tirsdag 27. august 2013

#31 Hundvåg Rundt

På torsdag i forrige uke gikk vi (jeg og min mor) den sjette turen, av totalt 52 hverdagsturer, som Stavanger Turistforening har laget i samarbeid med kommunen.
Vi gikk for bydelen Hundvåg denne gangen (turene er delt opp i de ulike bydelene til Stavanger), som består av 8 landfaste øyer og som blir bundet sammen av bruer ut til hver enkelt øy.
Bydelen består av øyene Grasholmen, Sølyst, Engøy, Buøy, Hundvåg, Bjørnøy, Roaldsøy og Ormøy. Denne gangen gikk vi på Hundvåg, som er Stavangers største øy; "Hundvåg Rundt" og er tur nummer 31.

Vi startet ved parkeringsplassen som lå like ved Lundsvågen Naturskole.
Gikk forbi Hegreskogen, ut på "nypreparerte", fine turstier på østsiden av øya, og så nordover til Amfiet som ligger pent til i sjøkanten der.
Så fortsatte vi turen rundt Lundeskogen, forbi fine badeplasser (med badende barn for øyeblikket), forbi opptil flere båtbrygger, inn i Trollskogen (ble litt skuffet over fraværet av troll i skogen...), og så videre ut på svabergene, for å se den fine utsikten inn mot Stavanger (fastlandet).
Etter Trollskogen var ferdig-gått, kom vi ut -og forbi, Ulsnes marinebase, før vi gikk videre innover i boligfeltene og så ned mot "sentrum" og flere båt-kaier der nede. Der så vi også noe helt uvanlig; en svær cruisebåt, midt imellom husene (Det viste seg å være en cruisebåt som var på vei ut av havna...!). Et veldig merkelig syn, hihi...
Etter at vi hadde gått gjennom "sentrum", så syntes vi det var på tide med en matpause, og begynte å se oss om etter et passende sted for oss å "raste". Det ble det 30meter høye "Drageberget" som vi satte oss ned ved, på denne turen. Med utsikt ut over hele fjorden fra alle kanter.
Etter en god matpause, gikk vi det siste stykket tilbake til bilen. Forbi enda flere båtkaier (de har sikkert omtrent minst én båt ved alle hustandene på Hundvåg, tror jeg).

Klar for tur
Dette var en "bjørnebær-tur"
Med bjørnebær flere steder langs veien
Bjørnebærblomst

Fiine turveier
Og like fine spisebord


En skole hadde laget kunst i strandkanten


Mye rogn på trærne i år

Enda mer kunst Mini-strand

Et merkelig hus. Nesten som et hus for båter..Humpebrygga
På vei til Trollskogen

Hvor er trollene hen?
Utenfor Trollskogen
Utsikt over til fastlandetNyter utsikten

Nypebusk (eller tre?)
Skillet ved Ulsnes Marinebase
Utkikspunkt på "toppen" av Trollskogen

Noen som vet hva dette blir brukt til??
En cruisebåt, midt imellom husene!
Skoleskipet "Gann" i bakgrunnen
Hundvåg Sentrum
En kul fontene!
Mer båter og "kaier" ;)For ikke å snakke om noen vet hva dette huset er blitt brukt til?
På toppen av Drageberget


Lunsjtid


Litt mer modnet bjørnebær, men ikke helt klar enda
Stien opp til berget


Her snakker vi skikkelig "husbåt"!Turen endte på 11,1km, og vi brukte 4timer inkl. mat -og fotostopper underveis :)


4 kommentarer:

 1. Å der var det mange fine bilder frå turane dine igjen!
  Eg heng jo litt etter med blogglesinga, har jo i nesten heile august vore fraverande frå blogglivet...
  Ja det huset tenkte eg også på: Kva er det til?
  Det minner meg eit hus eg har sett i ein havneby, der båtar kan legge til heilt inntil huset, og så er det vinsj under mønet på huset (eg trur ein ser rester der etter tau heilt øverst) og så blir det lessa av skipet og rett inn gjennom dei store "dørene".
  Så ein form for varemottak/omsetting?

  Så nydeleg vêr på bildet.
  Bjørnebær er nydelege, og det er så mykje av dei i år. Her i Seljord greidde eg faktisk å overspise meg av bjørnebær på ein tur.
  Men det er verdt det, hmmm kjemepegodt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror også at det huset må ha blitt brukt til noe slikt før. Hehe, men det ser ut til å ha vært ... lenge siden ;p

   Vi fikk ikke spist så veldig mange av de bærene dessverre, for de var ikke helt modne da vi gikk der. Men, da har vi jo en god unnskyldning til å gå samme veien én gang til, senere når de er blitt ordentlig modne! ;D

   Slett
  2. Ja det må dikkøn gjera, bjørnebær er jo reine snacks. Og dei må vel snart vera modne, her er nemleg bjørnebærtida snart over (bildet på siste innlegget mitt på bloggen visar bjørnebær frå 20.august ca. Og her har det vore varmt og solskinn sidan så nå er alt modent).


   Slett
  3. Ja, de er vel kanskje "long gone" nå.. Men men, vi vet om dem, og hvor de vil befinne seg til neste år! :D

   Slett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!