lørdag 10. august 2013

Roadtrip til Sverige, dag 3

Etter frokosten den tredje dagen, gikk vi en liten spasertur rund Kur-hotellet vi hadde sovet på, den natten. Litt for å forevige stedet vi hadde bodd på, men også for å vise noen (mor) hvordan det så ut der.
Alle hadde hver sin balkong
Legen´s hus?
På vei opp til Mösseberg-tårnet
Utsikt fra tårnet


Mössebergtårnet
De hadde også laget kart over området, med løyper i ulike lengder og vanskelighets grad. I tillegg så var det gratis utlån av gåstaver. For å si det sånn; vi to var sikkert de yngste overnattende gjester på dette hotellet! ;p


Stiene rundt hotellet

Deretter reiste vi videre til svigermor, som altså har kjøpt seg "hytte" i Sverige, ved Falköping. En aldri så liten Prästegård, på Näs! Med ikke bare ett hus. Neinei, de har opptil flere små uthus rundt forbi på eiendommen sin. (Billig å kjøpe "hytte" i Sverige).
Var litt på besøk hjemme hos dem, før vi reiste litt rundt i området der, med "svigers" som guider. Første stopp var i "Gula huset", et toetasjers hus med bare strikke -og syting. Aka. himmelen for oss hobby-entusiaster!

Ettet et lite besøk i "Det gule huset", gikk turen videre til et kjent (?) oste-utsalg i Falköping; Falbygdens Ost. Med en kjempelang ostedisk i butikken, og en sinnsykt god oste-buffé i restauranten. Jeg spiste "litt" mye ost den dagen kan du si... og jeg lurer på hvorfor jeg har fått et ekstra lag på magen etter ferien??
Jobbing på travelt!
Desserten...
Et "lite" utvalg oster
Ananas-ost; m . m . m . !....
Paprika-ost


Oste-suppe. Ja, det smakte suppe med "smelta ost" i!
Enerbær-brus


Oppstilling forran butikken
Et utvalg kjekser
Syltetøy/marmelader
Litt av disken

Ostekaker
Spekepølser
Mine favoritt-oster
Diverse nøtter
Elg-knekkebrød
Mer knekkebrød-fassonger
Pepperkaker, i august!
Brus/saft

"Utstilling" i butikken


Etter at vi hadde spist oss gode og (for) mette, ruslet vi oss en tur i Sentrum. En veldig koselig, liten by, med akkurat passe antall butikker rundt torget.


Utenfor en blomster-butikk

Vi stakk også innom en strutse-farm (!) som var langs med veien. Hvor de drev med oppdrett -og salg av strutse-kjøtt, strutse-egg og bi-produkter fra strutsen.

Disse kyllingene (?) var altså bare ett par timer gamle!

Disse var enda ikke klekket, men det var rett før
Bi-produkter
Egge-lamper
 Tok farvel med svigermor og lillesøster, før vi tok turen videre til Borås. Nok en kjempekoselig, svensk by, som vi forøvrig kom tilbake til senere på turen (men det tar vi litt siden).
Denne natten skulle vi sove på Grand Hotell Borås.


3 kommentarer:

 1. Så mye du har opplevd i ferien din :) og så mange fine bilder du har tatt :) Gøy å lese og se på det du deler med oss. Er ine og ser på og leser alle innleggene dine, selvom jeg ikke alltid har tid til å kommentere når jeg er her :) Ønsker deg en fin uke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre at du leser, og ikke minst liker det jeg viser! Takk for det, Therese :)

   Slett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!