lørdag 19. juli 2014

Hjemme- hvor er det nå?

Det føles kanskje litt rart å skulle si det på denne måten, men denne helgen har vi faktisk "bare" vært hjemme. Eller, det er kanskje mer rart at vi er hjemme denne helgen, og ikke i Fredrikstad, selv om vi bare har vært der de to (!) siste helgene på rad.
Men det er nok sikkert også derfor det er litt rart og "ikke-være-i-Fredrikstad", nettopp fordi vi har vært der to helger på rad...

Som jeg så vidt har nevnt for dere tidligere, så har vi jo bestemt oss for å flytte til Fredrikstad for ett år (hvertfall). Men for de av dere som har logget litt av internett-verdenen de siste ukene (fullt forståelig), så har dere kanskje ikke fått dette med dere. Men det skal vi altså.
Så nå føles det liksom litt sånn "jeg er på Nærbø, men jeg har hodet i Fredrikstad". Kroppen min er her, men jeg tror sjela har flyttet allerede...


Og nå (i går faktisk) så fikk vi endelig tilslag på en leilighet som vi har hatt lyst til å kjøpe. Vi tenkte først at vi bare skulle leie, men så fant vi ut at vi likesågreit bare kunne kjøpe noe der borte, så slipper vi å betale noe i leie av leilighet. Særlig når vi faktisk har anledning til akkurat dét (kjøpe altså).
Heldige som vi var, så fant vi et sted med perfekt beligenhet helt i sentrum av byen, kun noen få minutter å gå ned til båten som jeg må ta over til Gamlebyen hver dag.


Så nå er liksom de verste/største bekymringene litt ute av verden. Eller, de er vel kanskje ikke det akkurat, men det er litt mer orden i sakene nå:
-Vi har ordnet med jobben til Geir (samme jobb, men med hjemmekontor).
-Leilighet er i boks - mangler bare litt oppgradering av badet -og maling på veggene.
-Pluss litt diverse annet "småproblem" som alltid må ordnes med før sånne store hendelser kan begås, bl.a legehjelp, oppsigelse av jobb og levering av utstyr, nav osv...
Så gjenstår bare alt det andre (som å finne treningssenter, wohoo!)

Men vi skal nok klare dette, jeg og Geir. Det er liksom dét det er nå; "meg og Geir". Kun oss to, ingen andre (føles det litt som).


Vi har selvfølgelig fortsatt mange mennesker rundt oss der borte (foreløpig ukjente). Men samtidig så blir det liksom litt sånn "starte fra grunnen av", bare oss to. Det føles nesten som at vi skal starte et helt nytt liv, og dét føles både greit og ikke greit.
For er det én person som jeg vet at jeg kommer til å savne når jeg flytter, så er det moren min. Det blir nok det verste... (så allerede beklager jeg til dere andre som ikke vil sette like stor pris på å få vite "alt som skjer" i mitt nye liv, som jeg må formidle til dem der hjemme, gjennom bloggen...)

Men jeg kan også si at jeg for én gangs skyld gjør noe, som er temmelig ekstremt for meg og i mine øyne å gjøre, noe jeg føler er riktig å gjøre. Det føles så riktig for meg, og jeg er ikke i tvil om at dette kommer til å bli bra.
Jeg må jo også si at jeg er redd for hva som kommer til å skje i fremtiden, etter at jeg er ferdig på skolen. Hva vil skje da? Står jeg uten jobb? Vil jeg klare dette?
Samtidig så jeg bare gjøre dette, nå. Det føles mer riktig enn noen gang, og jeg må gjøre det . Jeg er nå den ego-Guro hvor jeg tenker på meg selv og hva jeg trenger å gjøre. Så får jeg bare beklage til de rundt meg/oss som ikke liker det fullt så godt...


Men igjen, hallo. Det er ikke på den andre siden av jordkloden vi skal flytte til heller! Det går fly og tog og bil, og båt! Og jeg trenger jo ikke å bo der for alltid, med mindre jeg har lyst da.
Så dét skal nok gå bra. Det er bare litt uvant. En uvant men deilig følelse, og jeg gleder meg!

Eh, ja. Jeg kan jo foressten nevne sånn helt på slutten her, hva jeg skal gjøre i Fredrikstad: jeg skal gå på Plus-skolen i Gamlebyen, på gullsmed-linja der. Der skal jeg gå iallefall ett år, muligens to. Da får jeg svennebrev i Gullsmed-faget, og blir gullsmed.


Men jeg har også lyst til evt. å gå bare ett år der og så to år i lære, for å bli Filligran-sølvsmed (det er det jeg har mest lyst til).
Så får vi bare se det litt an etterhvert, hva det blir av meg til slutt ;)

Men først er det én ting som gjelder, og det er å flytte! *gleder meg, gleder meg!*

4 kommentarer:

 1. Artig at det er klart mht flytting nå! Er det ikke spennende vel? Elsker sånt selv, det å ikke helt vite hva som venter en....Hvor drar dere på ferie 9. august? Mulig du har nevnt det før og at det har gått i glemmeboka hos meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg gleder meg veldig (og gruer meg litt også) til vi skal flytte. Men det er jo så mye som må ordnes ved flytting, mye mer enn jeg hadde forestilt meg faktisk. Og så hjelper det jo ikke akkurat på "mengden" av ting som skal ordnes og fikses, når vi skal flytte så pass langt bort heller... Men men, sånn er det vel for alle ;)

   9.august reiser vi med mor og far til Kroatia (Dubrovnik) en tur. Vi blir borte en uke, så når vi kommer hjem igjen er det bare å snu i døra med siste rest av flyttelasset til Fredrikstad (skolen begynner 25.). Så her går det jammen raskt i svingene! ;)

   Slett
 2. Du, såå spennande!!
  Eg har ikkje lest så mykje i bloggar dei siste vekene, og har nå lest meg tilbake gjennom innlegga dine, og fann da ut at du og Geir skal flytte.
  Ja det ER jo stort!

  Og så kjøpe leiligehet saman da. Og begynne på ny skule. Det er ein del ting, men det høyrest veldig bra ut, heile pakka.
  Ikkje rart du er med hodet i Fredrikstad og ikkje heilt der du er, det kjenner eg meg godt igjen i dei gongene eg skulle flytte. Det blir litt vakuum liksom.

  Eg kjem nok til å savne bildene dine med havet og stranda frå Jæren, men du skal vel ta nokre turar dit att innimellom, ikkje sant ;) ?
  Så eg er spent på skulen da, og alt du skal lære. Om det blir sølvsmed eller gullsmed, ja du får sjå!

  Så er det jo alltid gøy å finne nye yndlingsplassar, treningssenter, gode butikker osv når ein har flytta (eg har flytta ganske mange gonger gjennom livet. Det er er tida før som er litt ubehageleg, tanken på å flytte, synst eg, men når eg først har flytta, så har eg kosa meg på ny plass, med å finne ut kor alt er hen, osv - einaste som ein kunne vore forutan er jo alle eskene og boksane og slikt, men dikkøn er to, og så er det jo gøy å innrette ny leilighet. Spesielt når det er dikkøns eigen leilighet!).

  Kos deg i tida framover!
  Og ja forrresten, eit godt tips: når ein står midt i flyttinga er jo ting og tang pakka ned, så eg har lært meg å lage ein liten bag med viktige ting: altså noko å lese, eit sett med treningstøy+sko, yndlingsgenser+pute, ei bok, eit handarbeid, noko godteri/snacks (ein blir så sulten av å flytte, viktig med mat), handkle og toilettsaker osv, som om du skulle på reise.
  For når alt er pakka ned er det kjekt å ha det daglege lett tilgjengeleg.

  Høyrest kanskje ut som ein bagatell, men samtidig er det godt å kunne slappe av imellom all flyttinga, kanskje kunne ta ein tur ut i frisk luft, sette seg ned og strikke om det berre er ein halv time, og då er alt lett tilgjengeleg.

  Berre eit lite tips ;)

  Ok, som vanleg så er kommentaren min nesten lengre enn innlegget ditt, men når var det så lenge sida sist.
  Ha ein super dag og ei fin veke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for så gode tips Imke! Jeg skal definitivt huske på dette :)

   Ja, dette blir spennende. Jeg både gleder meg og gruer meg. Tenk, gullsmed (eller sølvsmed) dét tror jeg kan være noe for meg! Og treningen ja! DEN blir morsom (håper jeg), å finne nytt senter å trene på, nye steder ute (det gleder jeg meg mest til) å utforske, forhåpentligvis ikke alene alltid.
   Ja, det er mye spennende med å flytte til et helt nytt sted. Og ja, vi skal nok hjemom noen ganger også, så da får jeg sørge for å gi deg noen "nye" bilder av Jæren ;)

   (og du, jeg synes bare det er hyggelig å få så "lange" kommentarer, så ikke bekymre deg for dét!)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!