fredag 21. november 2014

Uke.11 på gullsmedskole - julevarer og julemarked

Denne uken har vi begynt å produsere litt varer til julemarkedet som vi skal være med på neste helg (29-30.november) i Gamlebyen. Da starter "Jul i Gamlebyen" her i Fredrikstad, og da skal vi på Plusskolen også ha åpent den helgen, sånn at de som ønsker kan komme inn til oss og se hvordan vi har det, og kanskje kjøpe noe fint med seg hjem. (Julegavetips?)
Tror vi har planer om å ha elev-butikken vår åpen også de to neste helgene, men er litt usikker...

Iallfall, så har vi brukt denne uken på å produsere varer til dette markedet som vi skal ha på skolen. Så nå har jeg laget meg opp et lite lager (nye ting!) av smykker, armbånd og øredobber som jeg skal selge den helgen (29-30.november).


Så hvis dere har lyst til å komme for å se hvordan vi har det, og kanskje se om dere finner noe dere liker av det vi gullsmed-elever har laget, så er det fullt mulig å få handle noe pent denne helgen!

Vi har denne uken også saget ut hvert vårt "stempel" i messing. Som vi deretter la på et papir som er laget spesielt mtp. dette, og fikk noen fine kort ut av det.

Faktisk så er dette en del av en helt egen kunst, denne trykke-metoden, som rektoren vår på skolen har gått et helt år i Tyskland for å lære seg: Mezzotint (= fremstilling av grafikk i dyptrykk)

Ganske stilig, ikke sant?

Det har vært litt travelt med innleveringer på skolen den siste tiden, så det at jeg har fått holde på med det jeg liker allerbest de siste dagene gjør at jeg virkelig har storkost meg på skolen denne uken! :)


4 kommentarer:

 1. Så mye fint !!! Gleder meg til å ta turen til Fredrikstad og gamlebyen snart !!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!! Dèt gjør virkelig jeg óg! :D

   Slett
 2. Takk for at du minnet meg på dette! Julemarkedet er alltid koselig i gamlebyen. Lørdag kan være dagen for meg, og da skal jeg ta turen innom :)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!