torsdag 18. juli 2013

#11 - Madlamarkturen

I går gikk jeg og mor tur #3 av de totalt 52hverdags-turene som Stavanger Turistforening har laget løyper til. Denne gang gikk vi Madlamarkturen som navnet tilsier; var på Madla.

Vi startet da ved de tre kjente Sverdene i fjell, som er kjent fra slaget i Hafrsfjord.Hmm, er det fisk her, mon tro?
Blikkstille i Hafrsjord; et sjeldent syn
Fra der gikk vi langs sjøen (som btw. var helt bølgefrie akkurat den dagen) et lite stykke, før vi svingte opp innimellom husene i Madlalia.


Er det skjell her óg? 
Videre gikk turen opp en bratt (!) bakke/sti, til enda flere (pene) hus.
"Noens hagebusk"


Opp en bratt (!) bakke


Et kum-lokk med bilde
Forbi ett par skoler; Gosen skole og Madlavoll skole (men den siste så vi ikke noe til).
Gosen skole
Fortsatte videre på en fin sti (asfalt) som virkelig fikk sommerfølelsene i sving. Det var sånt et typisk "sommerferie-sted", virkelig idyllisk og koselig strøk de har der på Madla må jeg si.


Etterhvert kom vi til noen tennisbaner, som da viste seg å høre til Stavanger Tennisklubb. Hmm, kanskje jeg skulle begynt og spille tennis?? :)Nedover igjen
Videre gikk turen forbi DNB Arena (Siddishallen, der Oilers spiller hjemmekampene sine), og så videre ned mot Stokkavannet. Der har jeg visst løpt ett par ganger, i noen løp.
DNB Arena


Ned mot Stokkavannet


Et fint hus ved vannet
Svaner med svanunger
Vannliljer!

Etter et lite stykke innom stien langs Stokkavannet, kom vi ut ved "en Trafo" (?) før det igjen fortsatte med en sti langs en bekk, som gikk like inntil Madlaleiren.
Trafo`en

Amfi Madla med de flaggene på toppen


Madlaleiren på høyre side her

Er det rart vi bruker lang tid, eller??Hihi...
Madlaleiren
Og så var vi plutselig tilbake ved utgangspunktet; Sverd i Fjell. Måtte jo selvfølgelig ta noen "turist-bilder" med de i bakgrunnen.


Før vi satte oss ned på gresset, i godværet, for å nyte medbrakt standard lunsj. Dét er jo halve turen dét, å spise på tur! Hihi...Turen var på 6,3km, og for første gang (!) klarte vi faktisk å unngå og rote oss bort fra de røde T´ene. Så hele turen klarte vi å gå på to timer, hehe...

Jaja, det er jo like mye pga. kosen vi går disse turene, så da blir det jo mye bilder som blir tatt underveis, i tillegg til titting på "all slags" nye, merkelige, eller pene ting og monumenter langs turene. Og da går tida da, det skal jeg love dere!

Takk for nok en kjempefin tur, mor! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelige kommentarer blir alltid satt stor pris på!