torsdag 29. august 2013

Månafossen - 90meter fritt fall!

Vi i turgruppa, eller "Team G" som jeg liker å kalle oss for, skulle egentlig gå Kystmarsjen i helgen som var. Men, den ble avlyst pga for få tøffinger, som vi jo er (!). Derfor gikk vi istedet en annen tur på søndagen; opp til Månafossen og så videre inn til gården "Mån".

En relativt kort tur (til sammen opp og ned; ikke mer enn nesten 3km). Men med mye stigning de første 15minuttene, så ble det endel pusting på noen og enhver av oss, der vi gjorde vårt beste på ikke å ramle bakover i de bratteste partiene. 
Altså mye klatring oppover. Men det jevnet seg ut en del etter at vi hadde komt oss opp til første "platå" som var Månafossen. Med fritt fall på 90meter er dette den høyeste fossen i Rogaland.
Videre gikk turen i noe ulendt skog -og "fjellterreng", en liten halvtime, før vi kom til fjellgården "Mån", som var i drift frem til 1915. 

Mange skulle visst opp til fossen denne dagen


Godt de hadde boltra fast litt kjettinger oppver
Her var det temmelig bratt!
Månafossen90meter fritt fall!Fjellgården Mån i bakgrunnen

Mån

Snart fremme

Hovedhus til høyre, utedo til venstreHovedhus m/peisstue i kjelleren

En velfortjent spisepause

Vi fant blåbær på veien!


Nesten nede på parkeringsplassen igjen


Avsluttet søndagen med grilling hos mine foreldre :)

5 kommentarer:

 1. Dette var et utrolig flott område for turer. Siden det var så kort vei opp, så tror jeg at jeg ville ha gått opp og ned iallefall etpar ganger når jeg først var igang. Sånn er det når en er vokst opp med at stier betyr trening :)God helg til deg, Guro, blir det flere turer da?

  SvarSlett
 2. Klart det blir flere turer, Line! ;D
  Kanskje ikke så veldig mange akkurat opp til denne fossen, selv om det var en veldig fin tur. Det er bare det, at det er så mange andre "fjellturer" som jeg også må bestige, før jeg kommer tilbake igjen til Månafossen :)

  SvarSlett
 3. Dette så ut som en flott tur:)

  SvarSlett
 4. Dette så ut som en flott tur:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en veldig fin tur. Litt bratt i begynnelsen, men så fort det "glattet litt ut", så ble det starks en mye bedre tur ;)

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!