torsdag 21. august 2014

Kroatia, Makarska - dag.2

Den andre dagen vår i Makarska var det søndag, og ikke mye åpne butikker, faktisk. Jeg hadde egentlig trodd at det ikke var "en typisk søndag" der med søndagstengte butikker, at det bare er oss nordmenn som har den "tradisjonen", men det var det altså. Bortsett fra de typiske turistbutikkene -og restaurantene som lå ved stranden, for de er nok åpne alle dager og til alle døgnets tider.
Men vi tok oss nå en tur til Gamlebyen allikevel, i håp om å få utforske noe "kroatisk". Egentlig så var det koselig bare å gå i gatene og titte litt også. For å se hva slags land vi hadde komt til :)

Ubåt for tuisteneDet var en dame som hadde laget til galleriutstilling i sin egen bakgårdSå måtte vi ha oss en liten drikkepause, det er obligatorisk i varmen

Det var også et lite marked med frukt og grønnskaker som var åpent, såvidt ;)


Etterhvert som dagen gikk måtte vi ha oss en is, såklart
Så fant vi ut at det gikk an å gå en tur rundt en "odde" (som jeg kaller den for). Det var en fin grussti som gikk opp til en statue av St. Peter som skulle passe på byen, og et fyrtårn (St. Peter´s fyrtårn) som var der. 
I tillegg så var det også mange, mange hengelåser som hang på rekkverkene der, som han skulle passe på. Som kjærestepar, eller andre med nære forhold til hverandre, kunne henge opp en lås for å "låse fast forholdet" sitt og så kaste ut nøkkelen på havet. Dét gjorde jeg og Geir, hihi...
Og det var altså her jeg la morgen-joggeturene mine, et helt herlig løpeområde!

St. Philip-kirken


Se så klart og fint vannet er!
Filigran-blomst?Hver eneste kveld i Makarska hadde vi en like fin solnedgang som dette...
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!