tirsdag 31. juli 2012

Tung tur...

Treningsresultat for i går viser omtrent samme gj.fart som andre "langturer" jeg har hatt, men den turen i går...Den føltes bare tung... Vanligvis bruker jeg 10min av turen på å "komme i gang" skikkelig (noen kaller det oppvarming). Men i går følte jeg at jeg måtte bruke sånn ca halve turen eller no` før jeg var litt mer "i seget".
Og da jeg endelig var litt i form, så kom jo dette her "utmattelses syndromet", som pleier å dukke opp i slutten av hver tur (kroppen som sier at den begynner å gå tom for energi).
Så alt i alt, kort oppsummert; hele turen i går føltes bare tung.

Klart, det kan muligens finnes 3 logiske forklaringer på dette, og det er;

 1. Jeg gikk i "flate" sko hele lørdagen (jeg pleier vanligvis gå i joggesko, med type demping i sålen). Noe som resulterte i gangsperr (!) i leggene i to dager etterpå. (Snakker vi "Vibram-gåing" her, eller?)
 2. På søndag trente jeg bein! Altså, type knebøy, 5sett med 20rep på hver. I tillegg til at jeg plutselig synes det var lurt å trene noe bakside lår også, den dagen. Type ett beins-strake markløft(!). For å si det sånn, det merkes i dagene etterpå. (Jeg har gått litt bort ifra bakside av bein i det siste, for jeg føler liksom at de er store nok allerede, de musklene.)
 3. Jeg spiste noe helt nytt i forhold til det jeg bruker å spise før løping, og trening generellt. Så det kan jo også ha noe å si, at kroppen ikke var vant med den maten og derfor ikke klarte å utnytte den energien den fikk, på rett måte.
Eller, så kan det jo selfølgelig være en kombo av alle disse tre tingene. Uansett, det var en tung tur i går.

Men, flinking som jeg prøver å være, så tenkte jeg mens jeg løp at alle dager er ikke like. Jeg kan ikke være i toppform hver dag, og kan derfor ikke heller ha en "perfekt" treningsøkt alle dagene heller. (Og kanskje, muligens, så trenger kroppen noe hvile også. Men det velger jeg å elimenere fra listen).


Distanse : 10,73km
Varighet : 59min
Gj.puls : 157
Gj.fart : 5:33 min/km

Her er noen bilder fra da vi var på (enda) en kjøretur på søndag, i Stavanger denne gang ;)

Hundvågbrua

Ferjekaien i Stavanger (hurtigbåt-terminalen)


6 kommentarer:

 1. Kjenner meg så igjen, bare jeg har flere tunge løpeøkter en "lette" økter :( Håper det kjem seg med tiden...Men du er flink som holder motet oppe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen, og takk for det! :)
   Alle har vi dessverre tunge økter, men forhåpentligvis vil du synes det blir lettere etterhvert. Og at du vil få de "lettere" øktene i flertall, og de noe tyngre i mindretall ;)
   Og så tenker jeg mange ganger, at veldig ofte så er det bare i hodet det sitter. Så de gangene jeg finner ut at det faktisk bare står på viljen, evt. hva hjernen synes er best den dagen, og heller kjenner etter på hvordan beina faktisk føles (uten hodet), så går det faktisk mye lettere! (Bare ett lite tips du kan teste ut) :)

   Slett
 2. Hei Guro
  Da "fant jeg" bloggen din.... legger den inn på lista over "blogger jeg følger". Tunge treningsdager opplever vi alle, med vær spesielt obs to dager etter uvante øvelser. Enten det er nye styrkeøvelser, en lenger løpetur enn vanlig, en raskere tur enn vanlig, eller noe annet uvant. Dette merkes ofte best et drøyt døgn etterpå, i praksis to treningsdager. Søndagens styrketrening erd erfor en mulig årsak til at det gikk ekstra tungt på den siste turen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så gøy, da "følger vi hverandre"! ;)
   Ja, jeg tror nok også det har noe med den styrketreningen på søndagen å gjøre. Så egentlig(...) burde jeg nok tatt fri fra løpingen denne gang, evt. ikke trent bein den dagen. Men jeg tenkte nok at det skulle gå bra, fordi jeg trente nokså tidlig på søndagen. Og håpte derfor at det ikke skulle påvirke løpingen så mye :p
   Jeg drev nemlig mye med styrke før, faktisk så var det nesten bare styrke, hver dag. Så etter at jeg startet med løpingen, så har jeg liksom litt vanskelig for å kutte ned på styrketreningen...(Selv om jeg vet det er nødvendig med nedkutting og prioriteringer også) :)

   Slett
 3. Det kan potensielt være mange forklaringer og styrkeøkten kan nok være en stor del av forklaringen denne gangen.... men som Olav skriver så er det slik at vi alle opplever mange tunge økter!! De gangene jeg føler at det blir tungt mot slutten kan jeg enten bite tenna sammen og holde helt hjem. Andre ganger daler farten og jeg føler at jeg subber hjem som en halvfull alke.... ingen god følelse men shit au, det viktigste er jo at man kommer seg hjem, børster økta av seg og går videre med blanke ark en annen dag ;-)

  SvarSlett
 4. Hei :)
  Ja, jeg tror nok også at den styrkeøkta er "roten til det vonde" her. Dessverre, men nok sant, så bør jeg kutte ned på (bein)styrketreningen noe mer, hvis jeg ønsker å kunne løpe lenger. I tillegg til at jeg må(!) begynne å spise mer mat. Så jeg orker mer :)
  Og det du sier om å bite tenna sammen på slutten, for så å gå videre til neste dag med blanke ark, er jo helt sant! Det nytter ikke å henge seg opp i sånt noe for hver gang vi ikke er helt fornøyf med treningen vi har gjort. (Da kan det heller være litt lov å være "furten" hvis en ikke er helt fornøyd med en evt. konkurranse-økt) ;)

  SvarSlett

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!