torsdag 28. november 2013

Juletur til Oslo


Sist helg var jeg og Geir en tur i Oslo. En aldri så liten jule-tur!
Hovedmålet med turen var JuleExpo´en på messa i Lillestrøm (og hobbymessen). Men jammen ble det ikke tid til litt av hvert utenom det også! 

Her kommer et lite langt bildedryss fra helgen. Men dere er herved advart; for de av dere som ikke liker å se mye bilder på én gang, kan nok bare hoppe over dette innlegget! Hihi... :)

Vi starter med fredagen i bilder. Allerede ved ankomst på Oslo Lufthavn ble vi møtt med en vakker julepyntet flyplass

Alt som er "julete" liker jeg å ta bilde av :)
Julekaffe?

Etter innsjekk på hotellet (Thon Hotel Vika Atrium) måtte vi ut for å finne oss litt mat. Sultne og kalde som vi fort ble da vi vandret langs AkerBrygge, falt valget fort på Peppes´en ved siden av "Latter"

Hotellrommet vårt
Lørdagen startet først med den obligatoriske hotell-frokosten (som som vanlig er helt fantastisk god!), før vi pakket oss godt inn i alt vi hadde med oss av varme klær (ja, ulltøyet var med) og labbet nedover mot KarlJohan og OsloS, der toget ventet for å ta oss med til Lillestrøm


Godt påkledd

Festningen minner med om ReisenTilJulestjernen! ;)
Julepyntet hotell
Mor: sjekk den lysekronen da!


Litt kald på nesetuppen
Juletre på OsloS
Etter en fin (og varm) togtur som stoppet langs alle stasjoner på veien, hvor vi fikk se et aldeles nydelig "vinter-pyntet Oslo-landskap", kom vi frem til Lillestrøm og julemessen

Kaaldt!
Wohoo! :)En roosa butikk!
Vårt nye juletre?
Pinkstuff.no
Til jentefesten kanskje?


Smaking av ulike "mandelsmaker"
Fiskerburger-lunsjSvele m/"tyttebær-rjome" til dessert

Så beveget vi oss over til "hobby-delen" av messa
Det var mye for quilte-glade damer her"Passion for baking"-Manuela sin stand
Her var ogse det meste roosa
Deilige cupcakes
Avanserte broderings maskinerFilting

Engler i filt
Egne model-jernbaner hadde de også utstilt i hobby-avdelingen
Såå søte hus da!


Så var plutselig Manuela herself på plass!

Og det var mulig å få "autografen" fra kjendisen!
På vei ut -og hjem igjen fra Lillestrøm, prøvde jeg å fotografere det vakre og litt spesiellt landskapet som omkranset byen denne dagen. Dere ser det kanskje, hvis dere legger "godviljen" til ;)


Såå fornøyd etterpå!

Glasmagasinet i Oslo
Da vi kom tilbake til Oslo, gikk vi litt og vandret rundt i byen (og ja, vi ble ganske kalde av det, men vel verdt å få se den "magiske byen" som jeg liker å kalle den)

Rød løper til en av restaurantene på AkerBrygge/Tjuvholmen
På Tjuvholmen


Så fint "juletre"
Innover mot Oslo, tatt fra Tjuvholmen
"Latter"
Etter en god halvtimes venting i baren (grunnet overbefolket by pga. fotball-cup denne helgen) fikk vi endelig et bord på en av byens "TGI Friday", hvor vi spiste kveldsmaten denne lørdagskvelden.
Helt "okey" kveldsmat der, ja! :)


Søndagen hadde vi også litt tid til å utforske Oslo´s kalde gater før vi skulle nå flyet hjem. Så da bestemte vi oss for å finne ut av hvor den mye omtalte Mathallen hadde gjemt seg i byen, og tok føttene i bruk og spaserte bort til Maridalen
Tøysebilde før vi gikk ut fra hotellet... ;)
Vi fant stedet etter ca 20minutts gange, og til min store (merkelige) glede fant jeg også ut hvor Akerselva rant (like i nærheten!)


Utenfor Mathallen

Mye god lakris
Julelakris, i gull!


Sjokkis!
I mye fint innpakket papir

En sunnere adventskalender?


Ostesmaking
Vinner-osten, utnevnt av Geir


Tea in the making
Marsipan-adventskalender
(Som også var tilstede i Lillestrøm)
Wohoo! Guro´s glede over "funnet" av den mye omtalte Akerselva! :)


Geir er altså egentlig i godt humør, det bare kom litt feil frem på bildet ;)
Smart løsning på leilighets utfordringene

Hihi... :)

Marked på "Blå" denne søndagen
Mor: enda en kul lysekrone!


Renovering i elva

See så vakkert!
Julepyntet Gardemoen på vei hjem
Juletre av "pepperkakemenn"
Lunsj/middag før avreise

4 kommentarer:

 1. Neste gang du er i Lillestrøm, MÅ du gi meg beskjed. Vil jo hilse på deg:) jeg bor like ved......
  Som vanlig fine bilder - følte jeg var med deg underveis :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, gjør du? Hadde jeg visst det, så skulle jeg selvfølgelig ha sagt ifra! Kunne veldig gjerne tenkt meg å hilse på... Will do next time :D
   Tenk så gøy da, så kunne vi hatt "bloggertreff", hihi... ;)

   Slett
 2. Vet du at jeg jobber i Lillestrøm? Kun ukedagene, da. Artig å se bilder fra "mitt område", Oslo er jo og litt mitt siden jeg er der flere ganger i uken (passer på å ta hurtigtoget, kun ti minutter en vei fra jobben i Lillestrøm).

  Messa såg super-duper ut. Er jo ikke sånn veldig overbegeistra for jula, men det finnes etpar koselige matmarkeder i Oslo med julevarer/mat før jul som er et "must", de settes nok ikke opp før nå i desember, ett er rulerende (Bondens Marked).

  Selv om jeg ofte vandrer rundt i byen så er det stadig nye ting å oppdage. Små skatter av kafeeer og butikker og koselige nabolag.

  Ikke sant at Akerselva-området er sjarmerende, ja. Og Mathallen...det skal visst komme flere som den i Oslo nå, bare i mindre skala og nærmere sentrum (Mathallen ligger litt kronglete til, synest jeg).

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør du? Det viste jeg ikke nei. Lillestrøm ser jo ut til å være en kjempekoselig by å oppholde seg i, så de som enten bor eller jobber i Lillestrøm har det nok fint når de er der, kan jeg tenke meg :)
   Ja, hurtigtog ville nok jeg antageligvis også ha brukt hvis jeg skulle pendlet til/fra. Det går tross alt mye raskere da, enn med "vanlig" tog. Selv om jeg koste meg veldig med å ta det "trege" toget på vei bort, siden jeg liker så godt å SE alt som er i og utenfor Oslo. Hihi... ;)

   Jeg prøver å få med med så mye som mulig av julemarkeder som er rundt forbi ( i nærområde da), så det at jeg endelig fikk sjansen til å komme meg til Lillestrøm og JuleExpo´en der, ja da var jeg ikke vanskelig å be kan du si! :D

   Så gøy hvis de faktisk får til å opprette flere Mathaller da. Det er viktig å holde slike små, spesialbutikker i hevd syns jeg. Det er de som oftest har det beste utvalget og/eller kvalitetsvarene. Etter mitt syn :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!