torsdag 7. februar 2013

Flinke (tøffe) jenter trener styrke

Torsdag 7.februar - styrke på overkropp

Hadde "i dag" vært for lenge siden, så hadde jeg løpt tur. Men siden "i dag" faktisk er i dag, og jeg har begynt å bli mye flinkere til å trene mer etter det konseptet som kalles "tren etter lyst",  så har jeg ikke løpt i dag. Jeg har trent styrke, for det var det jeg hadde lyst til i dag.
Selv om det var aldri så fantastiske løpeforhold ute i dag, med minimalt med vind, og strålende sol ute. Så da ble det styrke igjen i dag.

Det er jo egentlig ganske gøy å trene med vekter, syns dere ikke? Jeg trivs ihvertfall godt i styrkesalen med alle "de tøffe gutta" (særlig når jeg merker at de blir litt imponerte av hvor mye jeg løfter! )


 • Markløft & skulderpress m/manualer
 • Skrå benkpress & roing m/stang
 • Nedtrekk & "konversasjon m/Pål" (treningsvenn)
 • Triceps pushdown & sidehev
 • Omvendt pec & latsroing
Hvordan er det mer dere da? Er dere flinke til å prioritere litt styrke innimellom all løpingen? Eller er det mer sånn som husarbeidet, at det blir heller nedprioritert?

7 kommentarer:

 1. Prøver å få inn litt styrke men jeg trener ikke med vekter i studio. Jeg trener enten hjemme eller deltar på en core-time på Elixia. Blir mest med fokus på kjernemuskulatur og med tanke på jeg har løping som hovedfokus. Og jeg skulle foretrukket minst tre ganger styrke pr uke men det blir som regel bare to. Jeg liker å kjenne at jeg har litt styrke i kroppen, jeg gjør helt klart det. Så jeg liker slettes ikke tanken på hva disse ukene uten trening har gjort mot kroppen rent muskulært sett.... jeg forstår jo at de kiloene jeg har mistet er muskler, og det liker jeg ikke!! Jeg synes du er veldig flink til å få til både styrke og løping, definitivt mye flinkere enn meg og mange andre jeg kjenner! Og jeg tror du har mye igjen for å trene ut fra hva du har lyst til; så tommel opp for det! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. "Alle de kiloene" du mener å ha mistet de siste ukene, tror du virkelig at alt det er muskler? Jeg mener, det kan vel ikke være mulig, så kjapt? På samme måte som sånne "suppe/diett/pulver-kurer", hvor man liksom går ned såå mye i vekt de første ukene, men som faktisk bare er vann i kroppen. Så tenker jeg, kanskje det er samme "prinsipp" her, mtp at det kanskje ikke BARE er muskler som du har mistet? (Bare en tanke som slo meg...)

   Og dette var ikke ment som "kritikk" i den forstand at de av dere som (nesten) ikke trener styrke, eller trener "så mye" som meg, ikke gjør det "akseptable" innen mengde med styrketrening. Det var bare ment som et spørsmål, og jeg skjønner "svaret" du ga meg altså ;)
   For det er klart, de av dere som virkelig SATSER på løping, prioriterer mest løping. Selvfølgelig. Det er jo dét som du vil bli best på, du må gjøre mest av.
   Det var mer sånn i den retning av "morsomheten" av at de som elsker løping, "hater" styrketreningen, og velger derfor veldig beleilig den delen av treningen bort, som regel ;)

   Slett
  2. Jeg har forstått det slik at det største muskelmassetapet ved innaktivitet skjer de først to ukene (10-14dg) før kurven flater ut de neste ukene. MEN jeg har ikke lest nyere forskning på dette så kanskje der foreligger nyere data som jeg ikke er klar over; kanskje du vet?? Og skal man forsøke å ivareta massen må man i alle fall sørge for å spise godt; det har jeg desverre ikke vært i stand til.... det har blitt lite mat og mye sjokolade og yoghurtnøtter (sukker og fett, lite proteiner).

   Så vann, fett og/eller muskleltap: det eneste jeg vet at jeg har fått i meg nok av i denne sykdomsperioden er sukker, vann og fett, og at vekta viser 3kg mindre enn normalt.

   Slett
  3. Og jeg tok det ikke som kritikk altså! Jeg liker styrketrening, jeg liker å føle meg sterk, jeg trenger å ha styrke i overkroppen når jeg skal svømme, jeg ser verdien av å trene styrke osv osv. Jeg trente styrke tre ganger pr uke i studio "før i tiden" men har måttet prioriter det ned etter som løpingen tok større del av livet mitt ;-) God helg!

   Slett
  4. Skjønner skjønner ;)
   Nei, jeg har ikke lest meg opp på så mye ang. det med tap av muskelmasse. Jeg bare tenkte meg til at det ville "være sånn". Men du har sikkert helt rett i det du skriver her.

   Men, det gjør jo vel ikke så mye det da, at du kanskje har gått litt ned i muskelmasse. Det trene du fort opp igjen, når du bare er frisk og rask! ;) Det viktigste nå er jo tross alt at du kommer deg på beina og oppi joggeskoene etter hvert. Så får du bygge opp musklene etter hvert :)

   Slett
 2. Bra med styrketrening i tillegg til løpinga, Guro. Og det gleder meg når jenter også tør å ta tak i frivekter. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo de "løse vektene" som funker, ikke sant? Og så er det jo så mye mer gøy å trene med dem, enn disse "maskinene" på finnes på sentrene ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!