løpetur(er) på meg sist uke. Og jeg regner med at det ikke blir noe mindre den kommende uken, når jeg ser værmeldingene fremover (iiihhhh!). Kanskje jeg får klemt inn en rulleski-økt også?

Jeg har til og med fått inn en god bakke-intervalløkt denne uken, og dét er jeg fornøyd med. Tenkte at det kanskje var smartere å løpe med litt helling under beina (bakke), for å ta litt hensyn til ankelen ;)

Nei, nå må jeg gå og fortsette på min bestilling fra mannen. 
Kan dere gjette hva det skal bli? Hihi.. :)


Håper dere får en fin uke, og at vi alle får noen ordentlig fine sol-dager nå. Dét syns jeg vi fortjener! 

4 kommentarer:

 1. Så godt at du fekk time hos kiropraktoren!
  Eg kjenner meg igjen i det å ville fikse alt sjølv. Sånn har eg halde på i mange år (eg hugsar heile 6år utan ein einaste legetime!), men det lønner seg neppe. Det er kanskje meir lurt å ta vare på eigen helse i den grad ein kan, og så hente inn litt "proffe" råd slik at du kan ta deg vidare sjølv.
  Til slutt er det jo du sjølv som gjer jobben uansett, så eg synst jo ikkje at du "tapte over foten din" altså.

  Det finst fagfolk å konsultere, det er det dei er til for, så enkelt er det ;)

  Ja det var ei riktig innhaldsrik og variert treningsveke! Eg er som alltid imponert over den regelmessige styrketrening di *sukk* ein dag så smittar det forhåpentlegvis over på meg!

  Kuuult med Kvikklunsj eit-eller-anna. Panneband? Lue? Spennande! :)

  Og ja,vi fortener soldagar, heldigvis har me også hatt ein slik her i dag. Deileg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan virke som at vi to er litt mer like enn vi tror vi er? Ihvertfall virker det sånn som du beskriver deg og staheten din ;)
   Ja, jeg tror også det var det eneste som var riktig å gjøre nå. Det har nok gått litt for langt óg, jeg burde antagelig ha gått før (staheten lenge leve :p ), hehe...

   Den staheten slår nok også inn på "regelmessig" styrketrening. Det at jeg synes det er lettere "bare å gå" for å trene styrke på et senter (skjer litt automatisk) enn og skulle "tvinge" meg selv til å flytte den ene foten forran den andre fort nok til at det blir et "løpe-tempo". Hvis du skjønner hva jeg mener? Nå når jeg har hatt en litt tung periode, både fysisk og psykisk (mest psykisk), så er det liksom lettere å komme seg gjennom en (lapskaus?)styrkeøkt, enn en effektiv løpe -eller sykkeløkt ute...
   Så det er nok mye av grunnen til at jeg kommer meg såpass ofte til styrkesalen på treningssenteret ;)

   (Kvikklunsj-prosjekt vil bli oppdatert snart! ;) )

   Slett
 2. Har akkurat som deg allergi for å oppsøke spesielt legekontoret. Når det gjelder kiropraktoren, derimot, er det bare å innse at han/hun er utrolig god å ha. Det tror jeg at du og vil erfare dess eldre kroppen din blir :)

  Motbakkeløping har jeg helt klart troen på mht å "spare" litt på kroppen. Helst ikke på asfalt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du har nok rett i det du sier, mtp. at jeg bare blir eldre med årene. Jeg har faktisk (såvidt) begynt å bekymre meg for alderen allerede. Jeg mener, hvor normalt er dét å føle seg litt gammel, i en alder av 25 liksom... ?!? Så da er det vel bare å ta tyren ved hornene og komme meg litt oftere til disse ekspertene. Særlig hvis jeg har vondt noen steder ;)

   Jeg løper ikke bakkeintervaller på asfalt, kun grus. Og så lenge det er mulig, så unngår jeg også løping på asfalt på "bortover-løping" også. Jeg syns det er bedre med grus :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!