søndag 16. februar 2014

Uken som gikk, en travel uke!

Puh! Så var det endelig blitt søndag, og ingenting bestemt på dags-planen. Denne uken har virkelig vært travel og dagene har gått i ett, med noe planlagt hver eneste dag (jeg blir litt stresset av sånn, når jeg har noe jeg vet jeg må gjøre hver eneste dag...). 

På mandag var det rulleski-teknikk-time, med en fra Hafrsfjord Rulleskiklubb. For å si det sånn, det var nok det lureste jeg har gjort på lenge! Rulleski er vanskelig (for en som aldri har rullet på sånne før...!)

Skitnet til de rene, pene rulleskiene mine

På tirsdag var det legetime, igjen. Det går stadig (sakte) fremover, men forhåpentligvis så blir det bra til slutt.

På onsdag var jeg ute på Finnøy en tur, for å snakke med "Sølvsmeden" der ute.
Har veldig lyst til å finne meg en læreplass som Filigransølvsmed. Men, det er langt å reise ut til Finnøy hver eneste dag. Pluss at det er et veldig vanskelig valg å ta mtp. (veldig) dårlig lønn de tre årene det vil ta meg å gå i lære (så hvis noen av dere har noen gode forslag til hva jeg kan gjøre i stedet, så tar jeg veldig gjerne imot tips og råd ang. yrkesvalg på denne fronten!).
Det er foressten ikke store sjansen for at jeg ville fått jobben uansett, for han ønsket heller å ta inn en lærling under 21...


På torsdagen var jeg på plass på Sola Husflidlag igjen. For å være med i studieringen deres som de har opprettet denne våren: "sølvgruppen".
Veldig gøy og endelig lage litt sølvsmykker igjen, sammen med andre sølvgale damer, hihi...


 Og så avsluttet jeg uken og helgen på Sola Husflid. Med et kurs hvor vi lærte hvordan man syr en veske av kaffeposer! (Mer bilder kommer i et eget innlegg).
Dette var et kjempegøy kurs, som jeg er veldig glad for at jeg meldte meg på selv om jeg var den eneste "unge" damen da, hehe... Utrolig kult at det går an å sy en veske (eller andre ting) av kaffiposer!! :)


Dagen i dag skal jeg bruke til å slappe av og være sammen med Geir. Kanskje kjøre en tur før det blir trening i kveld.
Jeg har heller ikke fått lest så mange av bloggene mine, så dét skal jeg også gjøre i dag! :)

Håper dere har hatt en fin uke alle sammen! 

6 kommentarer:

 1. Ååå den veska blei jo kul! Den blei til og med fin også! Kven skulle trudd det, av kaffeposar????
  STILIG :D

  Viss du har lyst på lærlingsplassen så synst eg at du skal søke, uansett alder (du er vel ikkje såååå mykje eldre enn 21, eller?) Det er jo viktigare med at du passar inn i bedrifta og trivst der.
  men du får sjå. Eg personleg hadde vel vore skeptisk om nokon ønska seg ein yngre kandidat, av prinsipp, men men, som sagt, eigentleg er ikkje den biologiske alderen så viktig, men dei inviduelle eigenskapane.

  Eg har ikkje fått med meg noko av at du har vore mykje til legen, eg har virkeleg forsømt å lese bloggar.
  Kneet og faglesing tek litt vel av tida mi for tida.
  Eg håpar at det gjekk bra hos legen og ønsker deg god bedring uansett :)

  Å ja, rulleski - eg heiar på deg!
  Rulleski er ikkje så lett, men så lenge du slepp unna dei verste bratte utforbakkar slik me har her, så går det nok bra, du kjem til å kose deg når teknikken sit!
  (Eg har i mine tøffaste tider greidd å rulle ned nokre utforbakkar. Dei kallar det hockey-stilling, men for meg er det sånn fosterstilling heller, haha - koffor har ikkje rulleski brems???)
  Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Jeg må jo innrømme at jeg er litt (veldig) stolt av det jeg fikk til av kaffeposene, hihi... ;)

   Det med alderen er vel mest pga. den økonomiske støtten som en arbeidsgiver får for å ha en lærling i sin bedrift tror jeg. For de som er under 21 har jo fortsatt "rett på opplæring", dvs. min rett er "oppbrukt". Og da får arbeidsgiveren mindre betalt i "støtte" fra staten for de som er over 21. Så det er nok mest derfor han vil ha noen under 21 (og helst rett i fra skolen..!).
   Men såklart syns jo jeg at jeg burde bli vurdert på lik linje, og særlig siden jeg er "såpass gammel", at jeg er noen år mer erfaren og vet litt mer hva jeg vil i livet, enn de unge som ikke har fått "tenkt seg så mye om"..

   Haha, jeg måtte le litt da jeg leste kommentaren din om hockey/foster-stilling. Syns jeg ser det for meg! ;)
   Men ja, du sier noe. Brems burde vært obligatorisk på alt som har hjul på seg! ;)

   Slett
  2. Å ja da skjønner eg greie med alderen. Viss du virkeleg skulle ville gå inn for det, så kan det hende du kunne søke om noko form for stipend? For leeeenge sida hadde eg ein idé å bli salmaker, og der fanst det ein stiftelse eller noko som ein kunne søke til for støtte. For akkurat det å finne ein lærlingsplass nå til dags er dessverre ikkje lett, har eg skjønt.

   Ja det hadde vore så deileg med brems på rulleski. Men men :D
   Nå skal eg jammen ta ein liten prøvetur på sykkel, sidan det er opphaldsvêr ute. Sidan du nevnte det sist. Dessutan såg eg ein syklist her ein dag - det var ein gamal mann.
   Så når han kan, kan vel eg au? :D

   Slett
  3. Ja, han snakket om noe stipend som det var mulig å søke på, ihvertfall for de som fortsatt hadde rett på opplæring/skole. Så jeg kan såklart sjekke opp i det.
   Jeg klarer bare ikke helt å bestemme meg for hva jeg skal gjøre mtp. å skrive en søknad eller ikke (på akkurat denne jobben). Og som du selv sier, så er det jo ikke akkurat for mye av lærlingsteder i disse sjeldne fagene, ... ;)

   Jeg er fortsatt i tenkeboksen på dette. Kanskje jeg må finne en annen løsning enn akkurat en læreplass (kanskje det er mulig å "starte rett i jobb", og så heller bli lært opp og evt. ta svennebrev senere. Eller så har jeg jo tenkt veldig på å ta det kurset de har oppe i (på?) Rauland, med filigran. Så kan jeg kanskje ta flere kurs, og så bygge noe ut ifra dét?

   Ååh, jeg hadde akkurat vært ute og syklet tur i går da jeg leste denne kommentaren din (og ja, DU kan!), om at du skulle prøve deg på en sykkeltur. Hvordan gikk det?
   Her var vi så heldige å ha soool i går, så da valgte jeg faktisk FRIVILLIG å legge treningstime min utendørs i går! :D

   Slett
 2. så spennende med lærlingplassen. Der har jeg ikke noe å bidra med, helt blank *ler*

  Så gøyy at du gjør ting du ikke kan som rulleski og kaffeposesying.

  fin søndag!
  klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, utprøving av nye ting kan være veldig morsomt (og skummel!) ;)

   Takk, i like måte! Ha en fin uke! :)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!