fredag 15. februar 2013

(Løpe)date på Valentines Day

Såå, hva gjør man på selveste Valentines Day og han du er gift med, ikke er hjemme for kveldens romantiske klisjéer? Jo, da drar man avgårde på trening og har "løpe-date" med en annen person, som også har blitt "forlatt" av sin kjære på Valentins dagen (begge ute på jobb-ærender)
Det er ihvertfall det jeg gjør. Eller gjorde. I går.

På tirsdag hadde vi, jeg og min gode treningsvenn Pål, avtalt at han skulle dra meg med ut på løpetur en kveld. Fordi jeg hadde et stort behov for "drahjelp" til å komme meg ordentlig tilbake i løpeskoene.
Vi fant ut at torsdagen var en fin dag, siden begge våre "bedre halvdeler" ikke skulle være hjemme uansett, at vi da kunne ta ut på en løpetur. (Kom jo ikke på hvilken dato det var før senere..)

Men så, siden det var mer sånn rennedrev ute i går, ble det heller til at vi tok økten inne, på mølla.
Og for å si det sånn, så hadde jeg aldri i verden hverken løpt inne eller intervaller i går, hadde det ikke vært for Pål. Så takk, Pål! :)


Jeg har de siste ukene vært litt redd for "å ta i" skikkelig på treningsøktene mine. I redsel for at det skal slå tilbake på forkjølelsen/influensa/bronkitten som kroppen min lenge har slitt med.
Så jeg var litt redd for at jeg i dag, ikke skulle være så fin i formen. Men, det ser ut til å ha gått helt fint med den. Ja, kroppen altså. Så jeg troor nå jeg endelig med trygghet kan si, at jeg er igang igjen!

(Jeg trenger bare litt jevnlig påfyll fra visse personer, som kan fortsette å pushe meg fremover når det går litt trått i oppoverbakkene..)

Oppvarming: 6min (glemte å sette på klokka de 2 første minuttene)
Pyramide-intervaller: 4-3-2-1-2-3-4, med pauser som var halvparten av dragene
Puls-topper: 176-180-182-180-184-186-191
Maksfarten det siste minutten var 14,5km/t, gj.snitt ca. 13 +/-
Varigheten på økta og pulsen kan ses her: Valentins-treningsresultat

Tilbakemelding fra Polar sine sider:

Denne treningen økte maksimalytelsen og sprinthastigheten. Den bedret det nevromuskulære systemet, ditt maksimale oksygenopptak (VO2max) og effektiviteten. Denne treningsintensiteten anbefales for relativt korte øvelser. Det er viktig å varme opp før og kjøle ned etter treningsøkten.

Sliten og svett, etter en god økt!

10 kommentarer:

 1. Alltid kjekt med løpefølge;-) Håper du fikk kost deg litt med din egen valentin også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg gjorde dessverre ikke det, Kristine. Han kom ikke hjem før etter at jeg hadde gått til sengs. Men det går helt fint, for vi har det så bra sammen resten av året. Så det gjør ikke noe :)

   Slett
 2. Godt med litt drahjelp av og til:-) så bra du begynner å føle deg bedre, ingenting er kjipere enn å bære syk. God trenings helg!

  SvarSlett
 3. Så bra at du er i gang igjen, Guro! Håper det går rette veien med formen din nå og at du holder deg unna mer sykdom. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det håper virkelig jeg óg!
   God helg :)

   Slett
 4. Fint å høre at løpelyst og form er på vei tilbake. Godt med noen som pusher av og til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, det er som regel ikke mer som skal til, enn et lite dytt i ryggen. Så er man der igjen! :)
   God helg til deg!

   Slett
 5. Svar
  1. Tnx! Var veldig fornøyd selv også. Helt til i går, da jeg skulle ut på tur. Da gikk det ikke såå fort kan du si. Så da sank humøret relativt fort, helt til jeg kom på hva grunnen sikkert måtte være. Det var det at jeg tross alt hadde trent tung styrke på bein kvelden før. Og da sier det seg jo nesten litt selv, at løping dagen derpå blir litt tung ;p

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!